Beauty 15. veljače 2012.

5 proizvoda koji će ubrzati vašu make up rutinu

Thinkstock.

Bez obzira na to jeste li skloni samo stavljanju maskare i malo sjajila ili se svakodnevno naoružate različitim bazama, teksturama pudera, bronzerima i highlighterima morate priznati kako svaka žena nekad poželi da njen make up ritual traje kraće.

U vremenu kada je svaka minuta važna, dobro je znati svoje saveznike koji se kriju u kozmetičkim proizvodima i koji će šminkanje učiniti bržim.

Paleta sjenila

Paleta sa četiri ili više nijansi sjenila ubrzat će vašu svakodnevnu make up rutinu, ali i omogućiti brojne transformacije. Ujutro će vam ubrzati spremanje, jer nećete morati tražiti dva sjenila koja si međusobno odgovaraju pošto će ona biti na dohvat ruke. Za dnevni look kombinirajte svjetlije nijanse koje nakon radnog vremena možete kombinirati s najtamnijom bojom u paleti. Na taj način ćete postići smokey look u samo nekoliko trenutaka i doživjeti potpunu preobrazbu.

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Debela olovka za oči

Imate li još manje vremena na raspolaganju tijekom svog jutarnjeg dotjerivanja, nabavite debelu olovku za oči. Ona može poslužiti i umjesto sjenila, samo je lagano razmažite uz sam rub trepavica.  Odaberite neutralnu boju poput smeđe ili sive koju možete intenzivirati u samo nekoliko trenutaka.

Tekući ruž ili jako pigmentirano sjajilo

Nanesite sloj pudera, otisnite o maramicu, ispunite usne olovkom, otisnite u maramicu, nanesite prvi sloj ruža... Nanošenje crvenog ruža rano ujutro ili dok ste u žurbi lako može postati debakl. Crveni ruž zahtijeva kiruršku preciznost ukoliko želite da izgleda privlačno.
Zato odaberite tekuće ruževe s aplikatorom koji se nanose lakše od klasičnog ili pak dobro pigmentirana sjajila koja podsjećaju na ruž zbog intenziteta boje.

 | Autor:

Brzosušeći lak

Svakome se barem jednom dogodilo da u gužvi zaboravi nalakirati nokte, a nestrpljivim lakiranjem napravi više štete nego koristi. Brzosušeći lakovi se često osuše za manje od minute, a dovoljan je jedan sloj kako bi vaši nokti zablistali u punom sjaju.

Komentari 0