Beauty
Jo Malone 'Wood Sage & Sea Salt'

7 parfema koji mirišu na more i sol, a voli ih i vojvotkinja Meghan Markle

  • Jedan od omiljenih mirisa vojvotkinje Meghan je kolonjska voda Jo Malone 'Wood Sage & Sea Salt'
  • To je neuobičajeno svjež, ali aromatičan miris koji podsjeća na morski povjetarac, s kompleksnim i očaravajućim osnovnim notama
  • Otkrit ćemo ti najočaravajuću obitelj mirisa koju je odobrila vojvotkinja Markle

Takozvani morski mirisi, ponekad poznati i kao oceanski mirisi, mogu potaknuti sveukupni osjećaj mira i slobode jer evociraju nostalgična sjećanja na odmor, svjež zrak i odmor uz more. Savršeno za svako doba godine...

Stoga ne čudi da Meghan toliko voli sea salt parfeme, a osobito Jo Malone 'Wood Sage & Sea Salt', da ga drži u redovnoj rotaciji svojih osobnih mirisa, kako je priznala u svom lifestyle blogu 'The Tig'.

Zara parfemi Možda vas zanima 10 najboljih Zarinih parfema - evo zašto ih se isplati imati u našoj kolekciji mirisa Rubrika Beauty Beauty

Omiljeni sea salt parfem Meghan Markle

Vojvotkinja je izabrala...

Jo Malone 'Wood Sage & Sea Salt'

Suptilne donje note aromatičnih, drvenastih listova kadulje i sjemenki ambrete koje se dodaju ovoj radosnoj morskoj kolonjskoj vodi dodaju dašak fougèrea. Fougère note podsjećaju nas na boravak u prirodi. Ulje sjemenki ambrete daje slatki cvjetni mošusni miris stvarajući neospornu auru dobrog osjećaja u kombinaciji sa notama morske soli u srcu parfema.

 | Autor: Pr Pr

Najbolji parfemi s morskom soli

Nakon što smo naučili evokativnu snagu i svestranost morske soli i morskih mirisa, jedva smo čekali pronaći više ovih mirisa kako bismo bili sigurni da ćeš mirisati kraljevski…

Maison Margiela 'Replika'

'Sailing Day' kolekcije 'Replica' doima se kao poziv da isploviš i istražuješ otvoreni ocean zahvaljujući svom jedinstvenom vodenom akordu. Gornje note su 'morske note' s malo aldehida, a tu su i suptilne arome korijandera. Središnje note uključuju bobice kleka, iris i ružu, koje daju ženstveni osjećaj s donjom bazom od crvenih morskih algi i drva jantara.

 | Autor: Pr Pr

Hermes Eau des Merveilles Bleue

Ovaj delikatan miris djeluje iskričavo i rashlađujuće odjednom. Morske note imaju zadivljujući mineralni ton, a drvene, jantarne bazne note daju mirisu dugotrajnost. Sirovi sastojci uključuju ne samo šljunčane mineralne kamenčiće, nego i trpke bobice kleka, te konačnu notu lista pačulija za dinamičan i aromatičan sloj.

 | Autor: Pr Pr

Acqua di Parma's Aqua De Pala Blu Mediterraneo - Mirto di Panarea

Miris 'Mirto di Panarea' iz kolekcije 'Blu Mediterraneo' živopisno dočarava osjećaj povjetarca Sredozemnog mora uz prolazne slike voćnjaka limuna zahvaljujući citrusnim gornjim notama. Bosiljak daje aromatičnu intrigu ovom mirisu prije nego što se otvori sada već poznatim morskim notama u srcu ovog mirisa. Još jednom, diskretan razvoj smreke, ruže, jasmina i drveća omekšava i prizemljuje ovaj miris.

 | Autor: Pr Pr

'Olympea' by Paco Rabanne

Originalna 'Olympea' opisana je kao cvjetni miris jantara, međutim, note soli i vanilije u srcu postale su toliko dominantne da smo ga morali uvrstiti u naš popis. Smješten između laganih gornjih nota vodenog jasmina, cvijeta đumbira i zelene mandarine, te baznih nota koje se sastoje od kašmirovog drveta i sandalovine, ovaj parfem nije ni sladak, niti cvjetni, a niti suh, zahvaljujući majstorski primijenjenoj soli. Ovo bi bio divan početni miris ako oprezno ulaziš u obitelj sea salt mirisa.

 | Autor: Pr Pr

Salvatore Ferragamo 'Oceani si seta'

Nadahnut snagom i privlačnošću mora, ovaj sea salt parfem je iznenađujuće cvjetan, a ipak ostaje savršen olfaktorni prikaz tajanstvenog podvodnog raja. Gornja nota je morska sol, a nota srca su latice magnolije koje daju cvjetnu aromu limuna. Uz donje note cvjetova badema i vanilije, ljudi će te sigurno pitati kakav to dobar parfem nosiš. Prekrasna bočica inspirirana je imaginarnim svjetovima svilenih kreacija Salvatorea Ferragama. Bilo je to ograničeno izdanje, ali ga još uvijek možeš kupiti izravno od 'Ferragama' online.

 | Autor: Pr Pr

'The Essence Vault'

Ovaj svjež i uzbudljiv miris donosi aromu mora zajedno s neobičnim izborom slojeva soli kao početne i bazne note. Sve je, samo nije linearan, a pun je iznenađujućih dodataka. Morski sprej i citrusni bergamot su ono što te isprva pozdravi u nosu, ali zatim naiđeš na bazne note kadulje i prizvuk iglica jele. Tu je i agar koji ga prizemljuje, za razliku od drvenih nota koje su koristile druge parfemske kuće, što ovaj parfem malo izdvaja od ostalih.

 | Autor: Pr Pr

Možda vas zanima 17 najseksepilnijih mirisa svih vremena, za uzbudljive izlaske i vruće susrete Rubrika Beauty Beauty
Photo: Pr

Komentari 0