Beauty 12. veljače 2013.

Petra Nižetić: "Eksperimentiram sa zelenim i plavim ruževima"

Daniel Kasap/Pixsell.
1/8

Petra Nižetić svojim otkačenim odjevnim kombinacijama plijeni pažnju, a pošto uz njih kombinira i otkačene frizure te make up, ni malo ne čudi što je mnogim mladim djevojkama uzor. Odličan miks urbanih stilova, trendova iz raznih supkultura i prirodne ljepote je ono što Petru čini posebnom.

"Mislim da je moj prvi doticaj s make upom bila nekakva maskara. Kao tinejdžerice se nismo pretjerano šminkale za razliku od današnjih djevojaka. Međutim, dobro se sjećam svog prvog ozbiljnijeg susreta s kozmetikom. Bilo je to za maturalnu večer kad me majka odvela svojoj kozmetičarki da me našminka. Stavila mi je čak i umjetne trepavice. Mislim da sam se tada po prvi put osjećala ženstveno", prisjeća se Petra.

 | Autor: Željko Hladika/PIXSELL Željko Hladika/PIXSELL

 | Autor: Privatno Privatno Popularna voditeljica kaže kako ne ulaže mnogo u dekorativnu kozmetiku jer, zahvaljujući genima, ima dobar ten. Njena preparativa počinje i završava na hidratantnoj kremi, no, kada je šminka u pitanju, stvari stoje drugačije:

"Kada se radi o dekorativi, volim se razigrati. Otkad je Illamasqua došla u Hrvatsku, potpuno sam se raspametila te uz pomoć njihove šminkerice istražujem svoj alter ego. Sad sam u fazi isprobavanja zelenih i plavih ruževa, a dobru kozmetičku torbicu ne mogu zamisliti bez eyelinera", istaknula je.

Kao svoje favorite za posebne prigode ističe dobru podlogu, tuš za oči i pristojan ruž. Kaže kako je sve ostalo nadogradnja ukoliko imate vremena. Za posebne prigode pojača i rumenilo te stavi umjetne trepavice.

"Moja najgora navika u vezi njege kože je što nekada nemam snage skinuti šminku. Znam da se to ne smije raditi, ali ja sam sklona kršenju pravila. Njegujem se tako da se ujutro i navečer umijem, stavim hidratantnu kremu i ponekad neko fino ulje", otkrila je Petra.

 | Autor: Privatno Privatno

Na beauty tretmane u kozmetičke salone ne ide, a nikada nije bila ni na tretmanu lica:

"Prirodnom selekcijom spadam u skupinu debelokožaca, pa nemam potrebu ići u salone. Volim masaže, ali si ih priuštim tek nekoliko puta godišnje", kaže popularna voditeljica koja je poznata i po svojoj dugoj plavoj kosi.

 | Autor: Privatno Privatno

"Oduvijek eksperimentiram s kosom, a i tu me priroda blagoslovila. Imam kvalitetnu kosu pa si mogu to priuštiti, ali i sjajnu frizerku Katicu Topčić koja moju plavu kosu njeguje Revlon Professional i Kevin Murphy proizvodima. Orofluido ulje za kosu je nešto najbolje što sam ikad probala, a pošto se uskoro planiram ponovno blajhati, trebat će mi dupla doza", kroz smijeh dodaje Petra.

 | Autor: Daniel Kasap/Pixsell Daniel Kasap/Pixsell Kao ikone ljepote ističe svoje dvije bake i Tildu Swinton. Kaže kako se starenja ne boji, nego mu se čak, kada vidi svoju majku i baku – istinski raduje!

"Mislim da se strah od starenja vidi na ženama pa krenu pretjerivati što s odjećom, što s botoxom, šminkom i sl. A da se može i mora stariti sa stilom najbolje nam demonstrira advancedstyle.com stranica na kojoj fotograf Ari Seth Cohen objavljuje fotografije žena u njihovim najboljim godinama. Obavezno pogledajte", za kraj je dodala Petra.

U galeriji detaljnije pogledajte par lookova Petre Nižetić...

Komentari 0