Beauty
dvostruko čišćenje lica

Dvostruko čišćenje lica iznimno je važno, donosimo i prijedloge proizvoda za svaki korak

  • Brza i efikasna metoda dvostrukog čišćenja lica temeljit je i jednostavan način da na kraju dana s lica očistimo svu prljavštinu i šminku
  • Iako nam se na kraju dana ponekad to može činiti prevelikim trudom, naša će nam koža na dvostrukom čišćenju biti iznimno zahvalna
  • Donosimo prijedloge proizvoda za oba koraka dvostrukog čišćenja lica!

Šminka i zaštitni faktor koje preko dana nosimo na licu te nečistoće i sebum koji se na koži nakupljanju, na kraju dana potrebno je temeljito očistiti svima već dobro znanim 'double cleansingom', odnosno dvostrukim čišćenjem lica.

Što je dvostruko čišćenje lica

Metoda dvostrukog čišćenja lica sastoji se od dva koraka, u kojima lice čistimo čistačima različite teksture i namjene. Započinjemo nježnim otapanjem šminke i nečistoće čistačem na bazi lipida, poput ulja, balzama ili mlijeka a završavamo čistačem laganije, gelaste ili pjenaste teksture. 

dvostruko čišćenje lica | Autor: Instagram @clinique Instagram @clinique dvostruko čišćenje lica

Dvostruko čišćenje temeljito će i na nježan način očistiti našu kožu te omogućiti blistaviji ten. Dvostruko čišćenje uključuje masažu lica uljem, balzamom ili mlijekom za čišćenje kako bi se šminka otopila, a nakon toga, u drugom koraku, lice još jednom čistimo gelom ili pjenom za lice koji će skinuti preostale nečistoće i očistiti pore. 

dvostruko čišćenje lica | Autor: Instagram @owsianaa Instagram @owsianaa dvostruko čišćenje lica

Temeljito i ispravno čišćenje kože iznimno je važan korak u skincare rutini jer priprema kožu za daljnje proizvode u njezi, poput seruma i krem, a neadekvatno čišćenje kože može uzrokovati i probleme na koži poput akni i začepljenih pora. 

Možda vas zanima Upoznaj nove serume na tržištu koji omogućavaju personaliziranu skin care rutinu Rubrika Beauty Beauty

Proizvodi za 1. korak u dvostrukom čišćenju lica

Mala količina balzama ili ulja za čišćenje lica bit će dovoljna da kružnim pokretima umasiramo nježan proizvod na lice koji će otopiti našu šminku i SPF. Dok neke koristimo na potpuno suhoj koži, druge ćemo ovakve proizvode nanijeti na suhu kožu te umasirati, a zatim dodati malo vode kako bi se efekt čišćenja proradio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELEMIS (@elemis)

Elemis Pro-Collagen balzam za čišćenje lica

Najprodavaniji Elemisov čistač dubinski je balzam za čišćenje lica koji otapa šminku, svakodnevnu prljavštinu i zagađivače iz okoliša. Sadrži luksuzne voskove ruže i mimoze te hranjiva ulja borovnice, boražine i Optimega ™, koji dolaze u kombinaciji s anti-ageing algom Padinom Pavonicom. Namijenjen je svim tipovima kože, može se koristiti i kao obnavljajuća maska. 

dvostruko čišćenje lica | Autor: Douglas Douglas Elemis, Pro-Collagen balzam za čišćenje lica, (59,06 eur)

Clinique Take The Day Off balzam za čišćenje lica

Luksuzna i lagana formula ovog odstranjivača šminke temeljito uklanja svu šminku s očiju i lica, kao i kremu za sunčanje. Kremasta tekstura u dodiru s kožom pretvara se u mekano ulje koje temeljito čisti kožu i daje joj zdravi i blistavi izgled.

dvostruko čišćenje lica | Autor: Douglas Douglas Clinique, Take The Day Off balzam za čišćenje lica, (50,30 eur)

Skintegra Atomic ulje za čišćenje lica

Ovaj Skintegrin proizvod kreiran je kao idealan pre-cleanse korak namijenjen i najosjetljivijoj koži.  Atomic je nježan mikroemulzijski preparat koji dubinski čisti lice od nečistoća i šminke, čak i one vodootporne. Ovo "neuljno ulje" u kontaktu s vodom pretvara se u nježno mlijeko, a zatim potpuno ispire bez isušivanja, trljanja i iritacije kože.

dvostruko čišćenje lica | Autor: superskin.hr superskin.hr Skintegra, Atomic ulje za čišćenje lica, (20,00 eur)

Proizvodi za 2. korak u dvostrukom čišćenju lica

U drugom koraku, nakon što isperemo balzam, ulje ili mlijeko, lice čistimo blagim čistačem gelaste ili pjenaste teksture. Umasiravamo ga na lice kružnim pokretima te čistimo sve preostale nečistoće.

Cetaphil dnevni pjenušavi gel za čišćenje lica

Ovaj nježan klasik u čišćenju lica savršen je proizvod drugog koraka dvostrukog čišćenja lica koji pruža dubinsko čišćenje bez da iritira ili isušuje kožu. Obogaćen je niacinamidom i pantenolom koji pomažu očuvati prirodnu zaštitnu barijeru kože. Blago pjenušavi gel temeljito čisti i smanjuje vidljivost pora te štiti od znakova osjetljivosti kože.

dvostruko čišćenje lica | Autor: mojaljekarna.hr mojaljekarna.hr Cetaphil, dnevni gel za čišćenje lica, (11,92 eur)

Skintegra Amphibian gel za čišćenje lica

Amphibian iz Skintegre je iznimno nježan gel za čišćenje lica koji svojim djelovanjem kao drugi korak u dvostrukom čišćenju lica neće isušiti niti iritirati kožu. Vodeno-gelasta tekstura omogućuje minimalno korištenje proizvoda s maksimalnim učinkom. 

dvostruko čišćenje lica | Autor: superskin.hr superskin.hr Skintegra, Amphibian gel za čišćenje lica, (15,80 eur)

Lierac pjena za čišćenje lica

Lierac pjena za čišćenje lica napravljena je s 99% prirodnih sastojaka te nježno čisti kožu lica te ju umiruje. Učinkovita formula prozračne pjenaste teksture koja odlično funkcionira u dvostrukom čišćenju lica, sadrži kompleks morskih prebiotika koji čuva i jača mikrobiotu kože.

dvostruko čišćenje lica | Autor: Delmerion Delmerion Lierac, pjena za čišćenje lica, (17,90 eur)

Možda vas zanima Spa linija novi je dio Sinsay ponude u kojoj možemo pronaći sve za najljepše trenutke opuštanja i njege Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @elemis

Komentari 0