Beauty

6 najboljih načina za korištenje kokosova ulja u ljepoti

Kokosovo ulje je toliko svestrano da ga se ne možemo zasititi! Upravo zato - dajemo ti i 6 genijalnih načina kako ga koristiti svakodnevno za ljepotu

Suha koža? Kokosovo ulje. Bad hair day? Definitivno kokosovo ulje. Skidanje šminke? O da, kokosovo ulje. Društvene mreže obožavaju kokosovo ulje za svakakve DIY trikove, pa smo skupili najbolje od najboljih da se s njima bolje upoznaš.

Možda vas zanima Testirala sam jeftine sheet maske i ova je najbolja! Rubrika Beauty Beauty

1. Za bogatu hidrataciju

Kokosovo ulje je izvrsno za njegu kože i hidrataciju. Trigliceridi srednjega lanca i masne kiseline srednjega lanca su u biti ključ; Njih već imamo u koži, i oni pomažu održavanju vanjske barijere kože, tako da kada nanosimo kokosovo ulje povrh toga, u stvari samo pomažemo u dodatnom održavanju cijele ove strukture. 

2. Umjesto kreme za brijanje

Brijanje ne bi smjelo proći bez kakve dobre, skliske podloge. Upravo zato, nedostaje li ti kreme ili losiona za brijanje, posegni za kokosovim uljem. Noge će ti pritom hidratizirati i mirisat ćeš po ljetu!

3. Kao antibakterijski tretman

Kokosovo ulje ima i antiupalno svojstvo, zahvaljujući velikom udjelu laurinske kiseline. Zato je izvrsno za korištenje nakon lasera, a ima i antigljivično i antibakterijsko svojstvo - nešto poput cinka.

Možda vas zanima Kako da podočnjaci izgledaju manje tamno? Rubrika Life&style Life&style

4. Kao tretman za kosu

Osim što ima benefite za kožu, ima ih i za kosu, gdje se može koristiti kao tretman, za otpetljavanje, smanjivanje elektriciteta, hidrataciju ili zaglađivanje mladih vlasi. 

5. Za bjelije zube

Tzv. "coconut pulling" je tehnika koja se nakon tisuća godina ponovno vratila u modu. Naime, to je "mućkanje" kokosova ulja u ustima. Dovoljno je uzeti žlicu kokosova ulja jednom do triput na dan, na prazan želudac i na 20 minuta da bi vidjela postojane rezultate.

6. Za kupku

Dodaj kokosovo ulje u toplu kupku - ulje će zaustaviti vodi od isparavanja i tako isušivanja tvoje kože. Nakon što izađeš iz kade, naprosto utapkaj i umasiraj ostatak ulja u kožu. Nakon toga, nema potrebe za dodatnim nanošenjem kreme ili losiona. 

Photo: Instagram

Komentari 0