Beauty

BB ili CC krema: otkrij koja je bolja za tvoj tip kože

  • BB i CC krema inovativni su proizvodi stvoreni kao alternative puderu
  • Između BB i CC kreme najbolje ćeš odabrati prema svom tipu kože
  • Nemaju jaku prekrivnost, ali savršeno prirodno će se upiti u kožu

Ako često kupuješ šminku, vjerojatno si upoznata s proizvodima poput BB i CC krema. Obično ih možeš pronaći uz klasične pudere, hidratantne kreme u boji kože i druge proizvode za lice. Možda si se pitala koja je razlika između BB i CC krema i kako se uspoređuju s drugim proizvodima za lice poput pudera jer su mnogo mlađi proizvod na tržištu.

One su višenamjenske i kombiniraju makeup i njegu lica u jedinstvenoj formuli. Ovisno o sastojcima, BB i CC kreme možeš koristiti kao primer, korektor, puder, highlighter, kremu, proizvod za matiranje kože, kremu za zaštitu od sunca ili proizvod za njegu kože. Budući da su višenamjenske prirode, BB i CC kreme odlične su za pojednostavljivanje tvoje jutarnje rutine. Mogu ti pomoću da uštediš vrijeme, novac i prostor na polici sa šminkom. No, BB i CC kreme imaju svoje razlike, a najbolji izbor ovisi o nekoliko faktora, poput tvog tipa kože i željenog efekta.
U nastavku otkrije koja je razlika između BB i CC kreme i koji je najbolji izbor za tebe!

BB krema

BB u nazivu ovog proizvoda znači „beauty balm“ ili „blemish balm“. Upija se u kožu i nema moć velikog prekrivanja pa je s njom najlakše prekriti manje mrljice ili prištiće. Idealna je za „no makeup makeup“ look. Sadrži sastojke koji se često koriste u njezi kože, poput vitamina i antioksidansa koji štite kožu, hijaluronske kiseline, glicerina, pantenola i ceramida koji je hidriraju, cinkovog oksida koji služi kao mineralni zaštitni faktor od sunca, peptida i kolagena koji kožu učvršćuju i niacinamida koji joj daje svjetlinu. Najveća prednost BB kreme je u tome što hidrira suhu kožu.

 | Autor: Instagram@realbryannaalexis Instagram@realbryannaalexis

CC krema

CC krema je slična BB kremi, ali ima jaču pokrivnost. CC označava „color control“ ili „complexion corrector“. CC krema formulirana je specifično da ispravlja mrlje na koži i diskoloraciju poput crvenila, blijedosti, tamnih podočnjaka, neravnomjernog tena, hiperpigmentacije i ožiljaka od akni. S BB kremom dijeli gotovo jednake sastojke koji njeguju kožu, a sadrži i sastojke za smirivanje kože poput ekstrakta zelenog čaja, soje i shea maslaca. Većina CC krema ima i anti-aging svojstva, formulirana je s SPF-om i sadrži sastojke koji smanjuju vidljivost bora. Prozračnije su teksture od BB krema i često imaju mat finiš.

Možda vas zanima Jesi li već isprobala ovo hidratantno i potpuno prirodno ulje za njegu ožiljaka i strija? Rubrika Beauty Beauty

BB ili CC krema: Koju odabrati?

Kod odabira između ova dva proizvoda, najvažnije je znati koja će bolje odgovarati tvome tipu kože.
CC krema bolje će odgovarati masnom tipu kože zbog svoje mat teksture i bolje će se držati na koži. Potraži CC kremu koja ima formulu bez ulja i sadrži sastojke poput aktivnog ugljena i gline. Također, za kožu sklonu aknama, CC krema će biti bolji izbor sa sastojcima poput ekstrakta čajevca i salicilne kiseline. Za suhu će kožu pak biti bolja BB krema jer ima više hidratantnih sastojaka, poput hijaluronske kiseline, glicerina i pantenola.

 | Autor: Instagram@realbryannaalexis Instagram@realbryannaalexis

Razlika između pudera i BB i CC krema

Puder možeš pronaći u više formula i tekstura i u većini slučajeva ima veću pkrivnost od BB i CC krema. Može imati sjajni ili mat finiš i različite razine prekrivanja. Također, ako koristiš puder, trebat će ti i dodatni proizvodi kao što je primer, hidratantna krema i krema s SPF-om. Sve te proizvode ne bi trebala ako koristiš BB ili CC kreme koje imaju sva ta svojstva.
Dakle, ako nisi tradicionalna zagovornica klasičnog pudera, BB ili CC krema mogla bi biti savršeno rješenje za tebe. Nećeš izgledati kao da nosiš previše šminke i tvoja podloga će izgledati sasvim prirodno, a ujedno ćeš i pojednostaviti svoju make up rutinu!

Možda vas zanima Tražiš poklon za dragu osobu? Baci oko na Dermalogica blagdansku kolekciju Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0