Beauty

Frizeri kažu da moraš znati 5 stvari prije nego što se odlučiš za bob frizuru

  • Pravilan izbor bob frizure gdje rezultat uvelike ovisi o tipu i teksturi kose je vrlo važan
  • Također, frizeru je važna informacija koliko truda uložiti želiš svaki dan uložiti da napraviš frizuru
  • Način šišanja boba treba prilagoditi obliku lica - dobro odabran bob djeluje poput makeupa, naglašavajući ili ublažujući određene točke na licu

U ovom trenutku vjerojatno ni jedna frizura nije tako popularna kao bob. Od modnih pista do crvenih tepiha, gotovo svaka žena nosi svoju varijantu bob frizure. No za razliku od celebrityja, vjerojatno nemaš ni vremena ni novca da netko drugi stalno brine o tvojoj kosi pa treba razmisliti hoće li ta fantastična frizura s kojom si izišla iz salona izgledati jednako dobro i nekoliko dana kasnije kad je moraš sama oprati, osušiti i stilizirati. Kako je promjena frizure ionako dobra podloga za blaži nervni slom, bilo da je riječ o šišanju ili bojenju kose, bilo bi dobro da napraviš domaću zadaću. I spriječiš da stvari odu po krivu.

To osobito vrijedi za bob frizure gdje krajnji rezultat uvelike ovisi o tipu i teksturi kose te tome koliko ćeš truda uložiti svaki dan da napraviš frizuru. A naravno, postoji i više vrsta bob frizure i svaka ima svoj način održavanja. Da bi izabrala pravi oblik, najbolje se konzultirati s frizerom. Uhvatili smo njihovih pet najvažnijih savjeta.

Možda vas zanima Otkrile smo tri najromantičnija restorana u Zagrebu Rubrika Life&style Life&style

1. Za bob frizuru važan je oblik lica

Prvo trebaš razmisliti o obliku svog lica. Svaki oblik je dobar za bob, no treba mu prilagoditi način šišanja. Pravilnim "rezom" će se naglasiti određene točke i značajke lica što je pomalo slično konturiranju makeupom. Tri su uobičajena načina šišanja bob frizure: zakrivljeni (najbolji za one koji imaju jaku vilicu), dijagonalni (najbolji za one koji žele naglasiti čeljust) i četvrtasti (najbolji za one koji žele naglasiti jagodične kosti). Bilo bi idealno kad bi mogla isprobati periku, da vidiš kako se osjećaš s frizurom koju želiš.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Time to cut my hair like this again 💇🏻‍♀️

A post shared by Karolina Ościk-Alama (@cajmel) on

2. Dobro promisli o teksturi svoje kose, manje ćeš se mučiti sa stiliziranjem

Tekstura kose je jednako važna i kad odlučuješ koji tip bob frizure ćeš nositi i hoćeš li se uopće ošišati na bob. Prokomentiraj svoju kosu i svoja očekivanja s frizerom - koliko vremena dnevno želiš trošiti na friziranje. Prema tome će ti savjetovati koji bob bi bio najbolji za tebe. Generalno je za tanju kosu bolji kratki bob jer će tako kosa izgledati punije. Čvrsta kosa debele vlasi bolja je za duži bob jer će trebati manje stiliziranja i manje šišanja. Ako imaš prirodno kovrčavu kosu treba biti posebno oprezan s izborom bob frizure - najbolji je bob koji je iza kraći, a naprijed duži. To će frizuri dati čvršći oblik i spriječiti da se pretvori u "kuglu".

3. Redovito održavanje

Redovito održavanje vrlo je važno kod bob frizure. Morat ćeš često frizeru, otprilike svakih šest tjedana, posebno ako nosiš šiške, tvoj bob je ravan, oštrih kutova ili asimetričan.

4. Imaj na umu troškove

Generalno, šišanje je manji trošak od bojenja kose na koje moraš redovito ići. No i kratku kosu treba redovito šišati, a ako želiš da ti kosa bude zdrava, a tvoj bob izgleda svježe preporučuje se da svakih šest tjedana posjetiš frizera. Duži bob i kovrčava kosa dopustit će ti da taj period razvučeš na 8 tjedana. Ako pak nosiš kratki bob ili imaš tanku kosu, očekuj da ćeš za savršeni izgled na frizerskom stolicu sjediti svakih 4 do 5 tjedana. A to košta.

5. Razmisli koliko ćeš posla imati sa svojim bobom

Prije nego što se odlučiš za tip bob frizure, porazgovaraj o tome s frizerom - trebaš znati vlastite prednosti (i mane) kad je riječ o stiliziranju kose. Jer, osim ako ne spadaš u onih nekoliko sretnica koje mogu kosu osušiti na zraku, a frizura ispadne savršeno, okrutna realnost je da većina bob frizura treba malu pomoć sa strane. U vidu električnih škara, pegli i/ili koktela proizvoda za stiliziranje - pjene, gela, laka, gline, posebne tehnike sušenja... Naravno, svaka je kosa drukčija i tu će iskusno oko frizera znati ocijeniti što te sve čeka i dati savjet. Na primjer, ako ti se kosa tužno "objesi" zbog regeneratora ili maski za kosu, s bob frizurom to će biti još izraženije. Trik: prvo stavi regenerator, a zatim šamponiraj kosu.

Photo: Instagram@jessicaalba

Komentari 0