Beauty
1/9

Beauty ikone novog doba

U vremenu kada je sve dozvoljeno, beauty ikone pronalazimo u hrabrim djevojkama koje se ne boje kršiti pravila, ali i onima koje stare trendove interpretiraju na nov način.

U jednoj epizodi serije 'Momci s Madisona' copywriter Paul Kinsey zaključuje kako svaka žena želi biti ili Jackie, misleći na tadašnju prvu damu Jackie Kennedy, ili Marilyn, misleći na najpoznatiju plavušu svih vremena Marilyn Monroe. Dok govori jednu od svojih najpoznatijih izjava u seriji, pogledom prati tajnice koje su uistinu ili jedan ili drugi tip. Danas je situacija sasvim drugačija kada je inspiracija u pitanju.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

Iako svako desetljeće voli samo sebi laskati kako je upravo ono, ono u kojem je sve dozvoljeno, tek danas možemo reći da je uistinu tako. Zvijezde više ne određuju mediji koliko obožavatelji, a čak i obične djevojke imaju priliku postati zvijezde zahvaljujući društvenim mrežama. Dapače, zvijezde nastale na stari način, oblikovane medijima, mnogi smatraju dosadnima i sasvim predvidivima.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Iznimka u toj priči su sestre Kendall i Kylie Jenner, polusestre mnogo poznatije Kim Kardashian. I dok Kim Kardashian, bez obzira na naslovnicu Voguea, stanje na računu i majstorsko konturiranje i dalje izaziva podsmjeh, njena sestra Kendall je postala ono o čemu sve djevojke sanjaju. Kendall je zaštitno lice najpoznatijih kozmetičkih brendova, ali i modnih kampanja. Ova djevojka dobiva angažmane od strane najpoznatijih kozmetičkih kuća, a mnogi tvrde da izgleda i ponaša se kao da nije dio Kardashian/Jenner klana.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

S druge strane, njenu sestru Kylie mnogi nazivaju 'trešericom', posebno u usporedbi sa sestrom. Kylie ima filere u usnama, nosi 'Instagram' obrve i pretjeruje u svakom pogledu. Mnogi kažu kako se Kylie uporno trudi biti Kendall, ali činjenica je kako ova djevojka ima svoju svitu sljedbenica koje kopiraju njen look, koji ponekad graniči s apsurdom.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

S druge strane, Gigi Hadid njeguje prirodan pomalo 'kalifornijski' izgled. Slapovi duge plave kose i brončani make up joj izvrsno pristaju. Kod nje nema pretjerivanja; kada nosi smokey look, izbjegava naglasiti usne, a najčešće je viđamo u zlatnim i brončanim tonovima s crnim akcentima koji naglašavaju njeno simetrično lice.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Bivša Disneyeva zvijezda Zendaya jedna je od tamnoputih zvijezda koja je ponovno vratila trend klasičnih afroameričkih frizura na crveni tepih. Nakon što je u na dodjeli Oscara ove godine Giuliana Rancic iz Fashion Policea komentirala kako sigurno njeni dreadlocksi smrde na pačuli i marihuanu, Zendaya je reagirala damski upozorivši na predrasude. Često mijenja izgled zahvaljujući perikama pa ne čudi što je Zendaya postala beauty ikona, ne toliko u ostatku svijeta koliko u SAD-u koji se u posljednje vrijeme sve češće suočava s rasizmom.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

U sličnu kategoriju tamnoputih zvijezda sa stavom spada i FKA Twigs. Iako mnogo ekstremnija od Zendaye, inspirira djevojke diljem svijeta da prihvate lookove koji izlaze izvan okvira običnog. Privremene tetovaže po cijelom licu,  futurističke frizure, nakit na usnama i u nosu te njena vječna inspiracija Afrika sve češće pronalaze svoje mjesto u beauty svakodnevici.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Nerijetko se mogu čuti komentari kako neke od ovih djevojaka nisu dovoljno lijepe kako bi bile beauty ikone, i upravo po tome se razlikuje današnji beauty svijet od onog otprije nekoliko desetljeća. One nisu klasične ljepotice nego žene sa stavom koje su prije svega inspirativne i odvažne, a tek onda lijepe. One nisu missice, niti to trebaju biti, jer nose ono što žele, čak i onda kada se to drugima ne sviđa.

Više slika pogledajte u galeriji...

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0