Beauty

5 bezvremenskih parfema koji zrače 'old money' vibracijama i simbol su profinjenosti

  • Old money stil jedan je od najvećih trendova današnjice, a volimo ga zbog nenametljivog luksuza, profinjenosti i elegancije
  • Odlikuju ga bezvremenski komadi i klasici koji su to s razlogom, a njegova je posebnost upravo u jednostavnosti - koja odaje visoku kvalitetu. I cijenu
  • Znamo i da su parfemi važan dio stila i osobnosti, stoga donosimo 5 kultnih parfema koji jednostavno vrište "old money"

Old money stil naziva se i stilom "tihog luksuza", a njegova je moć upravo u suptilnosti. Kada pričamo o old money stilu, pričamo o komadima s manjim logotipom brenda te o bezvremenskom, uglađenom i iako neupadljivom, očigledno skupom stilu koji simbolizira visoko društvo. Savršeni primjer predstavljaju Jackie Kennedy i princeza Diane, turistička odredišta poput Hamptonsa i jezera Como te legendarni brendovi kao što su Ralph Lauren i Hermés.

Old money stil simbol je vječne elegancije i sofisticiranosti, a u nama budi asocijacije luksuznih zabava, koktela, kašmira i besprijekornog ukusa na svakom području. Old money stil tako predstavlja klasiku kojoj se iznova vraćamo u moru prolaznih trendova, a mi ti donosimo 5 parfema čiji miris odvodi u vremena kad je profinjenost bila sve. 

Možda vas zanima Isprobala sam novi Armani Sì, jednu stvar moram istaknuti Rubrika Beauty Beauty
@cityamore ⚜️⚜️ #oldmoney #oldmoneyaesthetic #rich #classy #luxurious #oldmoneylifestyle #pinterestaesthetic #oldmoneyoutfits #dreamlife #plana ♬ Originalton - ⚜️CoutureChic✨

Tom Ford Lost Cherry Eau de Parfum 

Miris koji očarava klasičnim savršenstvom voća trešnje. Zrelo meso crne trešnje susreće se s dražesnim dodirom gorkog badema. U srcu puca s valovima slatkog i pikantnog dodira koji prodire u dušu i tijelo. Griotte sirup izražava teksturnu mješavinu voćnih plodova, turske ruže i jasmina. Peruški balzam i tonka u kombinaciji s neočekivanom sandalovinom, vetiverom i cedrom završavaju sloj dostižne fantastične razine nezasitnosti.

Gornje note su kisela višnja, gorki badem i liker; srednje note su kisela višnja, šljiva, turska ruža i jasmin sambac; bazne note su mahune tonke, vanilija, peru balzam, cimet, benzoin, sandalovina, cedar, karanfil, vetiver i pačuli.

Foto: douglas.hr / Tom Ford Lost Cherry Eau de Parfum Parfemska voda | Autor: douglas.hr douglas.hr Foto: douglas.hr, Tom Ford Lost Cherry, 50 ml (424, 99 eura)

Chanel N°5

Chanel N°5 lansiran je 1921., Gabrielle Coco Chanel je žarko željela parfem u kojem će se odražavati njezine uspomene na djetinjstvo u francuskom Aubazineu. To je uspjelo kemičaru Ernestu Beauxu, koji je odmah kreirao nekoliko različitih uzoraka. Gabrielle se najviše svidio 5. po redu i tako je nastao naziv ovog kultnog parfema. Nakon gotovo 100 godina na tržištu, Chanel N°5 je i dalje jedan od najpopularnijih parfema na svijetu. Počiva na bazi od jantara, gurmanske vanilije i tople sandalovine s orijentalnim notama pačulija. Obožavala ga je i Marilyn Monroe.

 | Autor: Pr Pr Foto: Notino, Chanel N°5, 100 ml (187, 10 eura)

Yves Saint Laurent Libre

Libre na francuskom znači sloboda, a ona je prisutna u svim elementima ovog senzualnog parfema. Namijenjen je jakim ženama kojima je sloboda na prvom mjestu na ljestvici vrijednosti. Priča o mirisu odvija se i u samom flakonu. Glamurozan luksuz prisutan je u oštrim rubovima, velikom logotipu koji obavija stakleni flakon i zlatnom ukrasu na crnom zatvaraču asimetričnog oblika. Otvara se mirisnim notama drveta gorke naranče petitgrain skupa s akordima lavande, uljem mandarine i crnim ribizom. Note lavande se javljaju i u samom srcu, skupa s jasminom. U bazi se nalaze tople note vanilije, mošusa, jantara i cedra, koji ovom parfemu pružaju veličanstvenost.

 

 

 

 | Autor: Pr Pr Foto: Douglas, YSL Libre 100 ml (83,69 eura)

BYREDO Bal D'Afrique

Parfem BYREDO Bal D'Afrique može se pohvaliti bogatim, kompleksnim i luksuznim mirisom koji veliča afričku kulturu i njezin utjecaj. Izražava osjećaje koje je Afrika probudila u kreatoru parfema, Benu Gorhamu. Benov je otac dugi niz godina putovao Afrikom, a zapisi s tih putovanja ostavili su silan dojam na Bena. U početku ćete osjetiti note kadife, slatkog bergamota i egzotičnog esencijalnog ulja buchua. Nakon njih u prvi plan dolaze živahne cvjetne note ljubičice i ciklame. Na kraju mirisne kompozicije razvijaju se bazne note marokanskog cedra i note vetivera.

 | Autor: Pr Pr Foto: notino.hr BYREDO Bal D'Afrique, 50 ml (155,00 eura)

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Brand Maison Francis Kurkdjian donosi savršenu harmoniju niche parfema. Niche parfemi nastavljaju tradiciju klasičnih parfema, a njihova proizvodnja stavlja veliki naglasak na odabrane sastojke. Savršenstvo se krije u skupom i složenom procesu proizvodnje, stoga su namijenjeni su i najzahtjevnijim kupcima. Osnovu mu čine kedar i smola jele, srednje note čine drvo jantara i sivi jantar, a gornje jasmin i šafran. 

Foto: lijepa.hr / MAISON FRANCIS KURKDJIAN BACCARAT ROUGE 540, parfemska voda | Autor: lijepa.hr lijepa.hr Foto: lijepa.hr / Maison Francis Kurkidjian Baccarat Rouge 540. 70 ml (424, 28 eura)

Možda vas zanima Slavni brend Cacharel ima novi miris - i fantastičan je! Rubrika Beauty Beauty
Photo: Pr

Komentari 0