Beauty

Beauty recepti: Limun je odličan za njegu kose

Korištenje limuna za beauty tretmane je praksa koja se koristi od davnina

Ukoliko mislite da se limun može koristiti samo na koži, varate se. Čak i kada je u pitanju vaša kosa, limun ima mnoge prednosti. Međutim, morate biti sigurni da koristite limun na pravi način i u pravom omjeru. 

Postoje mnoge maske za kosu u kojima možete koristiti sok od limuna za liječenje problema s kosom. Također, možete koristiti limun za kosu kao izbjeljivač. Ovdje su neki jednostavni i učinkoviti načini kako koristiti limun kada je u pitanju njega kose…

 | Autor: Getty Images Getty Images

Limun i sol

Uzmite krišku limuna i umočite je u sol. Sada trljajte vlasište ovom slanom kriškom limuna. Limun je najbolje moguće rješenje za probleme s prhuti. To je prirodno i ne uzrokuje nikakvu iritaciju vlasišta. Ako imate masno prhutavo tjeme, onda možete isprobati ovaj način korištenja limuna.

Limun i kokosova voda

Pomiješajte jednake količine soka od limuna i kokosove vode. Sada primijenite ovu smjesu na kosu i vlasište. To je prirodni lijek za probleme s opadanjem kose. Limun i kokosov ekstrakt nahranit će kosu od korijena.

Limun dezodorans za kosu

Ponekad vaša kosa može imati loš miris nakon nekih tretmana kose. Na primjer, ako ste primijenili masku za kosu, onda vaša kosa može vući miris jaja. Kako biste riješili taj problem, možete napraviti prirodni dezodorans u obliku limuna. Kuhajte limun (s korom) u jednoj litri vode dok se u potpunosti ne otopi. Nakon toga u ovu smjesu dodajte jednu žlicu ružine vode. Ulijte smjesu u bocu i stavite u hladnjak. Možete nanijeti sprej na kosu svaki put kad idete van ili osjećate da vaša kosa ima neugodan miris.

Limun kao izbjeljivač

Istisnite četiri limuna u zdjelu. Nanesite ovaj limunov sok na kosu, a zatim primijenite neku hidratantnu kremu. Nakon toga izađite na sunce i dopustiti svjetlu da pada na kosu. Ako sjedite na suncu 15 minuta, primijetit ćete da je vaša boja kose svjetlija. Limun je jedan od najboljih prirodnih izbjeljivača koji vam je dostupan.

Photo: Getty Images

Komentari 0