Beauty 19. prosinca 2011.

Glamurozne frizure savršene za proslave

Vrijeme božićnih blagdana uvijek je obilježeno proslavama i svečanim ručkovima. Ukoliko i vi želite zablistati, pravo je vrijeme da odaberete frizuru koja će vas krasiti na božićnom ručku ili pak tijekom najluđe noći u godini – Silvestarske noći.

Kažu kako se sada nosi sve, a da trendovi ne postoje kako u modi, tako ni u frizurama. Iako je uistinu štošta dozvoljeno, neke smjernice ipak postoje. Prednost ovog "nepostojanja" trenda je da svatko može pronaći najbolji look za sebe i uživati u novogodišnjoj noći. U svakom slučaju svoju frizuru prilagodite svojoj odjevnoj kombinaciji kako biste zablistali u punom sjaju.

Punđe s "pomakom"

Punđe već nekoliko sezona ne silaze s naših glava. Kroz vrijeme su evoluirale, pa tako ove zime zaboravite na male chignon punđe i potrudite se od svoje kose izvući maksimum. Mislimo doslovno, jer volumen doživljava povratak kada su punđe u pitanju.

 | Autor:

Na rujanskoj reviji Karen Walken u Parizu, modeli su imali stiliziranu verziju Victory rolls-a, frizure koja je bila iznimno popularna tijekom drugog svjetskog rata.  Sastoji se od šiški koje su natapirane i pričvršćene na tjeme, dok je ostatak kose (dio ili cijela) oblikovan u rolice iznad uha. Kada uvijate kosu pazite da motate pramen što horizontalnije jer će vam biti lakše učvrstiti i oblikovati ga.

 | Autor:

Dvojac Badgley Mischka i njihov frizer Peter Gray inspirirali su se filmom "Tko se boji Virginije Wolf" i frizurom Elizabeth Taylor. Radi se o klasičnoj banana punđi s daškom osamdesetih. Peter Gray savjetuje da isfenirate kosu i polako počnete slagati punđu učvršćujući stražnji dio. Vrhove kose ostavite slobodne i navijte ih na figaro te lagano raščešljajte kako bi dobili guste kovrče te cijelu frizuru učvrstite lakom za kosu.

Sleek frizure

Ravna kosa, iako se prirodnost vraća u modu, ne prestaje biti IN. Najjednostavnija frizura koju možete napraviti je ona kuće Versace – savršeno ravna kosa. Na kosu nanesite proizvod za zaštitu od topline i isfenirajte. Dodatno je izravnajte glačalom za kosu i fiksirajte sprejem za sjaj.

 | Autor: PR/ Warner Bros. Entertainment Inc./Lumen izdavaštvo PR/ Warner Bros. Entertainment Inc./Lumen izdavaštvo

Ako vam je savršeno ravna kosa dosadna, možete iz ove frizure napraviti frizuru kakvu su imali modeli na reviji Caroline Herrere. Jedan pramen ostavite slobodan, a ostatak skupite u rep. Rep nemojte provući do kraja nego ostavite vrhove svezane. Slobodni pramen natapirajte i omotajte oko gumice te zagladite.

Frizure s detaljima

U blagdanskoj strci lako je zaboraviti rezervirati termin kod frizera ili napraviti frizuru. Sva sreća da postoje modni detalji da spase stvar! Svoju uobičajenu frizuru možete ukrasiti na više načina.

Jedan od njih je svakako stavljanje šarenih pramenova. Takve pramenove lako možete postići pomoću maskara, sprejeva i sjenila za kosu. Imate li tamnu kosu uzmite u obzir da se tako napravljeni pramenovi na vašoj kosi neće toliko isticati kao na svijetloj, stoga radije odaberite ekstenzije u boji koje se postavljaju tzv. "klipsama".

 | Autor: Camerapress Camerapress

Imate li još manje vremena, uvijek će dobro doći rajf, mašna ili velika ukosnica s mnogo detalja. Takvi dodaci za kosu mogu oplemeniti i najjednostavniju frizuru poput repa ili raspuštene kose. Izbjegavajte ukrase na raskošnim punđama koje su same sebi dovoljne. Kombinirate li dva tako raskošna elementa možete izgledati neukusno i pretjerano, stoga uvijek zadržite mjeru. 

Komentari 0