Beauty
Zara parfemi

10 najboljih Zarinih parfema - evo zašto ih se isplati imati u našoj kolekciji mirisa

  • Urednici beauty rubrika rangirali su najbolje Zarine parfeme koji su trenutačno u prodaji
  • Na listi su se našli i mirisi koji se izdvajaju svojom postojanošću kao ini koje bismo mogli opisati alternativom poznatim dizajnerskim mirisima
  • Uz korisne savjete stručnjaka nije teško prepoznati koji bi miris bio baš kao stvoren za nas

U potrazi za najboljim Zara parfemom ne nedostaje zvjezdanih opcija, bilo da voliš lagane i svježe mirise ili želiš nešto toplije i drvenastije. Zara nudi mirise, ambalažu i dugotrajnu snagu koja se može usporediti i s vrhunskim dizajnerskim brendovima, a zbog umjerene cijene zaslužuje mjesto među vrlo popularnim parfemima za žene.

Međutim, nije lako odabrati "pravi" miris, a svakako to nije lako, ako kupujemo parfeme preko interneta, no i tada je biranje "obitelji mirisa" dobar vodič, za početak.

Možda vas zanima 17 najseksepilnijih mirisa svih vremena, za uzbudljive izlaske i vruće susrete Rubrika Beauty Beauty

Ključne kategorije (drvenasto, svježe, cvjetno, jantarno) dalje su podijeljene u potkategorije, na primjer, svježi miris može biti zelen ili citrusni. To je korisno jer kupcima daje brzi uvid u to koje vrste nota mogu očekivati. Nakon što si suzila željenu kategoriju, spremna si za kupovinu! A za više smjernica o tome koji je Zara parfem najbolji za tebe, ovo je 10 najboljih u ovom trenutku.

10 najboljih Zara parfema po izboru beauty stručnjaka

1. Zara Wonder Rose

Najbolji voćni Zara parfem

Cijena: 9,95 eura za 30 ml 

Gornje note: kruška

Srednje note: crveno voće

Donje note: jasmin, kokos, vanilija

Razlozi za kupovinu: 

- zabavan, mladenački miris

- miris nije pretjerano cvjetni

- izvrstan za nanošenje slojeva

Razlozi zašto ne kupiti: 

- nekima može biti malo presladak

 | Autor: Zara Zara

Ovaj Zara parfem je definitivno jedan od slađih mirisa brenda, ali je na zreloj strani unutar obitelji voćnih mirisa. Gornje note kruške popraćene su sredinom crvenog bobičastog voća i bazom vanilije, dajući voćnu i ženstvenu aromu koja se zadržava na koži. Suši se do baze od vanilije koja će te tijekom dana ugodno podsjećati koliko dobro mirišeš.

Wonder Rose je također vrlo pogodan za nanošenje slojeva. Može se kombinirati s jednim od ostalih Zarinih mirisa na bazi vanilije, poput tuberoze, ili čak pomiješati s jednim od skupljih parfema kako bi ga dodatno poboljšala.

2. Zara Applejuice

Najbolji lagani i svježi Zara parfem

Cijena: 10,95 eura za 100 ml

Gornje note: jabuka, naranča i ružičasti grejp

Srednje note: ruža, jasmin, ljubičica i božur

Donje note: cedar i sandalovina

Razlozi za kupovinu: 

- voćno, ali ne pretjerano slatko

- vrlo povoljno

- svestran miris

Razlozi zašto ne kupiti: 

- nije tako dugotrajan

 | Autor: Zara Zara

Zara Applejuice navodno podsjeća na jedan od najboljih Chanelovih parfema, Chance. Premda je manje snažan od Chancea, miris je sličan, što ga čini idealnim za ležerne prilike ako svoj skupi Chanel želiš sačuvati za posebne prigode. Voćni, ali ne pretjerano slatki, Applejuice je parfem za one koji vole ženstvene mirise koji su ujedno i svježi. To je vrsta parfema koja nije odmah primjetna, ali ipak ostavlja suptilno čistu i oštru aromu koja dolazi do izražaja tijekom dana. Jedina mana je to što nije tako dugotrajan kao drugi Zara parfemi. 

3. Zara Gardenia

Najbolji zreli Zara parfem

Cijena: 8,86 eura za 100 ml

Note: cvijet naranče, kava, breskva, malina

Razlozi za kupovinu: 

- prekrasno se nosi

- premium miris

- univerzalno je privlačan

Razlozi zašto ne kupiti: 

- nije tako moćan

 | Autor: Zara Zara

Postoji nekoliko varijacija mirisa Zara Gardenia, ali najbolja je originalna verzija. Najbolji Zara parfem zrele slatkoće, Gardenia, može se usporediti s YSL-ovim Black Opiumom. Međutim, manje je intenzivan od Black Opiuma - na najbolji način. Dizajnerski mirisi obično su vrlo jaki i dugotrajni, ali to također znači da ponekad mogu biti pomalo teški čim ga se nanese. Gardenia to zaobilazi i prelazi ravno na lakši miris koji satima dražesno ostaje na koži.

Kontrast između cvjetnih nota i nota kave stvara savršeno uravnotežen parfem ugodan svima, istovremeno ženstven i pomalo mošusan.

4. Zara Orchid

Najbolji cvjetni Zara parfem

Cijena: 10,95 eura za 100 ml

Gornje note: ruža i đurđica

Srednje note: breskva i jabuka

Donje note: mošus, drvo i amber

Razlozi za kupovinu: 

- izvrstan za nanošenje parfema u slojevima

- tipično ženski miris

- mladolik i lagan

Razlozi zašto ne kupovati: 

- nije najizrazitiji miris

 | Autor: Zara Zara

Ako ti se sviđa miris soka od jabuke, ali želiš nešto bogatije, Zara Orchid je upravo to. Ima svu laganu, svježu privlačnost soka od jabuke, plus drvenaste osnovne note koje dodaju dodatnu dimenziju. Kad se suši postaje mošusan i kremast, ostavljajući cvjetne gornje note da izblijede u pozadini. Ako si više sklona cvjetnim mirisima, ali želiš početi uranjati u svijet drvenastih boja, ovo je parfem s kojim ćeš to učiniti.

Jedina mana za Orchid je to što nije posebno jedinstven miris, jer nalikuje mnogim drugim cvjetnim parfemima. Međutim, ako želiš nešto pouzdano od čega se nikada nećeš zasititi, svakako se preporučuje. 

5. Zara Nuit

Najbolji večernji Zara parfem

Cijena: 8,86 eura za 100 ml

Gornje note: bergamot i breskva

Srednje note: iris i đurđevak

Donje note: jantar i vanilija

Razlozi za kupovinu:

- zreli miris

- idealan za zimske mjesece

- dugotrajan miris

Razlozi zašto ne kupovati: 

- nije najbolji za nošenje tijekom dana

 | Autor: Zara Zara

Nuit radi upravo ono što piše na pakiranju: to je ultimativni noćni miris. I slatkast i drvenast, to je izrazito zreli miris koji je pogodan za nošenje nakon mraka, zahvaljujući tajanstvenoj i intrigantnoj vibri koju odaje. Bazne note jantara i vanilije ovdje doista kradu pažnju i glavni su mirisi koji se mogu razabrati. Osim toga, potrebno je tek nekoliko prskanja da bi dobila snažan miris, tako da će ti sigurno dugo trajati.

6. Zara Fleur de Patchouli

Najbolji premium Zara parfem

Cijena: 25,50 eura za 100 ml

Gornje note: božur

Srednje note: pačuli

Bazne note: guaiac drvo

Razlozi za kupovinu: 

- premium osjećaj

- slično dizajnerskom mirisu

- minimalistički

Razlozi zašto ne kupovati: 

- skuplji je od ostalih Zara parfema

 | Autor: Zara Zara

Fleur de Patchouli je jedan od Zarinih vrhunskih i skupljih mirisa, a kreiran je u suradnji s Jo Malone. Međutim, ovo je definitivno najbolji Zara parfem ako želiš istinski luksuzni osjećaj koji vrijedi svakog centa. Od pakiranja do samog mirisa, nudi sjajnu cijenu za zadivljujući parfem u kojem nijedan detalj nije zanemaren.

Ovaj miris nalazi se na zemljanom kraju cvjetnog spektra, pa se kladimo da će čak i oni koji obično ne biraju cvjetne mirise gravitirati prema njemu. Nježan miris odražava miris svježeg cvijeća u najboljem izdanju - nije previše puderast, a još uvijek zadržava elemente prirodnih drvenastih mirisa. Snažne note pačulija oponašaju Chanelov kultni parfem Coco Mademoiselle, što ga čini idealnom jeftinijom alternativom za svakodnevno nošenje. Međutim, tamo gdje je Coco Mademoiselle suptilno čist i sapunast, Fleur de Patchouli je prirodniji. Cvjetni je bez velike slatkoće i zbog toga vjerujemo da je Fleur de Patchouli jedan od bezvremenskih Zarinih parfema.

7. Zara Tuberose

Najbolji Zara parfem 'za ljude u pokretu'

Cijena: 12,17 eura za 100 ml

Gornje note: tuberoza

Srednje note: vanilija

Bazne note: drvo

Razlozi za kupovinu: 

- lagan, minimalistički miris

- praškast i svjež

- savršena veličina za torbicu

Razlozi zašto ne kupovati: 

- blijedi prilično brzo

 | Autor: Zara Zara

Zarin opis Tuberose je 'minimalistički', a predstavljen je i kao 'misteriozni' miris. Začudo, ne miriše puno na tuberozu. Ali, ipak je zaslužio mjesto na listi najboljih Zarinih parfema. Ravnoteža između vanilije i drvenastih nota je delikatna, što je stvorilo miris koji savršeno stoji između slatkoće i mošusa. Ako tražiš najbolji parfem od vanilije koji nije pretjerano sladak, preporučuje se Tuberose.

8. Zara Red Temptation

Najbolji 'začinski' Zara parfem

Cijena: 22,44 eura za 100 ml

Gornje note: šafran i korijander, gorka naranča

Srednje note: jasmin i praline

Donje note: mahovina i drvenasti amber

Razlozi za kupovinu:

- popularni Zarin miris

- idealan za dnevno i noćno nošenje

- osebujan

Razlozi zašto ne kupovati: 

- skuplji od nekih Zara parfema

Red Temptation je postao jedan od najpopularnijih Zarinih parfema svih vremena, a to je zbog sličnosti s kultnim Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjiana. Ovaj savršeni začinjeni miris izvrstan je parfem za dan i noć koji se neće činiti neprikladnim ni u jednoj prilici. Osim toga, prilično je dugotrajan, pa će trajati cijeli dan. 

 | Autor: Zara Zara

9. Zara White

Najsvestraniji Zara parfem

Cijena: 12,17 eura za 100 ml

Note: liči, frezija i magnolija

Razlozi za kupovinu: 

- lagan, svjež miris

- prilagodljiv za sve prilike

- bezvremenski

Razlozi zašto ne kupovati: 

- nije za one koji više vole drvenaste mirise

Zara White jedan je od omiljenijih Zarinih mirisa zbog svoje svestranosti. Lagan, svjež i cvjetan, ovo je vrsta parfema koja bi se svidjela svakome, zahvaljujući suptilnosti svake note. Ako tražiš parfem koji je prilagodljiv svim prilikama i živahan, a da nije prenapadan ili previše puderast, White je definitivno onaj za kojeg ćeš se odlučiti.

 | Autor: Zara Zara

10. Zara Yellow Velvet

Najbolji jedinstveni Zara parfem

Cijena: 10,95 eura za 90 ml

Gornje note: grejpfrut, pasiflora i breskva

Srednje note: cvijet osmantusa, božur i orhideja vanilije

Bazne note: bijelo drvo

Razlozi za kupovinu: 

- doista jedinstven miris

- dugotrajna aroma

- idealna veličina za putovanja

Razlozi zašto ne kupiti: 

- brzo ponestane

 | Autor: Zara Zara

Yellow Velvet je jedan od omiljenijih Zarinih mirisa svih vremena i vjerujemo te je nedovoljno razvikan. Hvata vrlo slatku točku između voćne i drvenaste arome, stvarajući istodobno razigran, ali zreli miris koji se izdvaja iz gomile. Premda je jedan od najboljih mirisa za ljeto, jednako dobro funkcionira i za oštre zimske dane kojima bi dobro došlo malo topline. 

Jedan od razloga zašto Yellow Velvet brzo ponestane je taj što ga nećeš moći prestati prskati kad jednom počneš, a malo manjoj bočici (premda savršenoj za putovanja) ne treba dugo da se potroši. 

Možda vas zanima Baccarat Rouge 540 parfem je koji je zaludio svijet. Sada postoji i kao luksuzno ulje sa shimmerom Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram

Komentari 0