Beauty

7 znakova da trebaš novi (ili drukčiji) puder

Puder je omiljeni beauty saveznik brojnih žena jer savršeno prekriva sve sitne nepravilnosti, a vrlo je bitno da odabreš onaj koji ti najbolje odgovara

Puder koji prekriva nepravilnosti i istovremeno hrani kožu idealan je izbor za svaku ženu. Kod odabira onoga koji ti najviše odgovara važno je pronaći odgovarajuću nijansu koja pristaje boji i tipu tvoje kože. Međutim, ako tvoj glavni saveznik u ljepoti ne ispunjava tu ulogu, nešto nije u redu s njim i trebaš promjenu. Evo kojih sedam znakova upućuje na to da je vrijeme za novi puder:

1. Puder nije iste boje kao tvoj vrat

Neujednačena boja pudera i vrata prvi je i najočitiji pokazatelj da koristiš krivu nijansu. Naime, boja pudera ili podloge mora biti što sličnija prirodnoj boji kože pa kod odabira idealne nijanse prvo odaberi nekoliko najsličnijih tvojoj koži i isprobaj ih na prijelazu lica i vrata. Taj prijelaz ne smije biti vidljiv.

Možda vas zanima Napokon znamo trebaš li koristiti puder ako imaš problematičnu kožu Rubrika Beauty Beauty

2. Ne prekriva nepravilnosti

Tajna svakog dobrog make up looka krije se u kreiranju savršene podloge koja će prekriti sitne nedostatke, stvoriti ujednačeni ten i dati nam dodatnu dozu samopouzdanja. Ako tvoj puder ne ispunjava tu ulogu i moraš ga nanositi u slojevima, vrijeme je da ga zamijeniš nekom gušćom formulom koja nudi bolje prekrivanje. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

3. Teško se nanosi

Ako se tvoj tekući puder teško razmazuje na licu, to je često znak da mu je istekao rok trajanja ili da si ga zaboravila zatvoriti pa se osušio. Bilo da je riječ o jednom ili drugom problemu, s tim puderom se možeš oprostiti jer mu nema spasa. 

4. Izgledaš kao da nosiš masku

Najgora noćna mora svake žene je da će našminkana izgledati kao da nosi masku. Ta neželjena pojava javlja se kod odabira pudera koji ne odgovaraju našoj koži lica. Zato uvijek radije biraj pudere s prozračnim formulama koje se stapaju s kožom.

Možda vas zanima Korektor ide prije ili poslije pudera? Imamo odgovor! Rubrika Beauty Beauty

5. Ten ti izgleda loše

Ten ti se pogoršao, pojavili su ti se prištići ili crvenilo? Razlog tome može ležati u odabiru pogrešnog pudera. U  tom slučaju savjetujemo ti da isprobaš neki drugi puder jer možda tako riješiš i probleme s tenom. Pripazi na sastav pudera.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

6. Lice te pecka nakon nanošenja pudera

Osim što je često krivac za loš ten, pogrešan puder nerijetko stvara neugodan osjećaj peckanja na koži koji ukazuje na to da ga ne trebaš više koristiti. Nemoj mu davati drugu priliku jer ti očito ne odgovara i vrijeme je da kupiš novi.

7. Počeo se razdvajati u bočici

Ako primijetiš da se puder u bočici razdvojio (rijetka tekućina razdvojila se od gušćeg dijela), to je jasan pokazatelj da mu je istekao rok trajanja i da ga trebaš prestati koristiti. U slučaju da zanemariš tu činjenicu, puder s isteklim rokom trajanja može izazvati loše reakcije na tvojoj koži lica

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0