Beauty

Editors pick: žuto sjenilo je must have ljeta

Kako početi priču o žutom sjenilu kao najvećem must have ljeta bez da ispadneš neshvaćen? Uz povijest koju vežemo s rave partyjima i 90-ima in general odgovor je: vrlo teško.

Ipak, ne planiram odustati od toga. A imam i nekoliko beauty aseva u rukavu koji bi te mogli natjerati da promijeniš mišljenje o ovom naizgled tako nenosivom i nepotrebnom sjenilu.

Za početak, nošenje boja na kapcima jedan je od najvećih trendova sezone. Po žutoj najviše su "drvili" MAC-ovi vizažisti, koji su se poigravali teksturama pa koristili sjenila u kamenu i kremi, ali su se većinski zadržavali samo na onoj pravoj žutoj boji. Žuta se šetala i po pistama, bilo na očima, kao detalj na ušima, ili kao u posljednje vrijeme na Instagramu – na obrazima. Iako poznati brendovi još uvijek nisu uskočili u ovaj trend vagon, kao jedna od naznaka trendova svakako je i činjenica da je Kylie Jenner u svoju ljetnu paletu ubacila jedno žuto sjenilo. Koliko god te to oduševljavalo ili tjeralo na povračanje, jedna je od rijetkih koja je povodom ljeta odlučila i ovu boju staviti u spotlight i za to joj ipak treba zapljeskati. 

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

No zašto žuta? Osim što je jedna od najveselijih boja u spektru, njena svježina izgleda vrlo odvažno izvede li se imalo van "instagram glam" make upa. Žuta te asocira na one sunčane dane bez brige u glavi i podsjeća na najmekši funky rnb; žuta je boja sreće. Kad kažem žuto na očima apsolutno podržavam i olovke i tuševe za oči, ali odlučila sam priču bazirati na žutom sjenilu kako s njim možete izvesti te pomalo groteskne lookove koji sežu od ruba kapaka pa sve do obrva. Sa sjenilom možeš izvlačiti i oči (ako nabavite primjerice sjenilo koje se može nositi suho i mokro!), naglasiti samo donji kapak, napraviti smokey, staviti ga na kul prijelaz s oka na obraz...

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Pitaš li se "je li žuta za mene?", onda vrlo vjerojatno nije. Ono što mogu tvrditi je da ćeš već blagim izmjenama nijanse pronaći idealnu žutu za svoj ton kože, čime mogu isfurati onu da žuta stoji baš svima – bilo da ti naglasi boju i oblik očiju ili ti da onaj heroin chic prizvuk koji stvarno više nema negativnu konotaciju. No ono što moram reći je da žuta privlači poglede. U Hrvatskoj žuto na očima svakako nije uobičajeno pa možeš očekivati neobična promatranja po gradu. Iako nadam se da te za to boli džon!

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Na kraju dana, daj joj šansu. Pa makar u liniji na donjem kapku. Žutu sam isprobala na tri upečatljivija načina - na obrazima, u tankoj liniji ispod očiju i u maniri Jean Paul Gaultierovih modela na zadnje održanom haute couture tjednu mode u Parizu. Ali možeš je probati i kao Eva, koja je imala najdecentniji trag žute ikad u našoj kampanji za miss7 i izgledala apsolutno ludo dobro!

Ipak, ako si malo blesavija kao ja – nosit ćeš JPG! Pa evo i video tutorijal kako sam složila look!

 

 

Bold and fab!😻 I think this is the season of yellow on the eyes and it's so inspirational; this was inspired by Gallianos crazy #makeup looks for Dior and #isamayaffrench make up art!❤🔥 *EYES* @essence_cosmetics Colour Arts Eye Base, @kikomilano High Pigment Wet and Dry Eyeshadow in "19" *FACE* @catrice.cosmetics Liquid Camouflage high coverage concealer in "020 Light Beige" & "005 Light Natural", Essence All About Matt! Fixing Compact Powder, @bobbibrown Bronzing Powder in "14 Elvis Duran", @rimmelhrvatska Sculpting Palette by Kate Moss in "001 Golden Sands", @thebalmeu Mary-Loumanizer Highlighter, @maccosmetics Fix+ *LIPS* @bipahrvatska Lip Liner in "8 Cherry", @hudabeauty Liquid Matte #Lipstick in "Heartbreaker", MAC x #KabukiMagic Crystal Glass in "It's A Great Feeling"

Objavu dijeli Korana Marovic (@korana_marovic)

 

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0