Beauty

Kleopatrini čuveni beauty rituali: kupala se u magarećem mlijeku i spavala s maskom od čestica zlata

  • Najpoznatiji ritual uljepšavanja kraljice Kleopatre bila je kupka u čistom magarećem mlijeku i medu, u koju bi dodala bademovo ulje, a njezina posvećenost ljepoti ide toliko daleko da je navodno spavala s maskom od čestica zlata
  • Kleopatrini beauty rituali i predanost kada je njega kože u pitanju i dan danas su inspiracija kozmetičkim brendovima. Najprepoznatljiviji na tržištu svakako je brend ALQVIMIA koji je cijelu jednu liniju posvetio očaravajućim egipatskim kraljicama
  • Konačno sam dobila priliku isprobati proizvode iz linije Queen of Egypt, a svoje iskrene dojmove jedva čekam podijeliti s tobom!

Legendarna kraljica Kleopatra, velika zavodnica svog vremena bila je i ostala inspiracija ženama diljem svijeta pa tako i meni. Oduvijek sam voljela čitati o njenim ritualima i navikama. Sjećam se da sam negdje pročitala da je mogla osvojiti muškarce samo jednim pogledom, a svima je dobro poznato da su njena ljepota i šarm očarali dva najmoćnija i najpoželjnija muškarca njenoga doba, Julija Cezara i Marka Antonija. Kasije Dion nazvao ju je ženom nenadmašive ljepote za koju su zaslužni njeni rituali uljepšavanja kojima je pridavala mnošto pažnje, a koji su nerijetko trajali satima.

Najpoznatiji ritual uljepšavanja kraljice Kleopatre bila je kupka u čistom magarećem mlijeku i medu, u koju bi dodala bademovo ulje. Kleopatra je voljela aromatično cvijeće i eterična ulja koja je često dodavala u svoje beauty pripravke. Primjenjivala je maske od gline, masažu i piling od morske soli, koristila je ružinu vodicu za svjež, mladenački izgled, a neki povijesni navodi čak govore da je spavala s maskom od čestica zlata na licu.

Poslije više od dvije tisuće godina, njeni recepti i dalje nadmašuju mnoge kozmetičke proizvode, u kvaliteti i efikasnosti. Za sve one koji nisu znali, brend ALQVIMIA, pionir u proizvodnji visoko kvalitetne prirodne kozmetike, je prije više od 30 godina na tržištu predstavio liniju Queen of Egypt, inspiriranu upravo egipatskim vladaricama poput neodoljive Kleopatre. 

 | Autor: ALQVIMIA ALQVIMIA

Već dugo žudim isprobati ALQVIMIA proizvode iz ove čuvene linije koja je zavela tisuće žena diljem svijeta zahvaljujući svojim prepoznatljivim notama tamjana, smirne i petitgrain ulja gorke naranče nadahnutima Kleopatrinim beauty ritualima. Obzirom da mi je koža posljednjih mjeseci izrazito suha, beživotna i perutava, činilo se kao pravo vrijeme da isprobam barem dio proizvoda iz linije i počastim se njegom cijelog tijela po uzoru na najmoćniju ženu Egipta.

Dugo sam se dvoumila što isprobati, prvenstveno zbog toga što svi proizvodi svojim sastavom i recenzijama obećavaju, no odluka je pala na dva proizvoda: Queen of Egypt gel za kupku i tuširanje i Queen of Egypt ulje za tijelo. Moram priznati da sam jedva čekala isprobati ih i da su moja očekivanja bila velika, jer ipak ova kozmetika oslikava beauty navike 'kraljice uljepšavanja'.

 | Autor: ALQVIMIA ALQVIMIA

Queen of Egypt gel za kupku i tuširanje, 400 ml

Punog naziva Queen of Egypt bath and shower gel, dolazi u boci od 400 ml, a njegova je cijena 30,70 €, što je oko 230 kuna. Već samo vanjsko pakiranje sa slikom antičke ljepotice daje naslutiti kako je riječ o vrhunskom proizvodu. Odlučila sam proizvode isprobati jedno za drugim pa sam se prvo bacila na kupanje. Iako je tuš možda praktičnije rješenje, odlučila sam napraviti mirišljavu kupku u kadi, baš poput onih u kojima su nekoć uživale Kleopatra i Nefertiti. I nisam požalila! 

 | Autor: ALQVIMIA ALQVIMIA

Odmah nakon što sam u toplu vodu ulila malo gela, egzotičan miris gorke naranče ispunio je kupaonicu, a bogata, gusta pjena kadu. U kupku sam dodala i nekoliko ružinih latica te sam prigušila svjetlo i upalila svijeće, tek toliko za potpuni dojam. Moja spa večer je mogla početi. Gel sadrži jedinstvenu formulu eteričnih ulja tamjana, smirne i petitgraina koji zajedno daju kozmetički učinak snažnog pomlađivanja kože. Ležala sam tako u kadi cca. 40 minuta, nakon čega je moja koža uistinu bila dobro hidrirana i na moje veliko iznenađenje nikad mekša i blistavija. To je vjerojatno zato što ulja dubinski hrane kožu, ostavljajući je sjajnom, zaglađenom i mekom na dodir. 

 | Autor: ALQVIMIA ALQVIMIA

Zaključak: Queen of Egypt gel me zaista oduševio, a obzirom da je u ambalaži od 400 ml, sigurna sam da će mi potrajati još dugo.

Savjet: Ne moraš koristiti veće količine gela, obzirom da se gel poprilično dobro pjeni. Obavezno ga isprobaj u kupki kako bi se opustila nakon napornog dana. Provjereno pali! Dok uživaš u kupki, na lice nanesi hidratantnu masku.

Ocjena: 10/10

Queen of Egypt ulje za tijelo, 30ml

Nakon što je moja koža dobro hidratizirana, došlo je vrijeme da je 'okupam' dobro poznatim uljem Queen of Egypt Body Oil. Pročitala sam da je nadahnuto uljima za uljepšavanje koje su koristile egipatske kraljice i pomislila si: 'Ovo je točno ono što mojoj koži treba'. Baš kao i gel, ulje za tijelo u sebi sadrži ulja tamjana i smirne i ima nevjerojatnu moć uljepšavanja - poboljšava regeneraciju kože, djeluje protiv strija i ima učinak pomlađivanja. Ukoliko se redovito koristi, ulje održava kožu mladom i blistavom, što je, sigurna sam, želja svake žene. 

 | Autor: ALQVIMIA ALQVIMIA

Kožu sam lagano posušila ručnikom, ali ne u potpunosti, a potom sam temeljito nanijela ulje na tijelo i lice. Iako je riječ o ulju za tijelo, ne vidim razlog zašto ne nagraditi i svoje lice. Ono što se odmah na prvu da primijetiti je da se ulje jako lagano razmazuje pa je dovoljna vrlo mala količina. Za lice su mi bile dovoljne tek tri kapi ulja, a ono što me oduševilo je to što ne ostavlja masan osjećaj na koži. Upravo suprotno, uopće ga nisam osjećala na koži. Priznajem da je to teško postići i s pojedinim losionima, a kamo li s uljima.

 | Autor: ALQVIMIA ALQVIMIA

Zaključak: Queen of Egypt ulje za tijelo je savršena sinergija bilnog ulja badema i eteričnih ulja koji dubinski nahrane kožu i pružaju joj prekrasan svilenkasti izgled. Koža je već nakon prvog korištenja vidljivo ljepša i ima zdravi sjaj, a neodoljivi miris ulja bio je prisutan i sutradan ujutro, kao da sam nanijela neki skupocjeni parfem. Mogu samo zaključiti - Kleopatra bi bila ponosna!

Savjet: Predlažem da ulje koristiš uvečer, na očišćenu i vlažnu kožu, obzirom da se nakon njegove upotrebe ne bi trebala izlagati suncu. Također, imaj na umu da se ulja upijaju nešto sporije od krema i losiona za tijelo pa bih ja na tvome mjestu pričekala s odijevanjem pidžame cca. 20-ak minuta nakon nanošenja ulja.

Ocjena: 10/10

Photo: Shutterstock

Komentari 0