Beauty

7 proljetnih boja za kosu koje ćeš viđati posvuda

Naravno, kad su boje za kosu u pitanju, nastavlja se trend "jestivih" boja što je skladno novootkrivenoj prirodnosti koji vlada beauty industrijom već nekoliko sezona. Upoznaj se sa sedam veličanstvenih

Kako izabrati idealnu boju za proljeće? Prvo pogledaj što se nudi, a onda procjeni je li suviše hladna ili topla za tvoj ton kože. Ukratko, za razliku od prošlih sezona nose se pune boje, prirodno odrađeni ombre i pokoja otkačena nijansa. 

Možda vas zanima Tajne savršene kose koje samo Francuskinje znaju. Kopiraj ih! Rubrika Beauty Beauty

1. Espresso smeđa

Napokon se u modu vraća i jedna cjelovita boja! Naime, ova smeđa je vrlo tamna i hladna i ne želi nikakve pramenove - pravi je statement i osvježenje u moru ombre kosa. No ovakva frizura može osobu "isprati", pa je bitno znati je isfurati; dobro pristaje osobama nešto toplije puti, dok na blijedoj puti može izgledati i vrlo goth chic. Također, kako vlasi ne bi izgledale pomalo dosadno jer su jednolično obojene, bitno je tražiti sjajni preljev.

2. Plava s tamnim korijenom

Ovo se možda starijoj generaciji neće svidjeti, ali zato ostalima hoće. Tamni korijen s vrlo plavom kosom nekad je bio dokaz neodržavanja frizure, no danas izgleda super moderno jer ima neobičan kontrast i pritom daje prizvuk prirodnosti. Baš takvu frizuru je i Margot Robbie isfurala na Oscarima.

 

A post shared by @margotrobbie on

3. Topla plava s tamnim obrvama

Rita Ora je prva koja nam padne napamet kad kažemo plavuša s tamnim obrvama - doduše, starije generacije bi vjerojatno rekle Madonna! Danas je to pak Rosie Huntington-Whiteley koja svoju medeno plavu kosu (djeluje skoro božanstveno zlatno!) spaja s pomalo kuštravim tamno smeđim obrvama. Ovo je ponovno veliki trend i superlako je ostvariv uz maskare za obrve u boji tamnijoj od tvojih prirodnih obrva. 

 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

4. Boja šljive

Želiš li nositi kakvu "ludu" nijansu, no nemaš hrabrosti za upadljivu ružičastu ili plavu? Predlažemo tamno ljubičastu kakvu već godinama nosi pjevačica Justine Skye. Ovo je definitivno moderni zaokret prema trendu otkačenih boja za kosu, a hoćeš li odabrati toplu ili hladnu tamno ljubičastu neka ovisi o boji tvoje puti - najbolji savjet dat će ti frizer.

 

A post shared by ULTRAVIOLET (@justineskye) on

 

Možda vas zanima 7 frizura koje uvijek pale i 7 koje nisu najbolji izbor Rubrika Beauty Beauty

5. Rose/rose gold/rose quartz

Kako je krenulo, pitamo se hoće li rosé ikada izaći iz mode?! Ova nježna ružičasta nijansa nosi se već nekoliko sezona i uvijek djeluje jednako nevino i neodoljivo. Malo unikatniji rose quartz look postići ćeš tamnim korijenom, koji će frizuri dati svježinu.

 

A post shared by Kesha (@iiswhoiis) on

6. (S)topljeni ombre

Stapanje boja na kosi je fantastična ombre tehnika kojom dobivamo najprirodnije prijelaze boja na kosi jer stvara multidimenzionalni efekt. Ovaj izgled je puno prirodniji od klasičnog ombrea jer prijelazi boja nisu vidljivi. Ova tehnika koloracije fantastično izgleda na bogatim kovrčama jer ženama daje totalno zavodljiv look.

 

A post shared by Jessica Biel (@jessicabiel) on

7. Brončano crvena

Ovo je najtrendi crvena nijansa za proljeće, iako se nose svi topli tonovi začina. Nešto ju je teže održavati jer se brzo ispire, pa sugeriramo što manje pranja i puno, puno njege. 

 

A post shared by Florence Welch (@florence) on

Photo: Instagram

Komentari 0