Beauty

5 grešaka u stiliziranju kose zbog kojih ćeš izgledati starije

Pogledaj što sve trebaš izbjegavati na kosi kako svom izgledu ne bi dodala koju godinu više

Odabir frizure može napraviti puno toga za naš izgled - pomladiti nas, savršeno uokviriti lice, istaknuti oči ili nas postarati za nekoliko godina (što nikako ne želimo!). Kako bi izbjegla tu opciju, u nastavku ti donosimo najčešće greške u stiliziranju kose koje bi trebala izbjegavati: 

1. Prestilizirana frizura

Ako svom licu želiš dodati mladenački izgled, pri oblikovanju frizure izbjegavaj previše tapiranja, uvijanja i laka za kosu. Asimetrični i nesavršeni oblici ne samo da su u trendu, već i odvraćaju pažnju od bora! 

2. Boja kose u jednoj nijansi

Monotona i bezlična boja kose postarat će te za nekoliko godina i izbrisati sjaj s lica. Stoga se kod bojenja kose prepusti u ruke stručnjaka koji će odabrati najbolju nijansu za tvoj ten i istovremeno je iznijansirati kako bi izgledala što prirodnije

 | Autor: miss7/Getty Images miss7/Getty Images

3. Previše volumena

Tapiranje kose već dugo vremena nije u modi pa će isto samo dodati godine na tvoj izgled. Sigurne smo da ne želiš nositi frizuru kakvu obožavaju brojne bake pa nemoj pretjerivati s volumenom. 

Možda vas zanima Tanka kosa? S ovim savjetima ćeš lako složiti pristojnu frizuru Rubrika Beauty Beauty

4. Preduga kosa

I dok je duga kosa jedna od najpoželjnijih ženskih frizura, upravo ona može učiniti da izgledaš starije, posebno ako je riječ o bezličnoj frizuri s razdjeljkom na sredini. Redovito šišana kosa izgleda neusporedivo bolje, čak i onda kada ošišaš samo vrhove. Osim toga, pretjerano duge vlasi povlačit će tvoju kosu prema dolje, a samim time dodavati nepoželjne bore tvom licu. A to nikako ne želiš, zar ne?

 | Autor: miss7/Getty Images miss7/Getty Images

5. Staromodna frizura

Neke frizure nikada ne izlaze iz mode, ali s vremena na vrijeme treba ih osuvremeniti i modernizirati. To posebno vrijedi za natapirane šiške, prugaste pramenove i previše laka. Izbjegavaj ih u širokom luku!

Photo: miss7/Getty Images

Komentari 0