Beauty

Ovaj je ruž zaludio žene čim je stigao u prodaju: Dostupan je u 15 nijansi i sadrži hijaluronsku kiselinu

  • Nema ništa ljepše od žene koja drži do sebe. Pritom ne mislimo na gomilu makeupa kroz koji koža ne diše, već na malo maskare, rumenila i ruža koji će naglasiti usne
  • Ruž je neizostavan dio makeup rutine brojnih žena i vjerojatno omiljeni proizvod dekorativne kozmetike diljem svijeta. Uistinu je spas u zadnji čas kad trebaš skoknuti do trgovine ili se brzinski spremiti za kavu, jer ima moć u trenu začiniti look
  • Oduvijek sam bila fan mat ruževa, no ne mogu reći da sam oduševljena činjenicom da isušuju usnice koje vremenom izgledaju popucalo i neprivlačno. Tim više sam se oduševila kad sam saznala da je Avon lansirao Hydramatic mat ruž - prvi mat ruž za usne s hidratantnom jezgrom

Zaista ne znam zašto se nitko ranije ovoga nije sjetio. Zašto je moralo proći toliko vremena da se neki beauty brend sjeti poigrati s mat formulom koja je sama po sebi vrlo isušujuća, dodajući joj aktivne sastojke koji pomažu hidratizirati kožu? Jer čemu mi seksi našminkane usne kada će za sat ili dva izgledati kao da proteklih 24 sata nisam okusila kap vode? 

   | Autor:

E pa Avon se dosjetio i ovom prilikom im želim aplaudirati na tome. Novi Avon Hydramatic mat ruž za usne prvi je mat ruž za usne s hidratantnom jezgrom koji obećava već pri samom čitanju opisa proizvoda. Riječ je o ružu s posebno kreiranom formulom koja njeguje usne iznutra, hidratizira ih i ne isušuje, pa one djeluju punije i nježnije. Sadrži više od 50 % sastojaka koji hidratiziraju i štite kožu. 

Hydramatic mat ruž sadrži hijaluronsku kiselinu

Tajna njegujuće formule koja u isto vrijeme pruža zaštitu krije se u hijaluronskoj kiselini koja igra ključnu ulogu u hidrataciji kože i popularan je sastojak u beauty industriji, prvenstveno u preparativnoj kozmetici. Uz kolagen i elastin, jedan je od glavnih sastojaka vezivnog tkiva koje okružuje naše stanice kože gdje koži pruža vlagu i čvrstoću. Mlada, zdrava koža sadrži puno hijaluronske kiseline, ali kako starimo, naša koža proizvodi je sve manje, a postojeće rezerve se troše.

 | Autor:

Hijaluronska kiselina je snažan humektant, što znači da djeluje poput magneta, privlačeći vodu na kožu. Može vezati između 1.000 i 10.000 puta veće molekule od vlastite težine u vodi (to jest, jedan gram veže između jedne i deset litara). Hijaluronska kiselina također sprječava da koža izgubi previše vlage, pa je od vitalnog značaja za hidrataciju kože. 

Dostupan je u 15 luksuznih nijansi

Ono što mi se posebno sviđa kod ovog ruža je to što dolazi u čak 15 nijansi pa svatko može odabrati onu koja mu se najviše sviđa ili koja mu najbolje pristaje. Nijanse variraju od tople čokoladne (Hydra Coco) preko vibrirajuće crvene (Hydra Siren Red) do hladne ljubičasto-sive (Hydra Viola Grey). U paleti se kriju i nude nijanse za koje znamo da su omiljeni odabir žena diljem svijeta koje vole minimalistički, prirodan makeup, zbog čega su ujedno i čest odabir mladenki za svoj najvažniji dan.

 | Autor:

Hydramatic mat ruž za usne dostupan je u novom Avonovom katalogu za ožujak po vrlo pristupačnoj cijeni od 7,50 €, što je otprilike oko 56,51 kn, stoga sam odlučila odmah naručiti tri nijanse i isprobati ih. Iako moram priznati da najčešće posežem za nude ruževima, u mojoj kozmetičkoj torbici mogu se pronaći razne nijanse. U 20-ima sam puno više eksperimentirala s ruževima, no sada, u 30-ima sam shvatila da ne želim bacati novac na kozmetiku koja će mi stajati u ladici do isteka roka. 

Naručila sam nijanse Hydra Mauve, Hydra Siren Red i Hydra Purple, a ideja je bila nositi svaku od njih za određenu prigodu. 

 | Autor:

Hydramatic mat ruž za usne - Hydra Mauve

Hydra Mauve je nude nijansa koja se jednostavno nanosi, ima dobru pigmentaciju i vrlo je privlačna. Zbog svoje jednostavnosti savršeno će se sljubiti s prirodnim lookom, ali i s dramatičnim smokey eyeom. Kremasta tekstura omogućava nanošenje proizvoda u nekoliko poteza rukom, što mi je posebno važno kad sam u žurbi, a obzirom da sam ovu nijansu nosila za posao, svako jutro mi je cilj našminkati kompletno lice u 10 minuta.

 | Autor:

Ono što je važno naglasiti je da je prilikom odabira nude ruža potrebno odabati nijansu koja se neće u potpunosti stopiti s tekućom podlogom i korektorom, jer svakako želiš izbjeći look čovječje ribice. Najbolje bi bilo odabrati nijansu koja je barem dvije nijanse tamnija od pudera, odnosno tvog tona kože. Ja sam se vodila ovom politikom, no pritom sam zaboravila da mi zbog izrazito blijede puti ipak bolje pristaju nude nijanse s dozom ružičaste pa vjerujem kako bih bila još zadovoljnija nijanso Hydra Blush koju naručujem prvom prilikom.

Hydramatic mat ruž za usne - Hydra Siren Red 

Hydra Siren Red odlučila sam nositi na posao. Nekad sam češće nosila crvenu, no uvijek za svečane prilike i to sam željela promijeniti. Imam kestenjastu kosu s lagano crvenkastim odsjajem i stoga mi crveni ruž super pristaje (barem ja tako mislim). Već na prvo nanošenje primijetila sam da se ruž toliko jednostavno nanosi - doslovno klizi po usnama, a pigmentacija je zaista nevjerojatna. Posebno mi se sviđa taj osjećaj mekoće na usnama koji se gotovo odmah osjeća, što nije slučaj s drugim crvenim ruževima iz moje kolekcije.

 | Autor:

Obzirom da je nijansa vrlo upečatljiva i ne trpi greške prilikom nanošenja (vidi se svaki pogrešan potez), odlučila sam prvo nanijeti crvenu olovku na rub usana, a potom Hydra Siren Red nijansom popuniti unutrašnjost. I mogu ti reći da je rezultat genijalan! Sve kolegice na poslu su me pitale koji to ruž nosim pa, ako kojim slučajem ova nijansa ne bude dostupna u katalogu, možeš slobodno okriviti mene.

Hydramatic mat ruž za usne - Hydra Purple

U jednom razdoblju svog života često sam za večernje izlaske nosila ljubičasti ruž. Bila je to tamna nijansa koja je uistinu izgledala posebno, drugačije i seksepilno. Hydra Purple me podsjetila točnu na tu nijansu i morala sam je imati. Isprobala sam je prije neku večer, za izlazak u grad s frendicama. Imam naviku prije ruža na usne nanijeti malo balzama, no odmah da ti kažem - nemoj to raditi! Ne samo da nema potrebe, jer je Avon Hydramatic mat ruž za usne vrlo njegujuć i hidratantan, već će ti se dogoditi isto što i meni, ruž će se teško nanositi. Radije nanesi ruž na suhe usnice i uživaj u njegovim čarima.

 | Autor:

Hydra Purple ima sve odlike kao i prethodne dvije nijanse, a najviše mi se sviđa to što usne izgledaju vrlo zavodljivo te to što podiže i najjednostavniji stajling.

Zaključak: Avon Hydramatic mat ruž za usne uistinu radi sve ono što obećava - čini usne punima, mekima i hidratiziranima. Jako mi se sviđa činjenica da je Avon mislio na njegujući sastav, uključivši hijaluronsku kiselinu za koju znamo koliko ima benefita za kožu, a veliki plus je i to što je ruž dostupan u širokoj paleti boja pa svatko može pronaći nešto za sebe. Nisam mislila da ću kao veliki zaljubljenik u nude nijanse ovo reći, ali crvena Hydra Siren Red je moj glavni favorit!

Savjet: Pojedine nijanse su pigmentiranije od drugih, no Avon Hydramatic mat ruž se može bez problema nadograđivati, stoga se ne moraš bojati proći ružem preko usana više puta. Također, nijanse možeš i pomiješati i kreirati vlastitu. Ako imaš problema s preciznošću nanošenja ruža, posluži se malom, ravno rezanom četkicom kojom prvo iscrtaj rub usana, a potom popuni unutrašnjost. Ako imaš tanke usnice, puniji izgled možeš postići tako što ćeš lagano precrtati rub usana, no nemoj pretjerati jer ne želiš da to bude vidljivo. 

Ocjena: 10/10

Photo: None

Komentari 0