Beauty

Isprobala sam manikuru o kojoj svi pričaju, evo mojih dojmova

  • Svijet manikure zaludila je 'ruska manikura', a ja sam ju odlučila isprobati u profesionalnom nail studiju Pretty Woman by Jo u Zagrebu
  • Ruska manikura naziva se još i suhom manikurom jer se radi „na suho“, bez namakanja noktiju kao u klasičnoj manikuri
  • Ovom vrstom manikure širimo plohu nokta, zbog čega se stvara veća površina za aplikaciju baze i trajnog laka

Njegovane ruke te lijepo uređeni nokti odraz su pažljive brige o našem izgledu i nešto što će mnogi prvo primijetiti na nama. I ja poput mnogih žena maštam o dotjeranim, pažljivo uređenim noktima koji tjednima ne zahtijevaju popravke. Na Instagramu sam u posljednje vrijeme vidjela sve veći broj objava povezanih s manikurom s kojom se još nisam imala prilike susresti.

Riječ je o tzv. ruskoj manikuri, koja se već i na prvi pogled, posebice u načinu obrade kutikule i plohe nokta, razlikuje od klasične manikure. Na preporuku prijateljice (koja uvijek ima savršeno njegovane i oblikovane nokte) odlučila sam isprobati rusku manikuru i trajni lak. Rezervirala sam termin u nail studiju Pretty Woman by Jo, omiljenoj adresi zagrebačkih trendseterica, smještenog na adresi Trnjanska cesta 69. 

Već pri samom ulasku u salon oduševila sam se prekrasno uređenim interijerom. Cjelokupan prostor predstavlja savršen spoj luksuza i ugodnosti. Nježni i ugodni tonovi boja djeluju smirujuće, a predivan interijer i pomno birani detalji oduševljavaju na prvi pogled, navodeći vas da se u potpunosti prepustite posebnim ritualima njege.

 | Autor: Pretty Woman by Jo Pretty Woman by Jo

Za vrijeme tretmana opustila sam se uz šalicu izvrsnog voćnog čaja, a vlasnica salona, Josipa Martinović, oduševila me svojom ljubaznošću, toplinom i opuštenom atmosferom. Tijekom tretmana objasnila mi je sve što me zanimalo o ruskoj manikuri, a dobila sam i mnogo dragocjenih savjeta o njezi noktiju, nadolazećim trendovima u nail industriji i hit bojama sezone. Budući da sam na tretman došla s gel lakom, Josipa mi je prvo posebnim sredstvom otopila lak, a potom nježno rašpom uklonila ostatke gela.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell

Zatim smo započele s manikurom, njegom i oblikovanjem noktiju – drugim riječima s ruskom manikurom. Ruska manikura još se naziva i suhom manikurom jer se radi „na suho“, bez namakanja noktiju kao u klasičnoj manikuri. Josipa mi je objasnila da je riječ o profesionalnom tretmanu u kojem koristi specijalni alat – profesionalnu brusilicu, kreme te ulja kako bi naše ruke i nokti bili zdravi, snažniji i manje lomljivi. 

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell

Ova manikura može poboljšati teksturu i zdravlje noktiju specijalnim tehnikama obrade kožice (kutikula) i ploče tj. površine nokta. Posebno mi se svidjela činjenica da ovom vrstom manikure širimo plohu nokta, zbog čega se stvara veća površina za aplikaciju laka - boja se nanosi dublje u nokat, ispod kutikule, čime odgađamo izrast, produljujemo trajanje trajnog laka te klijentima s manjom pločom nokta vizualno povećavamo ploču (što je u mom slučaju zaista prijeko potrebno). Redovitim održavanjem noktiju ruskom manikurom, ploča nokta se vremenom prirodno produži. 

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell

Ruska manikura je u potpunosti sigurna, ugodna i bezbolna, a rezultati su zaista fantastični. Na fotografijama možeš vidjeti koliko su nokti ljepše oblikovani, zdraviji i sjajniji, a sama ploča nokta je puno veća u odnosu na prvobitno stanje.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell

Poslije ruske manikure, nokti su spremni za nanošenje trajnog laka, a u Pretty Woman by Jo koriste isključivo premium brend trajnih lakova OPI. OPI trajni lak je iznimno prirodnog izgleda, čvrstoće i visokog sjaja, a Josipa mi je objasnila da je poseban i po tome što nakon nanošenja ostaje na noktima i do tri tjedna. Kroz to vrijeme nokti ne mijenjaju oblik ni sjaj, a boja ostaje postojana kao prvog dana.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell

Bitno je naglasiti da se prilikom lakiranja i skidanja OPI trajnog laka prirodni nokat ne istanjuje već trajni lak služi kao zaštita za nokat. Dakle nokat ispod trajnog laka ostaje zaštićen od mehaničkih i kemijskih oštećenja te s vremenom postaje čvršći i otporniji. Također je trajnim lakom moguće spriječiti neugodno listanje i pucanje noktiju.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell

Odabir idealne nijanse uvijek je izazovan, a s jesenskim danima u fokus su došli smeđi i tamniji tonovi. No, osobno preferiram klasiku i nježnije nijanse te sam se ovaj put odlučila za najpopularniju OPI nijansu Bubble Bath. Riječ je o ženstvenoj, nježno ružičastoj, neutralnoj nijansi koja izgleda uredno i profinjeno te je savršena za sve prigode.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell

Ako preferiraš boje ili tamnije nijanse tu je Malaga Wine kao bezvremenska nijansa vina, zatim Brown to Earth iz OPI nove kolekcije toplo-smeđa nijansa koja izuzetno pristaje svakodnevnom stajlingu. U ponudi su i zanimljive nijanse zelene, sive i smeđe koje će se svidjeti svima koji su se zaželjeli nečeg novog i malo drugačijeg.  

Josipa je posebno istaknula nijanse efektne tamno plave, ljubičaste koja je hit ove jeseni te šljokičaste lakove, koji su idealni za nadolazeću blagdansku sezonu. Jedno je sigurno, u mnoštvu trajnih lakova svatko će pronaći idealnu nijansu za sebe.

Zadnji je korak oblikovanje nokta i lakiranje te “pečenje” u lampi što ukupno traje oko 20 minuta. Osim što nokti vizualno izgledaju savršeno, ljudi vole rusku manikuru jer dugo traje, a klijenti obično ponavljaju tretman svaka četiri tjedna. 

Pretty Woman by Jo | Autor: Mario Poje Mario Poje

Od kad sam sjela za stol pa do završetka, prošlo je 60 minuta, a krajnjim sam rezultatom bila prezadovoljna! Nijansa izgleda točno onako kako sam htjela, a nokti mi se, već na prvi pogled i dodir, doimaju doista čvrstima, njegovanima i sjajnima.

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell

Topli pristup, vrhunska kvaliteta i savršena usluga razrađena i do najsitnijeg detalja, predstavljaju sliku cjelokupnog doživljaja koji toplo preporučujem svim ženama koje traže savršeno mjesto za njegu, uživanje i opuštanje u vrhunskim nail tretmanima. 

 

Photo: Marko Prpić/Pixsell

Komentari 0