Beauty

Boje za kosu koje nosimo u 2013.

Promjena boje za kosu velik je korak koji može u potpunosti promijeniti cjelokupan dojam. Posljednjih godina su se na frizerskoj sceni razvila dva trenda – jedan koji cijeni prirodnost i drugi koji više od svega naglašava individualnost.

Baš kao i kada birate frizuru, i kada birate boju za kosu morate razmisliti o sebi. Koji posao radite i kakav je vaš dress code? Imate li živaca posvetiti se bojanju svakog mjeseca ili volite preskočiti koji posjet frizeru? Jednom kada znate jeste li tip za prirodne ili otkačene frizure, znat ćete i koje boje trebate nositi.

Novo lice ombrea

Ombre se već nekoliko sezona nameće kao vodeći trend u bojenju kose. Pramenovi koji se stapaju s prirodnom bojom kose su laki za održavanje i pristaju svima, no prije nego sjednete u frizerski stolac budite sigurni da znate što je za vas ombre, a što vaš frizer podrazumijeva pod tim nazivom. Ove godine nosi se i obrnuti ombre – kosa svjetlija uz korijen, a tamnija pri vrhovima. Iako ne ostavlja umjetan efekt, definitivno ne djeluje sasvim prirodno kao dobar klasični ombre. Izbjegavajte dip-dye tehniku bojenja tj, bojanje vrhova tako da budu mnogo svjetliji. Na cijeni su blagi prijelazi.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images, PR Guliver Image/Getty Images, PR

Nakon vladavine plavuša i crvenokosih, na scenu se ponovno vraćaju brinete i crnke. Uz čokoladnu nijansu koja izgleda fantastično u ombre tehnici, nosi se i tamna nijansa smeđe s nešto više crnog pigmenta. Ipak, ova boja nije idealan odabir za nešto starije žene strogih crta lica, jer crna pojačava dojam strogoće.

Boje, boje, bojice...

Možda se sjećate kako ste nekada davno bojicama, flomasterima i pastelama bojali kosu svoje omiljene Barbike. Danas žene imaju nešto drugačije boje, ali princip je isti – šarena kosa koja plijeni pažnju.

Zaboravite na krede i slične teksture koje kosi daju suh izgled. Umjesto na valovitoj, u ovoj sezoni pramenove u ludim bojama nosimo na geometrijski ošišanoj kosi. Platinaste plavuše neka odaberu pastelne nijanse poput boje lavande, baby plave ili nježne ružičaste, a crnke i žene tamnije kose mogu uživati u neonskim bojama poput ružičaste ili indigo plave.

 | Autor:

Za ovakve boje je potrebno mnogo hrabrosti, ali i strogo pridržavanje pravila. Boja za kosu koja dominira mora biti neutralna i ravnomjerna. Ako ste dosad nosili ružičaste akcente na ombre pramenovima – zaboravite na to. Izgled je ove sezone futuristički i savršen, a ne hipijevski i opušten. Isprane boje su definitivno out – pramenove ili radite jednokratnom bojom ili ih redovito održavajte u salonu.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0