Beauty

Isprobala smo prvi micelarni šampon za kosu na našem tržištu i evo što mislim....

Suhi vrhovi, masno vlasište, ispadanje kose, perut.... Sigurno si se i sama susrela s nekim problemom kose. Baš kao i naša novinarka koja je odlučila probati novost na tržištu - micelarni šampon

Kada su na tržište došle prve micelarne vodice na lice, bila sam u onoj skeptičnoj skupini ljudi koja je mislila kako nešto što u sebi nosi naziv voda može temeljito čistiti? Ali kad me danas netko pita što uvijek nosim sa sobom u kozmetičkoj torbici je - micelarna voda. Najveći sam zagovarač micelarne vode u ovom dijelu Europe! Sada kada se na tržištu pojavio micelarni šampon, ne samo da nije bilo ni trunke skepse već sam ga istog časa morala isprobati!

 | Autor: miss7 miss7

Mijenjam šampone svakih nekoliko mjeseci pa mi nije bio problem zamijeniti postojeći šampon koji obećaje sjaj micelarnim šamponom. Kako bih opisala svoju kosu?

 

Mješavinu "drot kefe" i povremenih izleta u good hair days.

 

Prije je bila suha od tjemena do vrhova, a sada samo dobila najgoru kombinaciju - masno tjeme i suhi vrhovi. Ovaj tirkizni Nivea micelarni šampon je namijenjen za masno vlasište pa mi se učinio kao dobra opcija za moju kosu.

 | Autor: Instagram Nivea Hrvatska Instagram Nivea Hrvatska

Inače kosu perem dva do tri puta tjedno, a pretpranje obavezno obavim sa šamponom protiv peruti. Dakle, novi micelarni šampon je obavio drugo pranje. Tekstura, gustoća, miris i okus ovog micelarnog šampona su mi se svidjeli. Uostalom, nema ti se što ne svidjeti jer opis svega toga (i mirisa, i teksture) bi bila - blago. I takva mi je kosa bila nakon što sam ju posušila - laka za raščešljavanje, mekša (ne mogu reći skroz mekana jer nikad ni nije baš skroz). I ono najbitnije - kosa mi je dva dana nakon pranja još uvijek izgledala svježe! Obično mi je već drugi dan puno masnija i oštrija, ali sada nije bila.

Možda vas zanima Znaš li da postoji micelarni šampon za kosu? Rubrika Beauty Beauty

Tako sam ohrabrena činjenicom da ovaj šampon možeš koristiti svaki dan, nakon dva dana oprala kosu sada samo micelarnim šamponom bez uobičajenog pretpranja. I rezultat je bio isti! Kosa je bila mekša, puno jednostavnija za oblikovanje, nježnije teksture, a i kada sam svezala rep, izgledala je zdravije. Bolje rečeno, dani kad mi kosa izgleda poput žičane četke su (nadam se) iza mene. 

Ovaj šampon ima 0 % silikona i taj dio mi se posebno svidio. Kako može nešto što u sebi ne sadrži pripravke koji zaglađuju kosu činiti upravo to - zaglađivati je?Očito može! Sve u svemu, da ne duljim: na mojoj kosi je ovaj micelarni šampon pokazao svoje najveće prednosti. Kosa mi je mekša, ima prirodniji pad, sjaji isto kao i prije, a ove sitne dlačice znane kao "baby hairs" više nisu neposlušne kao prije. Sada nakon 10 dana korištenja mogu reći - osim micelarne vode, zagovaram i micelarni šampon!

Ocjena: 5/5

Možda vas zanima 7 prirodnih načina da se riješiš masne kose Rubrika Beauty Beauty
Photo: miss7

Komentari 0