Beauty

Hit jesenska sjajila u jarkim bojama

Sjajilo za usne je jedan od najpopularnijih proizvoda među ženama svih generacija. Jednostavno je za nanošenje, pristaje uz sve kombinacije i osvježava izgled u trenu.

Od prvog sjajila koje je Max Factor kreirao za potrebe filmske industrije do danas prošlo je mnogo vremena, ali sjajilo palo s vrha popisa najomiljenijih proizvoda. Ta mješavina hidratantnih sastojaka i pigmenata dolazi u više različitih pakiranja osvaja žene u dobi od 12 do 72 godine, a mnogim ženama je sjajilo za usne i prvi proizvod za šminkanje koji su ikada kupile.

Moje prvo sjajilo je bilo ružičasto s potpisom Bourjois. Tada (krajem devedesetih) dolazilo je u pakiranju s aplikatorom u obliku četkice i sve djevojke u razredu (uključujući mene) su obožavale njihove šljokičaste kreacije u frosted ružičastim i ljubičastim nijansama. Danas, gotovo 15 godina kasnije, vladaju neki novi trendovi. IN su gusta sjajila koja podsjećaju na tekuće ruževe i dugo traju, a takvo je i najnovije Bourjois Effet 3D Max 8h.

 | Autor:

Karakteristike proizvoda: Bourjois Effet 3D Max 8h (75,90 kn) su sjajila koja dolaze u osam nijansi. Glavna karakteristika koju ističe proizvođač je trajnost sjajila na usnama – navodno čak 8 sati. Sjajilo sadrži prirodne fiksatore na bazi nara koji vežu boju uz usne i produljuju sjaj te daju hidrataciju.

Moj prvi dojam: Proizvod dolazi u lijepom ovalnom pakiranju koje podsjeća na ženske obline. Svako pakiranje je u boji identičnoj nijansi koja se nalazi unutra. Aplikator koji je Bourjois razvio, po mnogočemu se razlikuje od onoga koje pamtim. Umjesto kista, u sjajilu se nalazi klasični aplikator koji je savršeno ravan i plosnat. Sjajilo je ugodnog mirisa i nema pretjerano slatkastu ni voćnu notu koja dosadi nakon nekog vremena.

Faza testiranja: Na stranu prekrasan dizajn, ali većinu žena zanima ono što se krije u bočici. Već na prvi pogled je jasno da ovo nije obično sjajilo za usne. Umjesto razočaravajuće loše pigmentacije i boje koja nema veze s onom u bočici, nova Bourjois sjajila su na usnama identična boji koju vidite izvana.

Trajnost od osam sati zvuči nevjerojatno, gotovo nemoguće. Ovo sjajilo ima trajnost od oko četiri sata, što je i daje mnogo dulje od konkurencije. Nakon tog perioda, na usnama ostaje uglavnom sjaj koji se s vremenom izgubi. Sjajilo, nažalost, nije otporno na poljupce, jedenje i pijenje, ali pošto se niti ne reklamira kao trajni ruž, ne nalazim veće zamjerke po tom pogledu.

 | Autor:

Moj konačan dojam: Ovo je jedno ozbiljno sjajilo. Želite li samo malo sjaja, a ne fantastičan sjaj i boju – ovo nije sjajilo za vas. Ono svojom bojom lako konkurira svakom ružu za usne, a trajnošću i najboljim sjajilima.

Pošto sam isprobala dvije nijanse (Rouge Sunny i Grenade Juicy), usudim se reći da su pigmentirane iznad mojih očekivanja. Dok je Rouge Sunny lijepa koraljno-ružičasta boja za svaki dan, Grenade Juicy je intenzivna crvena koja bez problema može zamijeniti crveni ruž. Sjajilo se lako nanosi priloženim aplikatorom na kojem se lako dozira količina sjajila. Pošto je jako pigmentirano potrebno ga je uistinu malo stoga ne curi preko ruba usana (osim ako ne pretjerate). Ovo sjajilo neće osvojiti mlađe djevojke, ali će zato žene koje vole boju i luksuzan sjaj na usnama poludjeti za njim.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0