Beauty

Aplikacija koja otkriva štetnost kozmetike

U moru igrica i aplikacija za gubljenje vremena, napravljena je i jedna uistinu korisna. 'Think Dirty' je aplikacija koja na lak i jednostavan način klasificira kozmetiku s obzirom na njenu toksičnost.

Iako smo svi uvjereni kako je kozmetika koju pronalazimo na policama sasvim drugačija, tvorci 'Think Dirty' aplikacije misle drugačije. Koristeći strog sustav analize, otkrivaju nam koliko su preparati koje koristimo opasni s obzirom na kancerogenost, razvoj i reproduktivni sustav te alergije i imunološki sustav.

 | Autor: Think Dirty Think Dirty

Tako proizvode svrstavaju u tri kategorije: oni označeni brojem od 1 do 3 ne sadrže kontroverzne ili potencijalno opasne sastojke, od 4 do 7 imaju umjeren dugoročni utjecaj na zdravlje dok oni označeni brojkama od 8 do 10 imaju ozbiljan dugoročno štetan utjecaj. Aplikacija također preporučuje i ono što nazivaju 'čišćom opcijom' tj. sličan proizvod sigurnijeg sastava.

 | Autor: Think Dirty Think Dirty

Kako biste provjerili što se sve skriva u vašoj torbici dovoljno je preuzeti aplikaciju i registrirati se. Zatim možete skenirati barkod svog omiljenog proizvoda ili pak napisati njegovo ime u tražilicu. Trenutno se u bazi nalazi oko 120 tisuća proizvoda, a ako ne možete pronaći svoje favorite, možete sami napisati recenziju.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0