Beauty

Boja, dužina, način šišanja... s ovim ćeš frizurama izgledati mlađe

  • Kad je o frizurama riječ, teško je naći baš neke „univerzalno omiljene“
  • Međutim, frizure koje nas čine mlađima - to je ono što mnoge žene žele
  • Pokazat ćemo ti najbolje frizure koje „pomlađuju“

Svaka žena osjeća se polaskano kad je „ocijene“ mlađom nego što doista jest. Optičko sredstvo protiv starenja ne djeluje samo s pravim makeupom i nekim modernim styling trikovima, nego i s pravom frizurom. U nastavku ćemo ti pokazati koje će te frizure učiniti mlađom. Također ćemo ti otkriti koju boju kose trebaš imati kako bi izgledala nekoliko godina mlađe.

Koja te boja kose čini mlađom?

Znaš kako se kaže, što starija to plavija tako da je odgovor na ovo pitanje obično: plava. Ali, to nije sasvim točno. Uostalom, boja kose uvijek bi trebala odgovarati tipu kose. Ako imaš prirodno tamnosmeđu kosu, radije koristi pramenove u kosi, a ne potpunu preobrazbu u plavušu. 

Savjet: odaberi tople tonove poput boje meda, karamele ili lješnjaka da naglasiš pramenove. Dok hladne nijanse naglašavaju tvrde crte lica, tople nijanse djeluju mekše.

A što je sa sijedom kosom?

Prosijeda kosa više nije tabu. Čak i mlade žene danas nose sijedu kosu. Međutim, sijeda kosa automatski te čini starijom. Stoga uvijek trebaš kombinirati ovu boju kose sa svježom, lijepo ošišanom mladalačkom frizurom. 

Jesen donosi nove trendove pa i u frizurama Možda vas zanima 3 najtrendi jesenske frizure mogu se prilagoditi svakom licu - za koju bi se odlučila? Rubrika Beauty Beauty

1. Kratke frizure zbog kojih izgledaš mlađe

Za savršenu frizuru treba uzeti u obzir mnogo više od toga što te čini mlađom. Šišanje bi također trebalo odgovarati obliku tvog lica i strukturi kose. Savjet: ako imaš tanku kosu, bolje se odluči za kratku frizuru. Duga, tanka kosa nema volumen i više "visi", što također "povlači" crte lica prema dolje. A upravo to želiš izbjeći kako bi izgledala mlađe. Što kažeš na pixie cut ili chic bob frizuru? Neka te frizer savjetuje…

Inače: Možemo pobiti predrasude da te kratka frizura čini starijom: pixie cut à la Audrey Hepburn izgleda sve samo ne staromodno. Dakle, samo mora biti dobro ošišana kosa.

Savjet za styling: lagani „neuredni“ izgled uvijek izgleda cool i ležerno, a time i mladalački.

2. Koja te frizura čini mlađom ako imaš dugu kosu?

Uvijek se iznova postavlja pitanje može li se i nakon određene dobi nositi duga kosa. Zapravo, u jednom trenutku trebala bi se rastati s kosom koja ti dopire do stražnjice. Vizualno povlači lice prema dolje. Osim toga, kosa postaje rjeđa i tanja s godinama. Ipak, ne mora to uvijek biti radikalnu kratka frizura. Na primjer, dulja kosa jako dobro funkcionira s bobom ili dugim bobom - savršena frizura za žene starije od 50 godina. Za one koji se i dalje mogu radovati gustoj kosi nakon 50. godine, kosa preko ramena također je apsolutno opcija.

Ovu pogrešku s frizurom rade mnoge žene u 40-ima, a rješenje su dvije frizure koje pristaju svima

3. Čine li te šiške mlađom?

Odgovor je vrlo jasan: da! Čak i šiške biramo kao najbolju frizuru protiv starenja. Zašto? Ova frizura ležerno pada na lice tako da savršeno skriva male bore. Osim toga, pony šiške automatski ima mladenački, svjež karakter. Jedini zahtjev: šiške ne smiju biti prekratke niti previše kompaktne. Najbolje je imati dugačak rez koji savršeno uokviruje lice (šiške zavjese) ili koji je oblikovan sa strane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum)

Frizure protiv starenja: 3 savjeta za oblikovanje

1. Što te čini mlađom: razdjeljak po sredini ili sa strane?

Trenutačno je razdjeljak na sredini popularniji nego ikad. Nažalost, to je više za mlade žene, jer često izgleda kruto i zbog toga čini crte lica oštrijima. Ako više voliš nositi frizuru sa razdjeljkom sa strane, pramenovi uz lice nježno će ti milovati konture.

2. Volumen ili glatka kosa?

Nažalost, starost ne samo da sa sobom nosi bore i slabo vezivno tkivo, nego često i gubitak kose ili promjenu strukture kose - kosa postaje tanja. Radije izbjegavaj ravnu ili zalizanu kosu i idi na volumen. Naime, jaka, njegovana kosa čini da izgledaš mlađe.

Savjet: ravnu kosu posuši fenom s okruglom četkom te napravi beach waves – miluje lice i djeluje mladalački.

3. Duga kosa - koja te frizura čini mlađom?

Ne možeš se odvojiti od svoje duge kose, ali ipak želiš izgledati mlado? Ove dvije frizure imaju učinak pomlađivanja:

Visoki rep ili punđa: ova frizura zateže i optički podiže lice. Što je pletenica deblja, to bolje.

Neuredan stil: bez obzira radi li se o niskoj punđi, repu ili pletenoj frizuri - styling bi uvijek trebao biti malo neuredan. Izgleda svježe i mladoliko.

bob frizura Možda vas zanima 3 frizure koje odgovaraju ženama svih dobnih skupina i idu uz svaki oblik lica Rubrika Beauty Beauty

Njega kose je najvažnija

Bez obzira na dob, jedino zdrava kosa izgleda lijepo. Međutim, dok se povremeni nemar oprašta u mladosti, odgovarajuća njega kose neophodna je u starijoj dobi. Struktura kose se mijenja. Kosa postaje mlitava, dosadna i suha. Zato pruži svojoj kosi redovite hidratantne maske, nikada ne zaboravi regenerator, zaštiti je od UV zraka u svakodnevnom životu i boji kosu što nježnije.

Photo: Instagram@lejla.fili

Komentari 0