Beauty

Colombre - novi trend u bojanju kose

Klasični ombre je odavno out, pješčani pramenovi su tek stupili na scenu, a frizeri su nas već oduševili novim trendom – colombreom.

Colombre je spoj dva već navedena trenda. Radi se o ombre pramenovima u otkačenim bojama koji na taj način dobivaju sasvim novu dimenziju ili pak o običnom ombreu napravljenom u rozoj ili plavoj boji. Trend je osmislio kolorist Danny Moon u suradnji s bojama za kosu Pravana.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

"Za colombre je potrebno posvijetliti donji dio kose dok ona ne postane sasvim plava, a zatim slijedi kreativno bojanje od sredine prema vrhovima. To može biti plava, roza, ljubičasta ili tirkizna boja za kosu", objasnio je Moon koji kaže kako colombre daje mnogo suptilniji efekt od pješčanih pramenova, "Gornji dio kose je taman i prirodan, a tek se pri vrhovima prelijeva u otkačenu boju."

"Ovo je odlična tehnika za osobe koje žele promijeniti svoj klasični ombre s nečim što je malo upadljivije", istaknuo je Moon.

S colombreom se nastavlja trend korištenja otkačenih nijansi boja za kosu i izvan supkultura. Trend otkačenih boja su među prvima prihvatile zvijezde poput Nicole Richie koja ju je uspjela prilagoditi jednostavnom modnom stilu i dokazala kako roza, plava i ljubičasta nisu samo boje za buntovne tinejdžerke.

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0