Beauty

Tajne savršene kose koje samo Francuskinje znaju. Kopiraj ih!

Rekli bismo da svaka nacija ima svoje tajne ljepote - no Francuskinje nekako u tome prednjače. Ovaj put istražili smo kako Francuskinje održavaju savršeno nesavršenu kosu

Nekada nam se čini da Francuskinje imaju sve to - prirodni šarm, urođeni stil, vitku figuru bez gladovanja, seksi dozu buntovništva i jednostavno savršenu kosu. Ali onda kad smo s njima popričali shvatili smo da je sve to jedan dobar zapadnjački mit. Ipak, činjenica je da ove žene drže do sebe i prije svega cijene sebe takve kakve jesu, a time i svoju prirodnost. Mislimo da već zbog toga uspijevaju izgledati tako nenametljivo dobro, no uđimo u detalje.

I same Francuskinje će potvrditi da postoji malen, no značajan razlog zašto žene luduju za njihovom kosom; Francuskinje uvijek izgledaju sofisticirano, ali nenametljivo, bezvremenski, prirodno i prije svega njihova kosa izgleda vrlo zdravo. Najčešći look za koji se odlučuju je kosa s teksturom, no ona se ne postiže samo proizvodima, već i bojenjem te njegom vlasi. Prije svega više puta tjedno nanose maske za kosu, balansirajući između maski za hranjenje i onih za čišćenje, kako bi održale meki izgled kose i pritom što dulje zadržale boju.

Na bojenje ne idu baš svakih mjesec dana, već se boje pametno pa nose ombre ili pramenove, a njihovi frizeri znaju da kosa uvijek mora izgledati kao da je u pokretu, pa je točno tako i šišaju. Upravo ta dinamika u kosi daje na seksepilu. A što sa šiškama? Mnoge Francuskinje nose ili ravne i guste šiške ili one rijetke, no jedna stvar je univerzalna - one skoro pokrivaju oči. Ako si ikada nosila takve šiške, znaš koliko to može izludjeti čovjeka, pa nismo sigurne jesu li one naviknule na to ili jednostavno 'pate za ljepotu', što se pak čini vrlo ne-French? U svakom slučaju, koliko god nepraktične bile, takve šiške izgledaju uvjerljivo najbolje.

Možda vas zanima Ovo je najjednostavnija frizura svih vremena Rubrika Beauty Beauty

Kako bi postigle volumen i teksturu u kosi, naravno, koriste i proizvode za styling. Pritom paze da oni ne sadrže alkohol jer će on iritirati skalp i krajnje otežati kosu. Jedna od tajni njihove kose je korištenje ružine vodice i proizvoda koji ih sadrže, jer ona prirodno može potpomoći u volumenu. Žele li frizuru koja će trajati i kroz jači pariški vjetar, posegnu za sprejem za kosu. Imaju li pak problema s mladom kosom, ukrote je kremom za kosu, a za malo teksture vole šampon za suho pranje (P.S. one i stiliziraju šiške s njim). 

Još jedna od tajni je da se Francuskinje trude kosu prati jednom tjedno jer znaju da pretjerano pranje iritira vlasište. Iako je definitivno bolje kosu prati što manje, koliko ćeš je često prati na kraju će ovisiti o klimi u kojoj živiš, ali i prirodnom postotku mašćenja tvoje kose. Kako bi spriječila da ti kosa postaje što masnija, isprobaj njihov trik - jednom u tjedan do dva tjedna napravi piling vlasišta.

 

 

Jacques 🧥

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Kod biranja proizvoda za pranje kose, izbjegavaju silikone jer oni otežavaju vlasi (dapače, poprilično ih ne vole!), a nakon pranja kosu češljaju isključivo četkama s prirodnim vlasima, koje istovremeno služe i za masažu vlasišta. No ako peru kosu tako rijetko, kako uspiju održati miris svježine? Ponovno se vraćamo na ružinu vodicu koja je idealna za osvježavanje kose ujutro. Najbolje da kao one spustiš glavu naopako, našpricaš duljine i brzinski posušiš! Vidiš, te tajne i nisu tako lude i neostvarive.

 

A post shared by Violette (@violette_fr) on

Photo: Jeanne Damas Instagram

Komentari 0