Beauty

Bronzer – kralj ljetnog make upa

Ljeto je nezamislivo bez bronzera, ali on dam dobro dođe i kada je ljeto na izmaku jer pomaže u naglašavanju postojeće ili stvaranju umjetne preplanulosti. Savjete i trikove za korištenje bronzera s nama je podijelila vizažistica Ivana Kalais.

Mrlje na licu, prenarančasta nijansa, pruge na obrazima – sve su to razlozi zbog kojih žene zaziru od bronzera. Međutim, vizažistica Ivana Kalais kaže kako nema razloga za strah, jer je bronzer savršeno rješenje za postizanje glamuroznog looka.

"Bronzer je najbitniji dio ljetnog make upa, a da bi efekt bio glamurozniji pogotovo za večernji izlazak u svoj puder ili čak kremu za lice stavite malo highlightera, iako pritom treba paziti da je struktura vašeg highlightera tekuća kao i vaše kreme za lice ili pudera", objašnjava Ivana.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Iako obožava bronzer, kaže kako se neka pravila ipak moraju slijediti. Najčešća greška koju žene rade je kupovina pretamnog bronzera s kojim pretjeruju. Kaže kako je manje uvijek više i kako je bolje nanositi malo po malo, nego odjednom velike količine.

"Bronzer je proizvod s kojim se lako rukuje, ali isto tako cure znaju pretjerati s njegovim korištenjem pa se samim tim i dobije suprotan efekt od željenog. Kada želite samo konturirati lice preporučam mat bronzer jer se na konturama ne bi smio vidjeti shimmer. A kada želite imati onako lijep preplanuo ten posegnite za shimmerastim bronzerom, tada će vam lice izgledati kao suncem okupano", savjetuje i dodaje kako žene ružičastog podtona i svijetle puti trebaju birati bronzere s ružičastim tonovima u sebi. U tome će vam pomoći tzv. mješoviti bronzeri koji kombiniraju više različitih nijansi umjesto da su jednolične boje ili pak bronzeri posebno kreirani za svjetliju put.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Ivana kaže i kako možete u svoj tekući puder staviti malo bronzera i na taj način naglasiti ten, ali to nemojte činit ako imate masnu kožu. Tada koristite isključivo bronzere u kamenu ili prahu, dok žene sa suhom kožom mogu posegnuti i za kremastim bronzerom.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0