Beauty

Isprobali smo novi L'Occitane šampon i balzam za ravnotežu vlasišta, evo dojmova

  • Testirali smo L'Occitane šampon i balzam za ravnotežu vlasišta o kojem svi pričaju
  • Šampon i balzam namijenjeni su svim tipovima kose, a posebno za osjetljivo vlasište
  • Kako su djelovali nakon jednog pranja i nakon dva tjedna korištenja, pročitaj u nastavku

 

Svatko od nas ima svoje male beauty rutine kojima se posebno veseli. Za neke je to njega lica, za druge njega tijela, a u mom slučaju je to njega kose. Obožavam svoju dugu kosu, pažljivo biram što ću i kako iskoristiti za njegu kose, ali isto tako ne mogu preskočiti niti jedan TikTok video u kojemu se spominje njega kose. Jako mi je važno da moja kosa bude zdrava i da tako izgleda, pa često sve te savjete, trikove i preporuke proizvoda i isprobam.

Iako je sama kosa poprilično izdržljiva i poslušna, uvijek može izgledati bolje pa sam još jednom krenula u potragu za šamponom i balzamom koji će joj pružiti upravo to. Ono što me najviše muči je osjetljivo tjeme koje burno reagira na nove proizvode pa moram biti pažljiva kod odabira ponajprije šampona, zatim i balzama. Među svim preporukama odlučila sam se na novitete iz L'Occitane mirisne ponude - jer tko ne želi da tako zdrava kosa i odlično miriše. 

Njega kose i vlasišta u ravnoteži

L'Occitane Nježni šampon te Nježni balzam za ravnotežu vlasišta namijenjeni su svim tipovima kose, a krasi ih i opuštajući miris eteričnih ulja. Kosu čine mekšom i laganijom te balzam omogućuje lakše raščešljavanje. Ono što ih čini posebnima je i eterično ulje lavande koje pomaže umiriti neugodu vlasišta, a sadrže i hidratantni prebiotik koji čuva ravnotežu kože tjemena i daje kosi zdravi sjaj. Uz to sadrže i kompleks za osjetljivo vlasište koji je zapravo mješavina eteričnih ulja limuna, naranče, ružmarina, kamilice i lavande. Ova kombinacija prirodnih sastojaka poznata je po obnavljajućim i umirujućim svojstvima, a pomaže, baš kao i prebiotik, uspostaviti ravnotežu na vlasištu. 

 | Autor: missMIND missMIND

Sve to zvuči odlično za moje osjetljivo tjeme, no i dalje sam oprezna budući da moje vlasište uistinu burno reagira na većinu proizvoda. Ipak, bila sam odlučna isprobati ih, a ovo su moji dojmovi. 

Spa iskustvo u vlastitoj kupaonici

Nježni šampon za ravnotežu vlasišta najprije sam istisnula u ruku kako bi provjerila teksturu. Sam šampon je proziran i nije jako gust, a uz mali dodatak vode brzo se zapjenio. Još prije nego što sam ga nanijela na kosu, kupaonicu je ispunio tako fin, a nježan miris da sam se osjećala kao u nekoj parnoj kupelji u kojoj se koriste samo najfinije cvjetne vodice. Šampon se na kosi nježno pjeni i prema tome se osjeti da u sastavu nema sulfata. Nakon dva šamponiranja, kosa je pod rukom bila glatka, čista i bez onog neprirodnog osjećaja koji nastaje uz mnoštvo oštrih sulfata. Najvažnije od svega, moje tjeme je bilo iznenađujuće mirno, odnosno nisam osjetila peckanje ili bilo kakvo zatezanje. 

Nakon dva šamponiranja na red je došao Nježni balzam za ravnotežu vlasišta koji je svilene teksture i lako se nanosi na kosu. Obilno sam ga nanijela ne samo na kosu, nego i vlasište. Prema uputama na pakiranju sam ga ostavila na kosi da djeluje tri minute i kroz tih par minuta samo upijala nježne mirise pomiješane s vodenom parom. Cijelo iskustvo bilo je jako opuštajuće, kako za mene tako i moju kosu koja je nakon ispiranja bila meka i podatna. Kosu najčešće ostavim da se prirodno osuši kako ju ne bih oštetila toplinom sušila, a jednom kada je bila potpuno suha, nježni miris i dalje se zadržao. Kosa je već nakon prvog korištenja bila sjajnija i meka, a tjeme potpuno mirno, bez crvenila i peckanja. 

 | Autor: missMIND missMIND

Nakon dva tjedna korištenja, moram reći da L'Occitane Nježni šampon te Nježni balzam za ravnotežu vlasišta postaju dio moje stalne kolekcije proizvoda za njegu kose. Svakim idućim pranjem tjeme je bilo zahvalnije, a kosa je od prvog pranja mekša, nježnija i sjajna te lepršava, a sve to bez silikona, parabena i drugih neželjenih sastojaka. Ako i ti želiš isprobati ovu odličnu kombinaciju prirodnih sastojaka, Nježni šampon i balzam za ravnotežu vlasišta potraži u L'Occitane trgovinama ili web shopu. Od mene su dobili odličnu ocjenu i najvažnije od svega, ja sam napokon dobila omiljeni šampon i balzam.

Photo: missMIND

Komentari 0