Beauty
1/127

Idealna frizura za svaki stil

Na početku ove godine Essential Looks je postavio novu ljestvicu u kvaliteti i rezultatima trajnih boja za kosu i to kroz prvotnu kolekciju Essential Looks Colour Buzz. Izazvali su sami sebe da odu malo dalje u novom izdanju.

Steve Hogan, kreativni direktor Schwarzkopf Professional Essential Looks, objašnjava:

"Naša misija ostaje nepromijenjena – uzeti inspiracije trendova s modnih pista New Yorka, Londona, Milana i Pariza i transformirati ih u svakodnevne salonske stilove koji se mogu prilagoditi individualnim željama klijenata."

Schwarzkopf je pripremio četiri kolekcije frizura: '40s retro, Construct, Punkettes i Suitgirls.

‘40s retro

 | Autor:

Ova kolekcija je žesntvena i stidljiva, elegantnog stila i sofisticirana. Eleganciji pješčanog sata ove sezone dano je potpuno novo značenje budući da su glavni gradovi mode prihvatili trend ’40-ih kako bi zaveli žene diljem svijeta. Uski i čvrsti oblici, snažne siluete i duže suknje utjelovile su novu sofisticiranost s remenom na struku kao jedinstvenom značajkom.

 | Autor:

Suknja dominira novim seksipilom na nastupu Prade i Oscara da la Rente s dužim sakoima i otmjenim haljinama. Tkanine su pomiješane s luksuznim tvidom, svilom i baršunom i cijelim nizom nijansi.

Construct

 | Autor:

Construct kolekcija inspirirana je sportskom odjećom, mješavinom boja i oblikovanjem kose. Sportska odjeća Luxe već neko vrijeme predstavlja stil u kojem se ističu mišići, no ove sezone usavršili su svoj bazni stil dodirujući se s trendom vrlo uskih modela.

 | Autor:

Simboli maraka od neoprena i drugih vrhunskih tkanina poput Lacostea, Charlotte Ronson i Helmut Langa koji su preuzeli dinamiku iz cijelog svijeta, igrajući se s oblicima tijela i izraženim grafičkim motivima. Plave, bijele, sive, crne, bež i nešto žute dominiraju paletama boja, dok su neki detalji Petera Pilotta kolekciju pretvorili iz svakodnevne robe u senzualnu večernju odjeću. 

Punkettes

 | Autor:

Linija inspirirana punkom, izraženim stilom, buntovnim osobinama i stavom. Punkeri još uvijek ignoriraju autoritet, no ovog puta buntovno se razbacuju s novcem. Mnogi međunarodni dizajneri koriste grube linije te odlučuju prikazati bezvremenski tartan s daškom trendova iz nasljedstva 70-ih.

 | Autor:

Crna je boja kože, guma je mokrog izgleda, a lak visokog sjaja. Moschino, Christopher Kane i JPG napustili su teme prvotnog ‘bikera’ i sjajne jakne s vezom, privjescima pa čak i čipkastim detaljima kako bi osigurali da anti-moda izgleda tako ‘potraćena’ kao nikad prije. 

Suitgirls

 | Autor:

Androgena linija, preciznih detalja, kontrastnih ukrasa i utjecaja popa. Od muških i četvrtastih figura do ženskih i zavodljivih tema sa svilenom bluzom ili ubojitim potpeticama, iskrojena odjela, čini se, prate svaku modnu pistu. 

 | Autor:

Krojački miks materijala s umjerenom količinom flanela, klasične pruge, čak i leopard print. Ipak, ono što rastura ovaj trend su precizni detalji s kontrastnim ukrasima u skladu s Thin White Duke Davida Bowiea. Kao što smo očekivali, Stella McCartney, Paul Smith i Dior ponosno su suprotstavili muškobanjasto sa snažnim ženskim vibracijama.

Više slika frizura pogledajte u galeriji...

Photo: None

Komentari 0