Beauty 11. prosinca 2012.

Ida Prester: "Zlostavljam kosu hidrogenom!"

Marko Prpic/VLM/PIXSELL.

Pjevačica i voditeljica Ida Prester, poznata je po svom osebujnom stilu i prepoznatljivoj plavoj kosi. Iako na sceni često nastupa u nevjerojatno otkačenim outfitima punim šljokica i perja, tijekom dana njeguje decentan izgled i moramo priznati da izgleda fantastično. Povodom lansiranja najnovijeg spota grupe Lollobrigida "Pilula" otkrila nam je svoje beauty navike.

 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell "Kako sam starija, tako se i broj proizvoda koje koristim, nažalost povećava", otkrila je Ida. "Nekoć su mi bile dovoljne pasta za zube i univerzalna krema, a sada mi trebaju krema za područje oko očiju, dnevna krema, maska, puder... Što je koka starija, više začina joj treba" kroz smijeh objašnjava simpatična Ida koja preferira kozmetiku brenda Vichy jer ima izrazito osjetljivu kožu, a kao svoju beauty ikonu i uzor ističe Grace Jones za koju smatra da nije s ovoga svijeta.

Kao svoj prvi kozmetički proizvod izdvojila je plavu Becutan kremu koja je i danas podsjeća na djetinjstvo: "Mama me mazala Becutanom, još kad sam bila beba i to mi je do danas ostao jedan od najljepših mirisa. Odmah se sjetim masnih ruku i bijelih tragova kreme po cijelom tijelu."

Za večernje izlaske uglavnom koristi crveni ruž, dok se za nastup voli više potruditi: "Uvijek pokušam staviti tuš na oči, ali imam zeznut oblik oka, pa mi pola pokušaja ne uspije, ali trudim se." I dok se trudi savladati pravila i tehnike nanošenja dekorative, kaže kako u preparativi nije toliko pozorna. Kao svoj najveći beauty grijeh ističe lijenost, za koju smatra da je prisutna kod velikog broja žena. "Ponekad dođeš tako umoran kući da jedva skineš cipele, a kome se još da skidati šminku? Nemam nekih posebnih tajni, čudotvornih sastojaka poput jaja od daždevnjaka ili krema. Držim se osnova – mlijeka za skidanje šminke, kreme, seruma ili maske", objasnila je.

 | Autor: Press materijali Press materijali

Jednom u dva mjeseca odlazi na čišćenje lica kod svoje kozmetičarke Nade Kovač za koju kaže da je mađioničarka. Kod nje oboji i trepavice, a nedavno je otkrila i minival trepavica. "Trepavice su mi bile ravne i svijetle kao dvije metle, a Nada mi je tim tretmanom otvorila jedan cijeli novi svijet. Maskara i uvijač sada dolaze u obzir samo za novogodišnje tulume", kaže Ida koja je poznata i po svojoj plavoj kosi.

"Vjerna sam svojoj frizerki Ivani iz salona She. Da nema nje, kosa bi mi odavno izgorjela, jer je zlostavljam hidrogenom otkad znam za sebe. Preko Ivane nabavljam i svoje omiljene Silver šampone i balzame. Kosa mi je gusta i otporna i mogu reći da sam s njom genetski bolje prošla, nego s kožom."

 | Autor: Martina Popovčić/Pixsell Martina Popovčić/Pixsell

Idu mnogi prepoznaju po osebujnom modnom stilu, ali je posljednjih godina vjerna svojoj plavoj kosi. Kaže kako se kosa ionako stalno mijenja, pa joj nikad nije dosadno – malo je čista, pa slijedi međufaza, a zatim pranje. Ističe kako je sretna jer je barem u tom segmentu pronašla svoj stil, jer joj nije cilj stalno se transformirati: "Budimo realni, nisam Madonna. Probala sam i ja mnogo toga: crnu, crvenu, ljubičastu, ali nije to – to."

Starenja se ne boji, ali joj je žao što se granice primjerenog ponašanja pomiču kako starimo: "Imam visoko postavljenu letvicu prihvatljivog ponašanja prema godinama, ali čak i ja imam granice. Manje se bojim bora, više mi je žao što sa 60 godina vjerojatno neću sjediti na stepenicama usred grada, neće me dečko nositi kući piška-lonca, vjerojatno ću biti finija i tiše pričati, možda je sve to zabluda i naša generacija bude još luđa u penziji."

Ida Prester je i ekološki osviještena. Što sve čini za okoliš, provjerite na portalu Zdrava Krava.

Komentari 0