Beauty

Hit jeseni: monokromatski make up

Davne 1984. jedan od najpoznatijih vizažista u povijesti Kevyn Aucoin je za kozmetičku kuću Revlon kreirao liniju Revlon Nakeds – prvu make up liniju u povijesti koja se temeljila samo na neutralnim i zemljanim nijansama.

Ni ne znajući, Kevyn je transformirao poimanje ljepote i nametnuo trend koji je narednih deset godina definirao izgled žena, a sada se, nakon kratke stanke, monokromatski look vraća na velika vrata. Savjete o tome kako postići ovaj trendovski look dala nam je Silva Stojanović iz vizažističke škole Ministry of Beauty.

Za sezonu jesen/zima 2011. monokromatsku nit vodilju imali su vizažisti Tom Pecheux i James Kaliardos iz kuće MAC koji su kreirali lookove za kuću Marni, odnosno Rodarte. I dok se Tom za looku kuće Rodarte odlučio za tople boje karamele, James je look kuće Marni kreirao pomoću blage prljavoružičaste boje.

 | Autor: Camerapress Camerapress

Upravo te tople, nježne i prirodne boje ove sezone nosimo na cijelom licu: usnama, obrazima i kapcima, ali i na noktima koji ponovno trebaju biti u skladu s ostatkom make upa. Ovaj pomalo grunge look idealan je za žene koje su često u žurbi, ali i one koje ne vole gomilati kozmetičke proizvode ili vole jedan proizvod koristiti na više načina.

"Shema monokromatskog make upa koristi nijanse samo jedne boje stoga uzrokuje jedinstven,harmoničan i prirodni look. Preporučujem nijanse boje breskve, narančaste, brončane, smeđe i pink nijanse. Upravo zbog širokog raspona boje, monokromatski look možemo primijeniti na svaki ten, a zbog jednostavnosti nanošenja preporučujem ga svakoj dobnoj skupini, kako za dnevni tako i za večernji make up. Ovo je vrlo zahvalan look koji make up artisti često preferiraju kad je potreban rafinirani look, kao u slučaju Marni i Rodarte. On je i jedan od najčešće nošenih make upova i za glamurozne prilike na crvenom tepihu i dodjelama prestižnih glumačkih ili glazbenih nagrada." objašnjava Silva i dodaje kako treba koristiti različite teksture kako lice ne bi djelovalo isprano, a make up bio dosadan.

 | Autor:

"Shimmerasto sjenilo za oči, mat rumenilo za obraze i satenski sjaj ruža za usne su odlična kombinacija. Na taj način postižemo dinamiku i svježinu lica. Podloga neka obvezno bude porculanski tekući puder koji obećava prirodan ten." savjetuje Silva. Boja je pri kreiranju ovakvih lookova iznimno važna, pogotovo ukoliko se radi o smeđim nijansama naglašava poznata vizažistica: "Ako se odlučite za smeđu boju, morate računati i na smeđu nijansu ruža za usne, a tu često možete pogriješiti i postarati lice, jer je teško odabrati dobru smeđu nijansu."

Silva ističe i kako se bolje šminkati toplim tonovima breskvaste ili brončane boje koje osiguravaju svjež i rafiniran look te da je bolje ne koristiti samo jednu nijansu na cijelom licu kako bi izbjegli dosadu. "Oči mogu biti dublje i tamnije nijanse iste boje koja postaje svjetlija kako se spuštate prema usnama. Za dramatičniji monokromatski look preporučujem obrnuti redoslijed: tamnija nijansa ruža u odnosu na svjetliju nijansu iste boje na očima." savjetuje. Za kraj, kao jedan od najvažnijih koraka, Silva ističe korištenje korektora: "On će posvijetliti tamno područje oko očiju te istaknuti breskvaste ili brončane nijanse."

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0