Beauty

Domaće modne blogerice otkrile su nam svoju ljetnu beauty rutinu

Blogerice Ana, Isabella, Donna i Paula ispričale su za miss7 kako izgleda njihova beauty rutina u ljetnim mjesecima i otkrile svoja tajna oružja zbog kojih uvijek izgledaju odlično!

Ljetna beauty rutina nezamisliva je bez adekvatne zaštite naše kože i kose od štetnih utjecaja sunca, soli, vlage i vrućine. Domaće modne blogerice otkrile su nam kako se one bore protiv toga:

Ana Bacinger

Tajno oružje u ljetnim mjesecima: jarki ruž za usne. Postojan je i na 36°C.

 | Autor: Instagram Instagram

"Moja beauty rutina je ista kroz sva godišnja doba i poprilično sam jednostavna po tom pitanju. Lice ujutro i navečer očistim La Roche Posay Effaclar gelom za čišćenje lica koji nanesem na Foreo LUNA uređaj. Nakon toga ujutro lice namažem Skintegra Superba C serumom i Kiehl’s toniranom kremom sa zaštitnim faktorom. Navečer nakon pranja lica Effaclar gelom na lice nanesem Effaclar Duo + kremu za lice. 

Šminkam se samo u prilikama kada idem na neki event i to najčešće samo toniranom kremom. Puder izbjegavam generalno, a ljeti pogotovo. Koristim isključivo MAC proizvode i vjerna sam im već godinama. Nakon kreme obavezno nanesem jarko rumenilo, malo highlightera u kamenu, korektor na podočnjake, crnu maskaru i jarki mat ruž na usne. 

U ljetnim mjesecima nakon svakog tuširanja kožu nahranim Kiehl’s Creme De Corps losionom za tijelo, a jednom u dva tjedna namažem kožu u debelom sloju s kokosovim uljem. Piling radim barem jednom mjesečno, pogotovo na području bedara i laktova.  Ljeto ne mogu zamisliti ni bez kreme za sunčanje. Tu uvijek biram La Roche Posay Anthelios XL. Kad je u pitanju njega kose, svakodnevnu koristim Eleven Australia šampon, regenerator i masku za kosu. Proizvodi sadrže zaštitu od sunca, hranjivi su i idealni za moju neukrotivu kosu."

Isabella Rakonić 

Tajno oružje u ljetnim mjesecima: puno vode i malo šminke!

 | Autor: Instagram Instagram

Možda vas zanima 10 najboljih ljetnih kombinacija domaćih trendseterica (dosad) Rubrika Moda Moda

"Volim se držati jednostavnih rutina. Ujutro najčešće kasnim i nemam vremena za eksperimentiranje pa se držim dobre stare micelarne ili tonika koji, kreme za područje oko očiju i dnevne kreme. Večernja rutina je malo kompliciranija jer uz osnovne preparate iz jutarnje rutine dodatno koristim maske, pilinge, Foreo UFO i slične proizvode za različite dane u tjednu. 

Kad je u pitanju make up, preko ljeta ga uglavnom izbjegavam, osim ako imam neko snimanje, event ili idem u noćni izlazak. Volim dopustiti koži da diše, a i smeta mi teški osjećaj šminke na licu tijekom cijeloga dana. Ono što mi je jako bitno je da obavezno skidam šminku po povratku doma i nikada nisam zaspala našminkana. Mislim da je to nešto najgore što možemo napraviti svojoj koži.

U ljetnim mjesecima obavezno pijem puno vode i čak ne brišem vodu s lica nakon umivanja kako bi se upila u kožu. Volim koristiti korejske sheet maske jednom tjedno, a neizostavni dio moje kozmetičke torbice ljeti su marmelade za sunčanje i proizvodi za zaštitu kose od sunca." 

Donna Lugonja Petković

Tajno oružje u ljetnim mjesecima: prirodno tamni ten i čista koža!

 | Autor: Instagram Instagram

"Prije par tjedana u svoju beauty rutinu sam dodala novi Foreo UFO uređaj koji njeguje i hrani kožu uz pomoć korejskih maski kombinirajući zagrijavanje, hlađenje i T-sonic pulsacije. Nakon toga nanosim Kiehls Ultra Facial Cream. Navečer nikada, ali baš nikada ne idem spavati dok ne skinem šminku. Zatim opet koristim UFO uređaj i noćnu masku i na kraju nanosim Lancome Advanced Genifique Sensitive serum.

Preko ljeta se trudim što manje šminkati jer želim da mi koža diše. Maskaru već dvije godine ne koristim jer imam ekstenzije trepavica koje su najbolja beauty investicija ikada. Međutim, ako se baš moram našminkati, onda koristim samo Maybelline Age Rewind korektor i The Balm-ov bronzer Bahama Mama kako bih definirala konture lica. Uz to neki nude ruž ili Make Up Factory High Shine Lip Gloss i spremna sam za polazak. 

Tajna moje zdrave i hidratizirane kože u ljetnim mjesecima leži u kombinaciji dovoljno sna, puno vode, zdrave prehrane, redovitog skidanja šminke i nanošenja krema za lice, dok njegovanu kosu dugujem Kerastase preparatima i izbjegavanju pegle i figara. Ljeto definitivno ne mogu zamisliti bez Avene termalne vode i Lerbolario marmelade za sunčanje koju obožavam."

Paula Sikirić

Tajno oružje u ljetnim mjesecima: uz preplanuli ten potrebna je samo dobra vodootporna maskara!

 | Autor: Instagram Instagram

Možda vas zanima 7 ljetnih beauty trikova koje smo ukrale od zvijezda Rubrika Life&style Life&style

"Ujutro i navečer obavezno čistim lice s Foreo LUNA mini 2 uređajem. Nakon toga ujutro stavljam Kiehl's Hydro-Plumping serum i ljetni make-up, a navečer koristim noćne Kiehl's serume i kremu za područje oko očiju na bazi avokada.

Preko ljeta pokušavam koristiti što manje šminke. Uglavnom su to BB, ali CC kreme. Otkrila sam odličnu CC kremu od brenda Selvert uz koju dodam malo bronzera, fresh ruž za usne ili melem i spremna sam! 

Kako imam masnu i dehidriranu kožu, potrebno ju je stalno njegovati. U ljetnim mjesecima pijem jako puno tekućine i koristim puno hidratantnih krema, losiona za tijelo i ulja bez kojih ne mogu zamisliti ljeto. Kosu štitim od sunca tako što je pletem u pletenice, vežem punđice ili je skrivam ispod šešira da se ne isuši od sunca i soli. Inače koristim Macadamia proizvode, a preko ljeta redovito izbace i ljetnu liniju sa zaštitnim faktorom."

Photo: Instagram

Komentari 0