Beauty

Dosadio ti je puder?! Uz ove savjete za savršen ten ti više neće ni trebati

  • Prilično je naporno nanositi svaki dan puder, zar ne?
  • A što ako ti kažemo da ćeš, ako se držiš ovih pravila, za nekoliko tjedana imati takav ten da ga uopće nećeš morati nanositi?!
  • Da, tvoj ten će biti ujednačeniji i blistaviji i uopće ga nećeš željeti prekriti!

Lijep ten je nešto što želi svaka žena, ali s godinama postaje prava gnjavaža nanositi puder svaki dan, a također, bilo bi zdravije za kožu da nam nije stalno pod slojem šminke. Ako se želiš malo (ili zauvijek) odmoriti od nanošenja pudera, pronašli smo ove savjete koji tako lijepo njeguju kožu da ti maskiranje kroz koji tjedan neće ni biti potrebno. Jedino zapamti - ovo ne dolazi preko noći - strpi se i budi dosljedna nekoliko tjedana - a onda uživaj u svom blistavom, prirodno besprijekornom tenu!

1. Masiraj lice

Masaža lica kod kozmetičarke daje trenutačni lifting, ali, nažalost, taj učinak ne traje dugo. Zato bi bilo dobro da sama naučiš neku masažnu tehniku (nama se sviđaju Zogan i Gankin masaža, pronađi videa na YouTubeu) i sama izmasiraj lice nekoliko puta tjedno. Masaža pomlađuje kožu lica jer poboljšava cirkulaciju na površini kože, a i doprema više aktivnih tvari iz preparata u kožu.  

2. Koristi kiseline
 

Koža izgleda sivo, beživotno i umorno najčešće zbog nakupljenih mrtvih stanica kože i zato bi redovito trebalo raditi piling. Stanice naše kože se prirodno obnavljaju svakih 28 dana, ali kako starimo, ovo razdoblje obnove se produljuje, a piling jednom tjedno će to ubrzati. Dermatolozi preporučuju pilinge s kiselinama, poput salicilne, glikolne ili mliječne. One će odmah popraviti izgled tvojih pora i dati svježinu licu. Pilinzi sa  zrncima koji mehanički uklanjaju mrtve stanice nisu baš drage dermatolozima jer dosta oštećuju zaštitni sloj kože. 

 | Autor:

Za odgovarajuću njegu nepravilnosti i masnog sjaja kože iz laboratorija Vichy stižu tri nova proizvoda iz linije Normaderm: Phytosolution krema za čišćenje i matiranje kože s vulkanskim perlitom, Phytosolution matirajuća maglica i S.O.S. sumporna pasta protiv nepravilnosti koji sadržavaju salicilnu kiselinu


3. Dodaj vitamine

Vitamin C je poznat po tome da odmah daje sjaj licu, ali kad se koristi dulje vrijeme, on uklanjanja pigmentacijske mrlje, pomaže stvaranju kolagena, čini lice blistavijim i zaglađuje borice. Također, vitamini A, E i B3 imaju sjajne učinke na kožu. Zato se isplati uložiti u jedan dobar vitaminski serum koji ćeš redovito koristiti (oni s vitaminom C su prilično skupi, ali utješi se da uskoro više nećeš trošiti na pudere, korektore i sredstva za uklanjanje šminke). 

Možda vas zanima Ovih 5 stvari redovito rade žene s lijepom kožom kad krene jesen Rubrika Beauty Beauty

4. Namaži ulja

Kad se masiraš, učini to nekim prirodnim uljem poput ulja noćurka koje je bogato omega-3 kiselinama i lijepo hidratizira ili uljem ploda divlje ruže - ono polako ujednačava ten i odstranjuje mrlje s lica.

 | Autor:    

oleoTHERAPY, ulje noćurka, 81,90 kn, Oshadi, ulje ploda divlje ruže, 79 kn

Možda vas zanima Ne možemo protiv prirode! 9 znakova koji zapravo otkrivaju pravu ženinu dob Rubrika Beauty Beauty
Photo: Getty/Guliver

Komentari 0