Beauty

Da, moguće je: Do najčišćeg lica u samo četiri koraka

Svi sanjaju o blistavoj, zdravoj i lijepoj koži, a mi vam otkrivamo kako ju postići. Potrebno je slijediti samo ova četiri pravila

Da bi koža lica bila zdrava i lijepa, njena čistoća je neophodna, kako bi upila sve hranjive sastojke. Čišćenje lica, kao jedan od važnih koraka u njezi kože, ne smijete preskakati, ali ni raditi pogrešno. Donosimo vam nekoliko savjeta uz koje ćete pravilno i temeljito očistiti lice.

Odredite tip kože

Sredstvo za čišćenje lica trebalo bi prilagoditi vašem tipu kože. Ako imate masnu kožu, odlučite se za gelove i losione koji će je dubinski očistiti.

Suhoj koži potrebna su mlijeka koja je neće dodatno isušivati, a osjetljivoj preparati sa što manje kemikalija.

Hidratantne pjene i mlijeka, te maramice za čišćenje lica odgovaraju svakom tipu kože.

Nemojte trljati kožu

Budite nježni prema svojoj koži. Izbjegavajte trljanje, guljenje i slične grube pokrete.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Ne pretjerujte s pilingom

Piling je neophodan, ali pazite da ne pretjerate. Radite ga jednom ili dva puta tjedno. Piling također mora biti prilagođen vašem tipu kože.

Dobro isperite

Ostatke sredstva za čišćenje morate temeljito isprati kako ne bi zatvorili pore i uzrokovali pojavu mitesera i prištića.

*Savjet plus: Kako pažljivo skinuti vodootpornu maskaru?

Skidanje vodootporne maskare nekad može biti zaista teško. No, umjesto da grubo trljate, poslužite se s malo baby ulja. Ulje nanesite na vatu, prislonite na trepavice, zadržite nekoliko sekundi, a zatim nježno skinite ostatke maskare.

Photo: Getty Images

Komentari 0