Beauty

Hair secrets by Teuta

Jedno od omiljenih zagrebačkih mjesta je neupitno frizerski salon "Teuta". U "Teutu" ne svraćamo samo po kul frizuru, nego i na neformalno druženje i kavicu, a ponekad sredimo i nokte ili napravimo obrve.

Teuta Mesaroš je, baš poput svog salona, vrlo simpatična, otvorena i opuštena – naprosto te uvuče u razgovor! Upravo zato, kako odoljeti tražiti je malo frizerskih trikova? Samo za naše missice dala je svojih 7 hair tajni. P.S. Genijalne su!

1) Nadograđena maska – U masku za kosu staviti par potisaka ulja, dobro pomiješati, nanijeti na kosu i onda ujutro temeljito isprati. Ulje u maski će kosi dati dodatnu njegu, zagladit će je i nahraniti. Kod tankih kosa možda će biti potrebno ujutro kosu i šamponirati – ali krajnji rezultat je prekrasan!

via GIPHY


2) Volumen u tankoj kosi – Tanku vlas treba šamponirat, pa staviti regenerator, pa ponovno šamponirat jer se tako kosa nahrani, a riješi se regeneratora. Naime, regenerator da mekoću kosi pa onda kod tanke kose samo beživotno padne uz lice. Dodatnim pranjem kosi ipak dajemo malo grubosti pa će curama dati više volumena.
3) Maska za more – Na plaži na cijelu kosu (osim vlasišta!) stavi masku za kosu i ostavi je tako da se posuši. Tako kosa ima zaštitu od soli kada ulaziš u more, a kad ćeš izlaziti iz mora bit će perfektno meka.

via GIPHY


4) Uljna kura – Must have proizvod za svaku ženu je Kerastase Elixir Ultime zlatno ulje. Radi se o miksu 4 super kvalitetna ulja i idealan je za bilo kakva oštećenja na kosi. Idealan je za uljnu kuru koja se radi tako da 3-4 potiska ulja naneseš na kosu, zavežeš punđicu i s tim zaspeš. Ujutro kosu treba oprati i nakon toga ostaješ sa sjajnom i snažnijom kosom. Usput, ovo ulje je tako moćno da može zacijeliti ispucale vrhove!
5) Najbolji tretman u frizerskom salonu – Neupitno to je Fusio Dose! Radi se o ampulama koje rješavaju probleme kose poput ispucanosti, koje se miješaju s boosterima za primjerice sjaj kako bi se klijentu pružila tailor made usluga idealna za njihovu kosu. 

via GIPHY


6) Šampon za suho pranje – Morala bi nabaviti jedan šampon za suho pranje! Ovaj proizvod je multipraktik. Odlične ima L'Oreal, ali sviđa mi se i brend Ouai od Jen Atkin. Čak i ljudi koji ne koriste ovaj proizvod jer imaju problem s mašćenjem kose, koriste ga da bi dali volumena kosi, ili efekt next day haira. Eto to se nosi - stara frizura!
7) Next Day Hair – Jednostavan je put do trendi frizure. Tzv. next day hair lako izvedeš pomoću kopčica i punđica. Operi kosu i na vrhove stavi malo ulja, zatim je posuši na 60% suhoće i spleti 3-4 punđice na sredini ili pri dnu glave. Kad raspustiš kosu nakon nekoliko sati imat ćeš tipičnu frizuru-ne frizuru. Odlična je i jer je mogu nositi baš svi tipovi kose!

via GIPHY

 

Photo: None
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • malikekoserk1

    Super savjeti , imam strašno suhu kosu pa ću isprobati uljnu kuru, možda se stanje popravi.