Beauty

5 stvari o bojenju kose koje ti nisu rekli

Neke činjenice o bojenju kose vjerojatno ne znaš jer ih nigdje nisi imala priliku čuti - e pa danas te upoznajemo sa svim tajnama "farbanja" koje znamo!

Bez panike: mi smo tu da ti otkrijemo sve ono što se ne priča kad je riječ o osjetljivoj akciji – bojanju kose! Budi bez brige, više se nećeš ustručavati ili uspjeti zbuniti u frizerskom stolcu.

1. Svoju kosu možeš pri bojanju i njegovati 

Obično „izbjeljivanje kose“ znači jako oštetiti kosu. Obično. Ali postoji i malo čudotvorno sredstvo imenom Olaplex, koje štiti kosu za vrijeme bojanja te sprječava pucanje. Dakle, želiš li biti plavuša poput Daenerys Targaryen, svakako pitaj frizere za Olaplex - štoviše, bez toga ni ne pokušavaj.

2. Preko noći mogu se razviti alergije 

Do alergijske reakcije može doći čak i nakon što si sto puta bojala kosu. Dakle, ako imaš osjećaj da si u zadnje vrijeme osjetljivija, trebaš zamoliti frizera da 48 sati prije termina testirate boju za kosu. Kod alergijske reakcije može doći do nimalo lijepih pojava na koži. Nemoj da ti bude bed pitati za test - frizeri itekako znaju da su svi drugačiji i da koža i vlasište čak i dvije sestre ne reagiraju isto kemije u boji.

Možda vas zanima 5 boja za kosu koje se nose ove sezone Rubrika Beauty Beauty

3. Za velike promjene – trk frizeru! 

Tko ima smeđu kosu, a želi postati plavuša, obavezno to treba prepustiti profesionalcima. Naravno da je kod kuće jeftinije, ali svašta može krenuti naopako. Boje koje se koriste pri bojanju kod kuće uglavnom nisu toliko jake poput onih kod frizera. Osim toga, profići znaju kako izbjeći narančaste ili zelenkaste nijanse, koje kad jednom dobiješ jedva ih se možeš riješiti...

4. Kod pastelnih tonova u kosi moraš paziti…

…da je tvoj ton kose presudan za izbor boje. Ako si svjetliji tip, trebaš se odlučiti za svjetlije boje. Tamni tipovi trebaju odabrati tamnije boje. No, boja kose mora biti usklađena i s bojom tena, frizer koji je dobar znat će ti reći jesi li tip za hladne ili tople nijanse itd.

5. Sunce je neprijatelj 

Vrućina i sunčeva svjetlost mijenja boju kose. To vrijedi za sve umjetne boje. Dakle, tko se god trudi redovito bojati kosu, treba izbjegavati sunce ili nositi šešir kako bi se izbjeglo blijeđenje. Dobar izbor je koristiti i sprejeve za zaštitu kose od sunca, s UVA i UVB filterima jer će pomoći očuvati boju.

Možda vas zanima Možeš imati bolju i ljepšu kosu, evo kako Rubrika Beauty Beauty
Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0