Beauty 29. ožujka 2012.

Do čiste kože pomoću ružinih latica

1/7

Ljepota dolazi iz pravilno njegovane kože, a da bi koža bila pravilno njegovana, potrebno je omogućiti joj da diše te da pravilno upije sve aktivne sastojke koje joj pružamo. Jedino pravilno očišćena koža u mogućnosti je apsorbirati sve aktivne sastojke koji su joj potrebni.

Francuski kozmetički brend Nuxe je upravo zato razvio liniju prirodne kozmetike bez alergena, koja nježno i učinkovito čisti lice bez osjećaja zatezanja. Linija u sebi sadrži ružu iz Damaska koja je kroz cijelu povijest bila izrazito cijenjen sastojak kozmetičkih preparata.

 | Autor:

Linija s ružom dolazi u praktičnom parkiranju ružičaste boje i ženstvenog je mirisa te lagane i baršunaste teksture. Biljna čisteća baza kokosa i ulja sjemenki pamuka štiti hidrolipidni sloj kože. Cvjetna vodica od latica ruže Rosa Damascena bogata je aktivnim molekulama koje nježno umiruju i omekšavaju osjetljivu kožu lica. Ph je prilagođen ph vrijednosti kože (5,5), a formula je bez sapuna, alkohola, parabena i fenoksietanola. Pojedini proizvodi sadrže čak 97% prirodnih sastojaka.

Micelarna voda za čišćenje namijenjena je svim tipovima kože, a učinkovito uklanja make up i ostale nečistoće s lica. Rezultat je čista i svježa koža u samo nekoliko poteza. Normalnu i suhu kožu najbolje će očistiti hranjivo mlijeko i tonizirajući losion koji se međusobno nadopunjuju i čiste  kožu bez neugodnog isušivanja i osjećaja nadraženosti.

Potrebe normalne i mješovite kože zadovoljit će kremasti gel za čišćenje i micelarna pjena bogate teksture. Gel za čišćenje je čak toliko nježan, da u Nuxeu poručuju da se može nanositi i oko očiju. Dodatna njega se sastoji od nježnog gel – pilinga koji je idealan i za najosjetljiviju kožu. Preporučuje ga se koristiti dva puta tjedno u slučaju masne i mješovite kože, a jednom tjedno u slučaju suhe. Njegova nadopuna je pročišćavajuća kremasta maska koje se može nanijeti i na područje oko očiju, a kožu ostavlja svježom, matiranom, umirenom i mekom.

Komentari 0