Beauty

Dianin bob frizura je koju ćemo često viđati ovog ljeta - evo kako se nosi danas

  • Nedavni platinasti jubilej kraljice Elizabethe II. pobudio je nostalgiju za kraljevskom obitelji, a time i nikad prežaljenom princezom Dianom
  • Lady Di ostavila je dubok trag, kako u srcima ljudi diljem svijeta, tako i u svijetu mode i ljepote
  • Princezin poznat bob kopira se i godinama nakon njene smrti, a stručnjaci daju svoje mišljenje o tome kako će najnovija verzija njezinog boba biti it frizura ovoga ljeta

Ako već nisi uočila 'moderni Dianin bob' na svom Insta i TikTok feedu, vjeruj nam, uskoro hoćeš. Platinasti jubilej potaknuo je nostalgiju za kraljevskom obitelji i to ne samo u Velikoj Britaniji. Za očekivati je da će 2022. baciti svjetla reflektora na Lady Di čiji ju je prepoznatljivi beauty look učinio modnom ikonom svog vremena. I godinama kasnije, milenijalci i generacija Z još uvijek se vraćaju na njezine najbolje modne trenutke za neki moderni inspo. 

Samo u posljednjih nekoliko godina, princeza Diana inspirirala je izgled Kristin Stewart u filmu Spencer, Emme Corrin u 4. sezoni serije Kruna, a Elizabeth Debicki bi trebala utjeloviti prinezu Dianu u 5. sezoni i već svi govore o njihovoj nevjerojatnoj sličnosti. Sve ovo je dokaz o ogromnom utjecaju koji princeza Diana ima i desetljećima nakon svoje smrti.

No, vratimo se modernom Dianinom bobu. Prema Suzie McGill, međunarodnoj umjetničkoj direktorici Rainbow Rooma, postoji razlog zašto je Dianina kultna frizura savršena i danas. "Diana je oduvijek bila ikona stila i bob nikad ne izlazi iz mode. Diana je uvijek nosila bob, koji se ponekad probijao tik iznad njenih jagodica, a ponekad bi bio malo duži straga, ali ono što je uvijek karakteriziralo Dianin bob bio je duboki bočni razdjeljak, volumen i slojevi unutar njezine kose", objašnjava Suzie.

Ljepota ove frizure je u tome što, ako je ošišana na dobru duljinu, do jagodica, može se ostaviti da lijepo izraste i uz to zahtijeva malo održavanja. "Slojevitost i bočni razdjeljak odmah daju na volumenu i mogu učiniti frizuru još jednostavnijom za održavanje u smislu stiliziranja jer jednostavno možete dodati neki proizvod za styling kako biste svojoj kosi dodali dodatnu teksturu i volumen," kaže Suzie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mariah krey (@mariahkrey)

Andreas Wild iz Larry Kinga slaže se da će moderni bob biti glavni ovo ljeto jer je tako svjež. "Ovo je stvarno ekstreman izgled i odlična je ideja za ljeto. Tako je ženstven na muški način", rekao je Andreas. Frizer naglašava da su slojevi važni jer otvaraju lice. Što se tiče stiliziranja, feniranje slojeva natrag, a zatim naprijed pruža moderan izgled.

Andreas također ističe svestranost ove frizure: "Igrajte se s njom; isprobajte različite razdjeljke - bočne, prednje i zalizane straga - i kada naraste, ostavite ja neko vrijeme prije nego što odete obnoviti frizuru jer će i malo izrasla djelovati šik, a kada ju iskombinirate s pravim stylingom, izgleda odlično ."

Kako bi održavala ovu frizuru kod kuće, frizeri preporučuju feniranje kose s difuzor nastavcima kako bi se postignuo prirodni izgled prilikom sušenja kose. "Zavucite bočne strane iza ušiju kao što bi Diana i difuzirajte na visokoj temperaturi i maloj snazi. Kada je kosa otprilike 85% suha, isključite sušilo i pustite da se do kraja osuši na prirodan način."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kaia (@kaiagerber)

"Kako biste frizuru učinili modernijom, nosite ju za opušteniji izgled koji je u trendu, malo neurednije. Predlažem da u kosu nanesete pjenu ili sprej za teksturiranje poput slanog spreja i ostavite je da se osuši na zraku umjesto feniranja", govori Suzie. "Alternativno, upotrijebite peglu za oblikovanje kako biste savili nekoliko mekih valova i svom bobu dali moderni touch. Ovaj izgled je danas vrlo u trendu i viđamo ga kod mnogih Instagram influencerica koje su Dianin kraljevski bob pretvorile u savršenu frizuru za svaki dan."

Photo: Instagram @elizabeth_debickiofficial

Komentari 0