Beauty 05. veljače 2012.

Crveni ruž je uvijek glamurozan i seksi

Thinkstock.

Crveni ruž, uz maskaru i puder, spada u sveto trojstvo dekorativne kozmetike. Usprkos tome što je toliko elementaran da ga morate znati nanositi, velik broj žena zazire od njega.

On traži hrabrost i preciznost, nešto s čime se većina žena ne želi zamarati na svakodnevnoj bazi. Ja ne spadam u kategoriju tih žena. Obožavam crvene ruževe za usne, manje mi je bitno koliko košta, a više da je po nečemu poseban. U mom kozmetičkom koferu ima crvenih ruževa svih brendova, cjenovnih rangova, onih "s potpisom" i onih bez njega, od gotovo crnog do onog koji "vuče" na ružičasto.

U ovoj recenziji me dočekao težak zadatak usporedbe ruževa dvaju kuća koje su sinonim za crveni ruž: Chanel i Max Factor. Chanel je u mojoj glavi jednoznačan s Parizom i glamurom, ali Max Factor je kozmetička kuća uz koju vežem svoje uspomene na prve pudere, ruževe i maskare koje sam ikada koristila. U oba slučaja radi se o kućama koje su osnovali pioniri kozmetičke industrije: Coco Chanel sa prvim potpuno sintetičkim mirisom i Max Factor s brojnim inovacijama na području scenskog i filmskog make up-a, ali koji od njih me uspio oboriti s nogu?

 | Autor: Mat ruž koji osvaja na prvu

Karakteristike: Chanel Rouge Allure u nijansi La Fascinante (oko 230 kn) dolazi u pakiranju koje oduzima dah. Crni stick s decentnim natpisom Chanel skriva jedan od najpoželjnijih ruževa sezone: savršeni mat crveni ruž. Ono što me posebno oduševilo je način otvaranja ruža (klikom pri vrhu), ali najviše me zabrinulo moguće isušivanje usana, pošto se radi o mat ružu.

Moj prvi dojam: Na prvu ruku me šokirao intenzitet i punoća boje. Ruž je u sticku mnogo tamniji nego što je na usnama: na njima se tamna baršunasta crvena pretvara u savršenu nijansu crvene, s mat efektom koji je, meni osobno, jedan od omiljenih, pogotovo kada je zima u pitanju.

Faza testiranja: Ruž je testiran u dva navrata: tijekom dana i tijekom večeri. Ono što ga čini dobrim jutarnjim ružem je činjenica da možete preskočiti stavljanje olovke, posebno ako ste vješti u nanošenju ruža. Sama tekstura ruža je suha, ali ne isušuje, kao što je čest slučaj s mat ruževima. Ono što sam primijetila tijekom nošenja ovog ruža tijekom večernjeg izlaska je da on blijedi jednakim intenzitetom na cijelim usnama, pa tako nakon nekoliko sati imate samo "stain" look koji je izrazito trendi, ali ne izgleda neuredno.

Konačan dojam: Ovaj ruž će oduševiti svakoga tko si ga može priuštiti. Pošto su mat ruževi na našem tržištu rijetki, a mat ruževi koji ne isušuju usne još rjeđi, ljubiteljice takvih ruževa bi napokon mogle doći na svoje. Istina, ovakav ruž ima svoju cijenu, ali ona nije toliko visoka ukoliko ga koristite svakodnevno.

 | Autor: Crveni ruž za sve koji vole eksperimente

Karakteristike: Max Factor Colour Elixir u nijansi Ruby Tuesday (66,90 kn) dolazi u luksuznom zlatnom pakiranju zbog kojeg biste mogli pomisliti kako se radi o mnogo skupljem ružu nego što jest. Sam ruž u sebi sadrži preko 60% hranjivih sastojaka koji pomažu u njezi usana te pružaju efekt balzama za usne.

Moj prvi dojam: Prva stvar koja me oduševila na ovom ružu je pločica na dnu pakiranja koja je iste boje kao i ruž – tako brzo možete znati o kojoj se nijansi ruža radi, čak i ako imate više njih iz iste linije, jer umjesto da čitate sitna slova ili otvarate svaki ruž koji posjedujete, odmah vidite boju. Boja pločice je vjerna boji ruža koji se lako nanosi i već s jednim slojem ostavlja dovoljno crvene boje na usnama.

Faza testiranja: Max Factor Colour Elixir je klasični kremasti ruž koji je nosiv od jutra do večeri, iako bi ga ja radije nosila navečer pošto ipak zahtijeva obrubljivanje usana olovkom zbog kremaste teksture. Ruby Tuesday je jarka nijansa koja plijeni pažnju, ali i koja relativno dugo ostaje na usnama – potrebno ju je obnavljati svaka 3 sata i nakon jela. Ovaj ruž je dovoljno hidratantan ukoliko ga ne nanosite preko pudera, ali tada bitno gubi na trajnosti. Ovome možete stati na kraj redovitom njegom usana.

Konačan dojam: Kultni status Max Factor crvenih ruževa nije bez razloga. Već gotovo sto godina oduševljava pristupačnom i kvalitetnom kozmetikom koja prati trendove, a tako je i u slučaju ovog ruža. Osim što se uklapa u gotovo svaki budžet, on ujedno njeguje, a dolazi i u elegantnom i glamuroznom pakiranju.

Ruby Tuesday je klasična crvena nijansa koja bi mogla pristajati velikom broju žena, a posebno će oduševiti one koje vole eksperimente i koje vole imati više od jednog ruža u svojoj kolekciji.

Koji proizvod me osvojio?

Osnovna dilema ove recenzije bila je jedna koja je stara otkad i kozmetika sama: garantira li cijena kvalitetu? To prije svega ovisi o vašim željama.

Chanel ruž je glamurozan, elegantan, profinjen i daje poseban osjećaj kada ga nosite na usnama, ali morate biti spremni platiti taj osjećaj. Isto tako, imate li posebne zahtjeve koji se tiču tekstura (u ovom slučaju mat) ili nijansi veća je šansa da ćete svoj idealan ruž naći u rangu luksuznih brendova.

No, to ne znači da je Max Factor ruž loš. Dapače, radi se o ružu koji ima više nego dobar omjer cijene i kvalitete: uz fantastičnu boju u samo jednom sloju, on nudi i njegu, što je rijedak slučaj, posebno s tako jako pigmentiranim ruževima. Pošto Max Factor spada u kategoriju brendova srednjeg cjenovnog ranga, u ovom slučaju ćete za uloženi novac dobiti mnogo više nego što biste očekivali od običnog crvenog ruža. Osim toga, ukoliko niste sigurni jeste li uopće tip za crveni ruž, bilo bi dobro da se odlučite za ovu, nešto jeftiniju, ali i dalje kvalitetnu varijantu.

Komentari 0