Beauty 31. listopada 2014.

Dr. Ivana Nola: "Ljepotu kože ne čini samo mladost"

Jedna od najpoznatijih dermatovenerologinja u Hrvatskoj, dr. sc. Ivana Nola, nedavno je lansirala i liniju proizvoda za njegu kože 'Dr. Nola for Skin Xerosensa'. U intervjuu za Budi.IN otkriva kako je došla na tu ideju, zašto ju je posvetila suhoj koži te koje greške žene čine kada je u pitanju njega.

“Dermatovenerologinja sam i koža je područje mog rada, zanimanja, moja “radna ploha”. Kao što umjetnici crtaju na platnu, klešu spomenike iz kamena, tako se ja bavim kožom, njenim zdravljem i njegom. Još 2006. godine bila sam u posjetu jednoj od najpoznatijih tvornica na svijetu, u Francuskoj, koja proizvodi kreme namijenjene licu i tijelu. Tada mi je prvi put palo na pamet da bih i ja mogla osmisliti liniju za njegu kože koju bih i sama koristila”, prisjeća se dr. Ivana Nola kako se rodila ideja o liniji za njegu kože.

 | Autor:

Naglašava kako je prošlo osam godina prije nego ju je uspjela realizirati: svakodnevni rad s pacijentima i organizacija proširenja Poliklinike Nola potisnule su liniju u drugi plan, ali ističe i kako tada možda nije bila dovoljno zrela za takvu vrstu pothvata.

“Prije dvije i pol godine odlučila sam da moram realizirati tu svoju ideju. Obratila sam se laboratoriju Neve u Zagrebu, najstarijem i vodećem hrvatskom proizvođaču kozmetičkih i higijenskih proizvoda te je otud sve krenulo. Oni su pokazali da vjeruju u moj projekt i svi smo osjećali da radimo dobru stvar te je tako na kraju i stvorena moja linija za njegu kože”, kaže dr. Nola.

 | Autor: Žarko Bašić/Pixsell Žarko Bašić/Pixsell Zanimljivo je kako je kolekcija namijenjena, prije svega, suhoj i osjetljivoj koži, pa je tako dobila i ime. Xeros je grčka riječ koja znači suho, a sensa označava osjetljivo, pa se i linija zove Xerosensa. Poznata liječnica naglašava kako je to bio logičan smjer razvoja, pošto velik broj ljudi ima suhu i osjetljivu kožu sklonu

“Željela sam da moji proizvodi na kožu korisnika djeluju umirujuće, protuupalno, da joj daju vlažnost te je čine glatkom i elastičnom. Kako bih postigla sve to, koristila sam karite maslac, niacinamid, pantenol, ulje noćurka, hijaluronsku kiselinu, mliječne proteine i hidroksikompleks. O proširenju linije trenutačno ne razmišljam, no kako mi je sinula ideja da lansiram ove proizvode, nije nemoguće da pripremimo proizvode i za osobe drugačijih struktura kože”, otkriva Nola.

Kao najčešću pogrešku u njezi kože, dr. Nola ističe neredovitu primjenu preparata. Kaže kako se preparati za njegu moraju koristiti tijekom cijelog života i moraju biti prilagođeni tipu kože. Briga i njega ne počinju s prvim borama nego se treba djelovati preventivno od rane mladosti.  A sve češće se I poznate I nepoznate dame odlučuju na odlazak 'pod iglu'.

 | Autor:

“Hijaluronski fileri više nisu "zabranjena i nepoznata" tema među našim ženama. Naime, postalo je jasno da su hijaluronski fileri potrebni za održavanje vlažnosti kože u dubljim slojevima, da djeluju na regeneraciju kolagena i da pravilno obavljen tretman vraća svježinu i sjaj licu, te naglašava upravo one konture koje su odgovorne za njegovu ljepotu i sklad”, kaže Nola i dodaje da se uz filere nerijetko kombiniraju i drugi tretmani lica i tijela.  Kao tajnu svoje ljepote navodi pravilnu i redovitu njegu kože.

"Naime, ljepotu kože ne čini samo mladost. U bilo kojem razdoblju zrelih godina lijepu kožu označava upravo njezin zdrav izgled. Osim što i sama brinem o koži, pazim na to da se hranim zdravo i da vježbam. Po prirodi sam optimist i vedrog duha pa sam sklona vjerovati da se i to vidi na meni", za kraj je poručila dr. Nola.

Komentari 0