Beauty

Instant frizura uz prirodno sušenje kose

Kada temperatura na termometru počne ići prema gore sretno ostavljamo sva vruća pomagala po strani i kosu sušimo prirodnim putem, ali za savršenu kosu dobro će ti doći nekoliko jednostavnih savjeta!

Tijekom ljeta nema ništa bolje od sušenja kose na svježem zraku - ili pod suncem! Međutim, nekoliko točaka bi trebala imati na umu pri takvom sušenju. Dajemo ti zlatna pravila prirodnog sušenja!

1) Dobra frizura je pola posla

Baza dobrog prirodnog sušenja je dobra frizura. Da bi frizura bila ideala za tebe frizer treba uvelike brinuti o teksturi i strukturi kose. Pitaš se zašto? Zato što ti to garantira da će se kod prirodnog sušenja kosa lijepo složiti, a neće beživotno pasti niz glavu. U slučaju da je kosa dobro ošišana onda neće nakon sušenja na zraku biti potrebe koristiti peglu ili figaro.


2) Njega na razini

Da bi dobili prekrasan rezultat nakon prirodnog sušenja, ne samo frizura, već i njega moraju biti na razini. Želiš li da ti je kosa sjajna i nimalo slamnata kada je suha, moraš je dobro hraniti. Već je jednom tjedno dovoljno staviti bogatu masku za kosu ili napraviti noćnu kuru (psst, dobar savjet ovdje!) da bi sljedeći dan kosa kod prirodnog sušenja izgledala naprosto prekrasno. 

 

Objavu dijeli Gigi Hadid (@gigihadid)


3) Imaj strpljenja

Sušenje kose prirodnim putem zahtjeva prije svega strpljenje. Kosu nikada nemoj vezati jer tako radiš udubine i borice koje kasnije mogu voditi do pucanja. S ručnikom je pak, moraš posušiti, da bi izvukla nepotrebnu vlagu, a dozvoljeno je i gužvanje tijekom sušenja, radi podešavanja teksture.


4) Odaberi prave proizvode

Posebno dobri proizvodi odradit će izvrstan posao tijekom prirodnog sušenja kose. Svi koji imaju izrazito kovrčavu ili vrlo ravnu kosu trebali bi dati svojoj kosi teksture i pokreta nakon pranja. Najbolje je to postići kremama za kovrče, slanim sprejom ili klasično, arganovim uljem.

 | Autor: Promo Promo 1) Alterna Bamboo Beach Ocean Waves Tousled Texture Spray - 199 kn (wow-junkie.com); 2) Dr. Organic čisto marokansko arganovo ulje - 149,90 kn (Bauerfeind); 3) Sexy Hair Curly Sexy Hair Curling Creme - 131,90 kn (wow-junkie.com)

Photo: Tyler Red

Komentari 0