Beauty

Evo kada treba koristiti balzam, a kada masku za kosu

Jedno je sigurno, u beauty svijetu ima jako puno dilema, a jedna od njih vezana je za njegu kose - kada treba koristiti balzam, a kada masku za kosu? Znamo odgovor!

Jesi li i ti jedna od onih djevojaka koja prvo nanosi balzam, a zatim masku na kosu? Otkrit ćemo ti nešto - ne moraš to više raditi. Razlog? Veoma jednostavan - to uopće nije učinkovito. Dapače, ovisno o tipu tvoje kose, možeš postići kontra-efekt. 

Možda vas zanima Nećeš vjerovati zbog čega ti se kosa može mastiti Rubrika Beauty Beauty

Ako tretiraš kosu jakim kemikalijama i bojama, ovo će te jako zanimati! Balzam za kosu ne može pomoći u njezi tvoje kose jer je preslab. Korištenje balzama ne ostavlja nikakav efekt na oštećenoj kosi pa je, stoga, preporučljivo da kosu njeguješ maskama koje će puno više nahraniti tvoju kosu zbog svog sastava. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Također, isto se odnosi i na kosu koja je tretirana različitim uređajima koji emitiraju toplinu. Kosa zbog topline i različitih kemikalija gubi prirodna ulja i zbog toga je suha, a maske za kosu vraćaju joj sjaj i hrane je. 

Za jako oštećenu kosu preporučuje se koristiti masku nakon svakog pranja, dok je za srednje oštećenu kosu dovoljno koristiti masku za svako drugo pranje kose. 

Možda vas zanima Sušiš kosu fenom odmah nakon pranja? Pogledaj što se događa Rubrika Life&style Life&style

Što je onda sa zdravom kosom?

U ovom je slučaju situacija obratna. Maske za kosu preagresivne su za zdravu kosu i treba ih izbjegavati. Balzam je dovoljan u njezi zdrave kose - kosa će ostati zdrava, sjajna i nahranjena, a pomaže i u lakšem raščešljavanju. Upravo zbog toga što nije veoma agresivan na kosi, možeš ga bezbrižno korisititi nakon svakog pranja kose - pa čak i ako je pereš svaki dan!

 | Autor: Getty Images Getty Images

Photo: thinkstock

Komentari 0