Beauty

"Boomerang lift" je najnoviji beauty trend pomlađivanja lica koji pruža dugotrajne rezultate

"U lice mi je ubrizgana masnoća iz gu*ice. Gle, kao bebina guza", ovo možda nije najpopularniji citat iz serije “Seks i grad”, ali tema nas definitivno podsjeća na scenu iz 2. sezone kultne HBO-ove serije. Iako prijenos masti nije nova procedura, trenutno je u središtu pozornosti, a obično se izvodi kako bi se poboljšao izgled lica. Radi se o boomerang liftu, anti-age tretmanu koji koristi tvoju vlastitu masnoću za popunjavanje dijelova lica kako bi se riješio problem gubitka volumena. Nudi trajno rješenje s mnogo prirodnijim rezultatom u usporedbi s filerima, a stručnjaci u području estetike očekuju da će porasti potražnja u nadolazećim godinama jer se sve više ljudi umara od filera i žele riješiti gubitak masnoće u licu uslijed mršavljenja.

Svi oni koji traže trajno, prirodno rješenje za gubitak volumena oko očiju, također mogu imati koristi od boomerang lifta. Ovaj specifični tretman prijenosa masti uveo je dr. Oren Tepper, certificirani plastični kirurg i suosnivač Greenwich Street 497 Aesthetics u New Yorku, koji se bavi gubitkom volumena u navedenim područjima, a detalje o ovom postupku doznaj niže.

Možda vas zanima Što je “anti-glycation” skincare rutina i je li ona tajna mladolike kože? Rubrika Beauty Beauty

Što je boomerang lift?

Boomerang lift je kirurški tretman pomlađivanja lica koje se fokusira na volumen i pruža efekt podizanja u području jagodica. Ovo se razlikuje od faceliftinga koji podiže cijelo lice, posebno opuštenu kožu oko čeljusti i vrata. Boomerang lift je inspiriran dugogodišnjim istraživanjem i radom dr. Teppera u rekonstruktivnoj kirurgiji, koji je pokazao da se matične stanice mogu dobiti iz vlastitog sala i da, ako se postave na odgovarajuće područje i dubinu, imaju sposobnost pružanja potpore i podizanja strukture lica.

Boomerang lift je nekirurško povećanje volumena, koje je dobilo ime zbog svoje sposobnosti vraćanja volumena i podizanja obraza u obliku bumeranga, vraćanja izgleda pacijenata za 10-15 godina unatrag i brzog oporavka u samo nekoliko dana. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji i traje oko 45 minuta.

Možda vas zanima Ovaj revolucionarni anti-age proizvod izazvao je oduševljenje i među dermatolozima - naručujemo odmah! Rubrika Beauty Beauty

Za koga je boomerang lift?

Ovaj tretman može riješiti fine linije i bore na koži uzrokovane gubitkom volumena, ali nije najbolje rješenje za opuštenu kožu. Oni pacijenti sa značajnom količinom viška kože zahtijevat će dodatne, invazivne postupke koji uključuju rezove, kao što je facelift. Za razliku od faceliftinga, koji se preporučuje osobama srednje dobi i starijima, boomerang lifting je prikladan za široku dobnu skupinu, počevši od onih u 20-ima. Sa starenjem, volumen obraza često se smanjuje i otapa, a za mnoge mlađe pacijente ovaj izgled može biti samo njihova osnovna anatomija. Boomerang lift nudi ciljani pristup vraćanju normalnog volumena i konture gornjeg dijela obraza.

Jedan od razloga zašto je boomerang lift dobio ovo ime je to koliko je brzo vrijeme oporavka. Neposredno nakon operacije, potrebno je izbjegavati naporne aktivnosti i brze pokrete lica, ali nakon 72 sata više ne postoje ograničenja. Neke lagane modrice od tretmana mogu trajati i do tjedan dana, ali mogu se prekriti šminkom nakon 24 sata.

Možda vas zanima Od spasitelja do neprijatelja: Vitamin C bi mogao biti kriv za sve tvoje probleme s kožom - ovo su alternative Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @sashasence

Komentari 0