Beauty

Možeš imati bolju i ljepšu kosu, evo kako

A svi ovi trikovi dolaze nam direktno od znalaca - saznaj ih odmah!

Dolaskom jeseni ponovno prilagođavamo kosu za novu sezonu, jer sada će biti sve manje sunca, a više vlage i hladnoće. Znaš li kako je najbolje tretirati kosu da bi ona ostala meka i sjajna u svim uvjetima? Ako ne, ne brini - imamo najbolje savjete stručnjaka kako bi imala idealnu kosu i ove jeseni.

1. Redovito čišćenje

Šampon za suho pranje spašava, ali ne čisti kosu, a vlasištu je potrebno redovito čišćenje za zdravlje. Dokazano je kako vlasište postaje iziritirano pere li se rjeđe od svaka tri dana, što je optimalan ritam pranja kose. Iritirano vlasište može ubrzano gubiti kosu, ali i stvoriti nakupine koje kosu čine teškom i daju joj beživotan izgled. Postoje šamponi za čišćenje vlasišta koje je dobro koristiti jednom mjesečno kako bi vlasište vratili u balans - doduše, zaista je loše koristiti ih češće od jednom mjesečno imate li bojanu kosu, jer oni su poznati po ispiranju boje.

2. Redovito šišanje vrhova

To ne znači da moraš puno odrezati, već onoliko koliko je ispucalo da bi ti kosa mogla nastaviti zdravo, ali i brzo rasti. Idealno bi bilo vrhove šišati svakih 8 tjedana, a u međuvremenu koristiti serum za zacjeljivanje vrhova.  | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

3. Hranjenje kose

Ako organizmu nedostaje vitamina, to se prvo vidi na kosi, zato je bitno redovito unositi namirnice koje joj pomažu da ostane lijepa. Prije svega to su proteini, omega 3 i željezo, a ako ti je nije u navici paziti što jedeš, najbolje je uzeti kakav suplement za kosu. Ipak, imaj na umu da ćeš prve rezultate vidjeti za 6-12 tjedana, kada kosa obavi svoj puni ciklus regeneracije.

4. Kvalitetan alat

Kvalitetno željezo "pegle" za kosu brže se ugrije i duže održava istu toplinu, što uvelike štedi vrijeme. Upravo zato fokusiraj se na takve proizvode kod kupnje - i prije njihovog korištenja na kosu stavi sprej za zaštitu od topline, i to obavezno!

5. Redovito korištenje maske

Korištenje maske za kosu s vremenom kosu dovodi do dramatično dobre promijene, a kod nje volimo i to što se promjena vidi već nakon prvog korištenja. Iako na prosječnoj maski piše da ju je dobro koristiti oko 5-10 minuta, predlažemo punih 20 kako bi tvari zaista ušle u vlasi i vlasište. One oštećenije kose najbolje će reagirati na masku preko noći i jutarnje ispiranje. Masku stavite na kosu barem svaka dva tjedna.

6. Zaštiti kosu pri bojanju

Tražite frizera da vam boju za kosu miješa s Olaplexom li kakvim sličnim proizvodom koji štiti zdravlje vlasi dok se kosa boja. Najkraće što možete čekati prije bojanja izrasta, a da zadržite zdravlje kose, je 8 tjedana, jer ako se preklopi nova boja s već obojenom kosom moglo bi doći do pucanja vlasi. Ono što u međuvremenu možeš koristiti su šamponi i regeneratori s bojom koji će održavati i zdravlje kose i punoću boje između dva bojenja.

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0