Beauty

Četiri razloga zbog kojih ćete zavoljeti svoj bicikl još više

Istopite masti, napunite se energijom, uživajte u krajoliku... Ne oklijevajte, sjednite na bicikl i samo vozite! Najmanje je četiri dobra razloga za jednu vožnju...

1. Smršavit ćete

Sat vremena vožnje s prosječnom brzinom od oko 15-20 km/h troši 500-600 kalorija. Dakle, sigurno ćete smršaviti. Najbolje je voziti s ujednačenim ritmom i tempom. Tako ćete povećati snagu srca. Redovito vozite i polagano povećavajte duljine vožnje i brzinu. Mišići će ojačati bez da bole, a bit ćete u odličnoj formi.

Savjet: Ne zaboravite na hidratiziranje tijekom tjelovježbe! Bočica s vodom dobro će doći, a ako imate posebne boce u koje možete staviti voće, dobit ćete i domaću aromatiziranu vodu.

 | Autor: Avon Avon

2. Oblikovat ćete tijelo

Vožnja biciklom manje je dosadna od tjelovježbe u teretani, jer vježbate s jednakim naporom, ali bez prevelikog truda. Oblikovat ćete bedra, listove pa čak i stopala. Mišići oko kralješnice će ojačati što je posebno važno za one koji na poslu puno sjede. Vožnja biciklom sprječava stvaranje ugrušaka u venama (posebno u listovima), što je odlično za ljude koji imaju genetske predispozicije za bolesti vena. Pojačat će vam cirkulaciju, odstraniti višak vode s toksinima iz tijela koji su zaslužni za pojavu celulita.

Savjet: Kako bi vam vožnja bila što ugodnija, nosite prozračne i udobne tenisice. Zato sjednite na bicikl i recite "ne" celulitu. Kako biste povećali učinak, koristitie anticelulitne proizvode da rezultati stignu što prije.

3. Dobit ćete svoju dozu endorfina

Razina endorfina brzo se poveća, čak i nakon kratke vožnje biciklom osjećat ćete se sve sretnije. Puno ćete se lakše nositi sa stresom, bit ćete ošusteni i brže ćete nalaziti rješenja za svakodnevne probleme. Što veće udaljenosti budete vozili, bit ćete ponosniji na sebe, a i samopouzdanje će vam rasti. To će se pokazati vrlo korisnim i u drugim sferama života!

Savjet: Nabavit mjerač za bicikl kako biste stalno znali koliko ste prešli. Zadovoljstvo je zagarantirano! Savjet: Nemojte propustiti divne trenutke - uhvatite ih kamerom i selfie štapom.

 | Autor: Avon Avon

4. Izbjegnite gužve u prometu

Bicikl vam daje slobodu i samodostojnost. Kada se vozite idete kamo želite kad god poželite. Uštedit ćete vrijeme, novac i živce... Zaboravite na gužve u prometu ili čekanje na autobusnoj stanici dok bus kasni. Bicikl vam je uvijek pri ruci, a to znači da je naslobodniji način prijevoza, ekološki i jako zadovoljavajuć. Umjesto jutarnje kave, mogli biste dan započeti jutarnjom aktivnosti koja će vas napuniti energijom za cijeli dan.

Savjet: Ruksaci će vam definitivno biti dobri suputnici za dulja putovanja. U njih će stati sve što će vam biti potrebno za izlet na jednu noć.

 

Photo: Avon

Komentari 0