Beauty 27. rujna 2013.

"Dobar make up je uvijek individualan"

Derek Grillo danas radi kao međunarodni vizažist za njemački brend Artdeco, ali njegov put je bio sasvim drugačiji. Ovaj Maltežanin sa svijetom šminkanja upoznao se sasvim slučajno i kaže kako je to bila jedna 'sreća u nesreći'.

Za razliku od brojnih vizažista koji čak i osobnu uporabu make upa vide kroz bezbroj proizvoda, Derek Grillo ima sasvim drugačiji stav. Iako priznaje da je danas fasciniran tim svijetom boja, svoju budućnost je vidio u nekim drugim vodama:

 | Autor:

"Zapravo sam se jako dugo vremena bavio glazbom te sam tako i završio i studij umjetnosti, lingvistike i glazbe. Planirao sam se baviti isključivo glazbom, ali sam zbog privatnih razloga morao odustati od te karijere i nametnulo se pitanje kako dalje. U jednom trenutku sam shvatio da nisam tako loš ni u umjetnosti te sam se posvetio make upu. Ubrzo sam počeo raditi za televiziju, a kasnije i za našu nacionalnu operu i evo me tu gdje jesam. Sve je to bila jedna 'sreća u nesreći', prekrasna slučajnost kakvih je pun život", objašnjava nasmijani vizažist.

Svoje skromne početke u šminkanju veže uz rodno mjesto u kojem je šminkao mladenke. Ističe kako je tamo, s obzirom da je Malta tradicionalno kršćanska zemlja, velikih vjenčanja bilo na pretek:

 | Autor:

"Čak i u maloj sredini ovo je dobar posao, ako ga znate dobro raditi. Nitko ne kaže kako morate nužno biti u modnim centrima kao što su Pariz, London, New York ili Milano. Dakako, to je ono što svi žele, ali raditi za kazališta, televizije, na filmu ili za privatne osobe također spada u dio posla", kaže Derek dodavši kako njegovi roditelji nisu imali ništa protiv toga da postane vizažist jer je uvijek imao istaknutu umjetničku crtu.

Trendove voli, ali smatra da ih pojedine žene ipak pogrešno tumače:

"Jasno mi je da kada prosječna žena uđe u parfumeriju doživi šok. Sve te boje, nijanse, teksture i proizvodi su jako zavodljivi i lako je poželjeti imati sve. Ali morate uzeti u obzir da većina linija koje lansira Artdeco ima cijeli spektar boja – od nježnih i prirodnih do upečatljivih. Svatko može odabrati ono za sebe ako ima definiran ukus."

 | Autor:

Derek objašnjava i kako postoje mali make up trikovi s kojima ćete zablistati. Jedan od njih je korištenje kista za šminkanje. Napominje kako nije nužno imati mnogo kistova, jer je dovoljan jedan kvalitetan, a ako njime nanosite nijanse od svjetlije prema tamnijom lako ćete kreirati savršeno nijansiranje. Kao jednog od najboljih beauty pomagača ističe obični štapić za uši kojim lako možete razmazati olovku, a kasnije ga baciti u smeće što ga čini izrazito higijenskim.

Kaže i kako je primijetio da je make up koji žene nose često odraz njihove okoline. Tako u svjetskim poslovnim centrima dominiraju sive i smeđe boje, dok su Skandinavke sklonije raznim nijansama plave i zelene. Žene iz južnijih krajeva sklonije su jarkim bojama i ne boje se intenzivnog make upa jer su okružene plavim morem, šarenim voćem i suncem.

 | Autor:

"Većina žena misli kako je prirodni look najljepši, ali to je samo djelomice točno. Vjerujem kako je potrebno napraviti savršenu podlogu na licu, a onda dodatno naglasiti ono što vam se čini najljepše – jagodice, oči, obrve ili oči. Potrebno je malo istaknuti određene adute kako biste uistinu zablistali", objasnio je Derek.

S obzirom da je kriza već neko vrijeme prisutna, zanimalo nas je koji je njegov best buy proizvod bez kojeg ne može i koji se može uklopiti u svačiji budžet.

"Baza za sjenilo! To je nešto što svaka žena mora imati. Ona će produljiti trajnost sjenila, istaknuti boju i spriječiti da se skupa na pregibu. Čak i ako nemate novca za skupu kozmetiku, u bazu uvijek treba investirati jer ona će pomoći da čak i ono jeftinije sjenilo zablista u punom sjaju", otkrio je Derek za kraj.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0