Beauty

Da, moguće je: Do čiste kože u samo dva dana!

Naravno da do željenih rezultata nikada nećete doći preko noći, ali u ovom slučaju dvije bi mogle biti sasvim dovoljne

Većina žena ima problem s aknama, podočnjacima i crvenilom na licu, unatoč njezi i skupim sredstvima. Ponekad čak ni najbolji kozmetički tretmani ne jamče čistu i blistavu kožu lica. Zaboravite na skupe kozmetičke proizvode i isprobajte ove prirodne načine.

1. Umivajte se hladom vodom

Lice redovito perite hladom vodom, najmanje tri puta dnevno. To uklanja nečistoće i mrtve stanice kože. Prije odlaska na spavanje, obavezno isperite lice blagim kozmetičkim proizvodom, a prakticirajte i redovan piling. Sapuni mogu oštetiti kožu i začepiti pore lica, što uzrokuje nastanak akni. Ako imate problema s aknama, perite lice s antibakterijskim proizvodom za čišćenje, koji će ukloniti prljavštinu i otvoriti pore.

2. Topli oblog za otvaranje pora

Čist ručnik potopite u vruću vodu, a zatim ga ocijedite. Stavite ga na lice i držite oko jedne minute. Ovo je jednostavan način pomoću kojeg ćete brzo postići blistavost kože lica. Naime, para otvara pore, uklanja nečistoće i čisti kožu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

3. Perite ruke

Vodite računa o tome da lice nikada ne dodirujete nečistim rukama. Prije nego što se umijete, uvijek prvo dobro operite ruke jer su one stalno izložene mikrobima i bakterijama.

4. Limun kao prirodni kozmetički proizvod

Ako imate akne ili crvene mrlje, utrljajte krišku limuna na lice. Ovaj tretman prakticirajte jednom tjedno jer je limun prirodan kozmetički preparat. Iako limun uklanja izumrle stanice kože, može je i isušiti. Stoga, obavezno poslije korištenja limuna, u kožu lica umasirajte hidratantnu kremu.

Photo: Getty Images

Komentari 0