Beauty

4 stvari koje ti tvoj frizer možda prešućuje

Najčešće se s punim povjerenjem i bez puno pitanja prepuštamo u ruke frizera, ali ponekad oni nisu baš najiskreniji prema nama...

Kada je riječ o našoj kosi, obično bez iznimke vjerujemo našim frizerima. No, i oni su samo ljudi što znači da i oni griješe. Naravno, rijetko tko će ti baš iskreno priznati da je pogriješio ili da nešto nije dobro napravio ili da nešto ne može napraviti. U neku ruku to je i razumljivo jer oni žele zadržati svoje klijente. Ipak, dobro je znati o čemu nam najčešće ne govore potpunu istinu.

Možda vas zanima Nećeš vjerovati zbog čega ti se kosa može mastiti Rubrika Beauty Beauty

Kovrčama prikrivaju svoje pogreške

Ako pogriješe prilikom šišanja i ne mogu popraviti pogrešku, a da klijentice to ne primijete, frizeri će posegnuti za loknama. Ista stvar je i s bojenjem. Ako im promakne neki pramen, kovrče to mogu prikriti. Na ravnoj se kosi to puno bolje može uočiti, dok se na valovitoj kosi sitne pogreške ne vide. Naravno, kovrče ne mogu prikriti velike frizerske pogreške.  

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Keratin ne može oporaviti oštećenu kosu

Keratinski tretmani za jačanje kose veoma su popularni u posljednje vrijeme, no istina je da nisu toliko učinkoviti koliko se o njima govori. Naša dlaka u sebi već sadrži protein keratin, a kod tretmana je riječ uglavnom o umjetnom keratinu. Umjetni keratin ne zacjeljuje oštećenu dlaku, već samo naizgled popunjava pukotine na dlakama zbog čega daje kosi privremeni sjaj.

Možda vas zanima Evo kada treba koristiti balzam, a kada masku za kosu Rubrika Beauty Beauty

Potrebno se šišati svakih šest tjedana

Ovo baš i nije istina kada je riječ o zdravoj kosi. Većina žena ne treba se šišati toliko često. Iznimka su one djevojke i žene koje puštaju kosu, ali imaju rascvjetale vrhove. U tom slučaju poželjno je vrhove sam podšišati otprilike svakih šest tjedana. Odgađanjem možeš samo postići da na kraju moraš odrezati puno više kose. No, u djevojke sa zdravom kosom mogu se šišati svakih četiri do pet mjeseci.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Prešutjet će da nisu zapisali tvoju boju 

U slučaju da zaborave koju boju su ti stavili prošli puta ili je nisu zapisali, oni će ti najčešće to prešutjeti. Pokušat će umiješati boju koja im se čini najsličnija tvojoj. Njihove klijentice to većinom i ne primijete, a frizeri tako ne umanjuju svoju profesionalnost. Ako ne želiš da ti se to dogodi, zamoli frizera da ti kaže koju boju i od kojeg proizvođača ti je stavio i sama si zapiši. Tako ćeš biti sigurna da si dobila istu boju. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0