Beauty
Frizure prema obliku lica

Četvrtasto, okruglo, duguljasto... Koja frizura najbolje pristaje tvom obliku lica?

  • Okruglo, četvrtasto, ovalno, srcoliko ili duguljasto, to je 5 osnovnih oblika lica
  • Stoga je jasno da postoje frizure koje se osobito lijepo pristaju tvom obliku - ili nikako
  • Otkrit ćemo ti koja frizura najbolje odgovara, ako je još sama nisi pronašla

Većina ljudi zapravo nema pojma kakav oblik lica ima, najčešće zato što ni ne razmišljaju o tome. No, svatko tko pazi na izgled i kome je to važno, odabirom prave, odnosno najprikladnije frizure ne samo po boji već i prema obliku lica može postići izvrstan efekt. Ili napraviti golemu razliku, ali u krivom smjeru odabravši lošu fruzuru za građu svog lica. Kakvog je oblika tvoje lice?

A sada uzbudljivo pitanje: nosiš li frizuru koja pristaje tvom licu? Obrati pozornost na oblik lica pa u skladu s tim razmišljaj o frizurama…

Možda vas zanima Sa strane ili na sredini? Ovo su idealne pozicije razdjeljka za svaki oblik lica Rubrika Beauty Beauty

1. Četvrtasto lice: tvoja kosa treba biti dugačka oko lica. Osobito dobro ti pristaje duga kosa sa šiškama ili dugi bob. Možeš nositi i asimetričnu frizuru, koja „omekšava“ osebujne linije tvog lica. Ne bi se trebala odlučiti za ravno odrezane šiške, jer ćeš izgledati previše ozbiljno.

2. Srcoliko lice: ako želite nositi šiške, one bi ti trebale prekriti čelo. Jako ti pristaje kosi ili dugački pony. Na razini brade i općenito prema bočnoj strani lica trebala bi kosa imati puno volumena kako bi uravnotežila trokutasti oblik lica. Volumen na glavi je zabranjen!

3. Ovalno lice: sretnice, pristaje ti gotovo svaka frizura! Slobodno eksperimentiraj!

4. Duguljasto lice: jako ti dobro pristaju frizure koje su voluminozne sa strane. Također možeš jako dobro nositi kovrče. Šiške vizualno skraćuju tvoje lice; ako su ravno odrezane, tvoje lice će djelovati manje usko što je OK. Upozorenje: razdjeljak na sredini dodatno će izdužiti tvoje lice što je poželjno.

6 frizura koje će izvrsno pristajati ženama s duguljastim oblikom lica

5. Okruglo lice: voluminozne frizure izdužuju tvoje lice pa ti ih toplo preporučujemo. Također možeš nositi vrlo kratke šiške. Ali, s druge strane, dugačke šiške zaboravi. One će učiniti tvoje lice još manjim odnosno kraćim.

 | Autor: shutterstock shutterstock

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vi

    stalno neka pravila....