Beauty

5 stvari koje bi trebala znati prije bojenja kose kod kuće

Bez obzira na to želiš li svojoj kosi dodati topliji ton ili se poigrati s novim nijansama, poželjno je pridržavati se ovih pet stvari

Bojenje kod dobrog frizera zna koštati pravo malo bogatstvo pa brojne žene nerijetko odlučuju same obojiti svoj izrast, sijede ili napraviti malu beauty promjenu. Ako si i ti jedna od njih i sama bojiš svoju kosu, donosimo ti pet savjeta kojih se moraš pridržavati kako bi uspješno odradila taj proces. Otkrij ih u nastavku:

1. Odabir nijanse

Kod odabira idealne nijanse pravilno je zadržati se u okviru dvije nijanse tamnije ili svjetlije od trenutne boje kose. Sve više od toga neće dati dobre rezultate. Stoga, ako želiš drastičnu promjenu prepusti se u ruke profesionalnog frizera, a potom samostalno održavaj boju.

Možda vas zanima Isprobale smo proizvod koji se proda svakih 1,8 sekundi Rubrika Beauty Beauty

2. Nanošenje boje

Kod bojenja kose kod kuće najveći problem predstavlja proces nanošenja boje. Kako bi ti to svaki puta pošlo za rukom, za početak nabavi trodijelno zrcalo uz pomoć kojega ćeš vidjeti kosu sa svake strane. Kosu podijeli, a zatim gornju polovicu kose pričvrsti visoko gore, a donju polovicu niže. Bojenje kreni odozdo, a završi s područjem koje uokviruje lice jer je najosjetljivije i najbrže prima boju.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Ovih 10 boja za kosu ćemo nositi i u 2019. Rubrika Beauty Beauty

3. Bojenje izrasta

Kako bi pravilno obojila korijen kose, u horizontalnom smjeru nanesi boju, a potom preko njega okomito pređi češljem. Tako ćeš biti sigurna da si ravnomjerno nanijela boju. Također, prilikom bojenja izrasta potrebno je nakon svakog nanošenja obrisati rukavice da bi se spriječilo širenje boje do vrhova.

4. Posvjetljivanje kose

Jedna od najvećih grešaka kod bojenja kose događa se kada osoba oboji kosu u tamno, a onda se pokušava vratiti u svjetliju nijansu. Naime, nanošenjem svijetle boje kose ne prekriva se ona tamnija i njome se samo posvjetljava područje korijena kose, dok smeđa ili crna nijansa ostaju nepromijenjene. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

5. Pranje kose nakon bojenja

Nakon bojenja kose ponovno pranje preporučuje se nakon tri do četiri dana kako bi boja oksidirala i bolje prodrla u dlaku. Pri pranju kose također je poželjno izbjegavanje prevruće vode koja ubrzava ispiranje boje.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0